• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.02.2018

10:48

PREVARANT IZ KRAGUJEVCA OJADIO VERNIKE I CRKVU! Lažnom monahu Varnavi davali pare, automobil, motor...

Vesti

PREVARANT IZ KRAGUJEVCA OJADIO VERNIKE I CRKVU! Lažnom monahu Varnavi davali pare, automobil, motor...

Podeli vest

Zoran Belić se predstavljao kao monah Varnava i od vernika uzimao poklone i ogroman novac za navodne priloge. Jedan policajac ga iz radoznalosti proverio i otkrio da je reč o prevarantu

Zoran Belić iz Kragujevca lažno se predstavljao kao monah Varnava i od vernika uzimao skupocene poklone i novac na ime navodnih priloga za crkvu! Prevarant je dolijao prošle nedelje nakon što ga je jedan policajac iz čiste radoznalosti proverio kroz bazu podataka MUP i otkrio da se Belić deset godina nalazi na poternici zbog raznih prevara!

'Kuvar'
Jednom je spremio gulaš po "hilandarskom receptu". Monahinje su ostale u šoku, jer se na Hilandaru ne jede meso

Vernici u Kragujevcu i okolini koji su ga poznavali ostali su zgranuti, jer su mu prethodno poklonili automobil, motocikl i dosta novca, a mnogi od njih, pa čak i oni bogati i ugledni, čak su mu se i ispovedali!

Izvor iz istrage kaže da je samozvani Varnava bio veoma šarmantan i da su ga vernici obožavali, iako je mnogima bilo čudno to što se ovaj "monah" baš i ne pridržava kanonskih pravila.

- Nedavno je jednom pobožnom inspektoru to postalo malo sumnjivo. Saznao je njegovo pravo ime, "ubacio" ga u sistem i šokirao se! Otkrio je da je Zoran Belić zapravo prevarant protiv kog je podneto više krivičnih prijava za prevare i krađe i da je već desetak godina na poternici - priča naš izvor.

Inače, Belić je pričao vernicima da se davno zamonašio u manastiru Krka u Dalmaciji. Navodno je tokom rata devedesetih bio u Republici Srpskoj Krajini, odakle je izbegao, a Šumadinci su ga kasnije prihvatili kao najrođenijeg.

Belić je u poslednjih nekoliko godina služio u manastiru Denkovac, koji je postao duhovno središte Kragujevca i okoline.

- Svi smo mu verovali, ali najnaivniji među nama je bio jedan Kragujevčanin koji mu je kupio auto i motor. Neki su se i čudili što monah vozi motor, ali Varnava je bio toliko šarmantan i uverljiv da niko nije sumnjao u njegove namere. Bio je popularan i narod ga je voleo, pa su mu se ispovedali obični ljudi, ali i neki bogati i ugledni biznismeni u Kragujevcu. Ljubili su mu ruku i davali mu velike priloge. Svi su ga obožavali - ispričao je jedan Kragujevčanin koji je upoznao lažnog monaha.

Informer

Međutim, jednom policajcu iz Kragujevca bilo je čudno to što Varnava čak ni tokom Velikog posta nije odstupao od nekih "svojih" pravila.

- Da ga taj policajac nije proverio iz čiste radoznalosti, Varnava bi verovatno sve nas do smrti vukao za nos, iako je, gledajući sa ove distance, zaista bio čudan. Na primer, jednom prilikom je u manastiru Denkovac spremio gulaš po "hilandarskom receptu". Monahinje su ostale u šoku, pošto je poznato da se na Hilandaru ne jede meso, ali monahu Varnavi to nije predstavljalo problem. Varnavi su s vremenom rasli apetiti, pa je često bio glavni gost na mnogim proslavama, gde je skupljao priloge za manastir - ispričao je ovaj Kragujevčanin.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija