• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

03.02.2018

18:02

MILAN SE UDAVIO ZBOG DEČJE BRAVE U KOLIMA! Detalji iz istrage nesreće na Dunavu u Vinči!

Vesti

MILAN SE UDAVIO ZBOG DEČJE BRAVE U KOLIMA! Detalji iz istrage nesreće na Dunavu u Vinči!

Podeli vest

Kad su Milan Subošić (17) i Milica L. (17) "folksvagenom polo" uleteli u Dunav, ona je sa vozačkog mesta uspela da otvori vrata i izađe iz automobila, ali Milan nije jer su vrata bila zaključana iznutra i spolja sistemom bezbednosti "čajld lok"

Milan Subošić (17) iz Boleča, koji je u sredu uveče zajedno sa drugaricom Milicom L. (17) autom "folksvagen polo" uleteo u Dunav u Vinči, udavio se jer su vrata sa suvozačeve strane, gde je sedeo, bila zaključana iznutra i spolja!

U pitanju je sistem zaključavanja "čajld lok", kako deca ne bi slučajno otvorila auto u toku vožnje! Kad je auto uleteo u Dunav, Milica je sa vozačkog sedišta otvorila vrata i spasla se, ali Milanova suvozačka vrata bila su zaključana! Mladić se, najverovatnije, u panici nije setio da otključa auto na dugme sa instrument table, pa je počeo da beži na zadnje sedište i ostao je zarobljen u autu dok se nije udavio!

Učio je da vozi

Ove detalje otkrio nam je izvor iz policije, nakon pregleda "folksvagena polo", koji je posle nesreće izvučen iz Dunava.

- Milan i Milica su u sredu uveče autom došli do keja na Dunavu u Vinči, i parkirali se u pravcu reke. Pošto je Milica tek počela obuku za vozača, Milan, koji ima privremenu dozvolu, predložio joj je da joj malo pokaže kako se vozi. Milica je sela za volan, ali umesto u rikverc, ubacila je menjač u prvu brzinu i uleteli su pravo u reku - priča naš izvor.

Milica je, prema njegovim rečima, odmah otvorila vrata i izašla iz "

Panika

Nije jasno zašto Milan nije krenuo da izađe na vozačka vrata, za Milicom, već je spas potražio na zadnjem sedištu

Izvor iz istrage

pola", koji je počeo da tone, ali Milan je ostao u vozilu.

- On, najverovatnije, nije mogao da otvori suvozačka vrata zbog sigurnosnog sistema zaključavanja, poznatijeg kao "čajld lok". Sigurno se u panici nije setio da je mogao da pritisne dugme na instrument tabli kako bi otključao vrata, ali nije jasno zašto nije krenuo da izađe na vozačka vrata, za Milicom. U tom trenutku, automobil je počeo da tone prednjim delom, pa je Milan, verovatno, instiktivno prešao na zadnje sedište, koje je bilo bliže površini vode, i pokušao da razbije staklo na gepeku - kažu u policiji.

Prijava drugarici

Instagram

U tom trenutku, nesrećnim tinejdžerima je u pomoć pritekao jedan prolaznik. On je pomogao Milici da izađe iz vode, dok ga je nesrećna devojka molila da pomogne njenom drugu, koji je bio zarobljen u automobilu. "Folksvagen" je, međutim, ubrzo potonuo i odvukao i nesrećnog Milana za sobom.

Prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo će najverovatnije podići optužnicu protiv Milice, ali do zaključenja ovog broja Informera još nije odlučena kvalifikacija krivičnog dela.

- Kako vozilo nije sletelo s puta, već sa keja pored reke, tužilac najverovatnije ovo neće tretirati kao izazivanje saobraćajne nezgode, već kao izazivanje opšte opasnosti - kaže sagovornik iz istrage.

Sahranjen sa fudbalskom loptom

Nastradali Milan Subošić sahranjen je u petak na groblju u Boleču, a njegovi drugari iz fudbalskog kluba u kom je trenirao ubacili su mu u raku i fudbalsku loptu.

Poslednjem ispraćaju nesrećnog mladića prisustvovalo je na stotine rođaka, drugara i meštana Boleča.

Od Milana se potresnim pismom oprostila njegova sestra Milica:

- Želim da znaš da si ti naš heroj. Da si ti najbolji sin na svetu. Da si ti najdraži brat na svetu. Da si ti najiskreniji prijatelj. Želim da znaš da sam ponosna na tvoje plave, najsavršenije oči na svetu, da sam ponosna što sam imala brata poput tebe... Mi smo sa tobom imali samo divne uspomene i trenutke... Želim da znaš da si ti moj bata, zaštitnik, ljubav moja, moj najrođeniji, imati tebe za brata je najveća počast koju sam od gospoda Boga dobila. O svima nama si brinuo i znam da ćeš i dalje, samo ne odavde, nego s neba. Anđele moj, večno si živ kroz sve nas. Vole te tvoji roditelji i svi ljudi koji su te poznavali, jer takva osoba poput tebe ne može da se ne voli... Ponosna sam jer smo od tebe naučili kako biti vedar i pozitivan, kako zasmejavati druge. Ponosna sam jer si deo nas i uvek ćeš biti. Živiš bato, volimo te svi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija