• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.V

08.02.2018

10:41

(FOTO) OBRT U ISTRAZI STRAVIČNOG POŽARA U SMEDEREVU: Zapalio kuću da zataška UBISTVO?

Vesti

(FOTO) OBRT U ISTRAZI STRAVIČNOG POŽARA U SMEDEREVU: Zapalio kuću da zataška UBISTVO?

Podeli vest

U požaru nastradali Aleksandra Vasić (31), njena majka Milena (58) i dečko Dalibor Simijonović. Aleksandrin otac Žikica: Dalibor ih je sve pobio

Trudnica Aleksandra Vasić (31), njena majka Milena (58) i nevenčani suprug Dalibor Simijonović (33) nastradali su u požaru koji je juče ujutru izbio u porodičnoj kući Vasića u Gogoljevoj ulici u Smederevu! Aleksandrin otac Žikica Vasić (62) uveren je da je Dalibor ubio Aleksandru i Milenu, pa zapalio kuću, a onda presudio i sebi!

U policiji su naveli da je istraga još u toku i da će se nakon obdukcije tela stradalih znati više detalja o tragediji.

Bile su budne


Informer


Kad se juče ujutru pojavila vest da su u požaru u Smederevu nastradale tri osobe, prve informacije su bile da je među poginulima i Žikica, ali se on usred uviđaja pojavio na pragu zgarišta.


Ispostavilo se da je živ i da je u vreme požara bio na poslu, u Hladnoj valjaonici u "Železari". Za tragediju je saznao kad je policija počela da se raspituje da li se uopšte pojavio na radnom mestu!


Informer


- Dalibor mi je zapalio kuću kako bi zataškao ubistvo! Uveren sam da je on banuo u kuću, zadavio moju ćerku Aleksandru, pa suprugu Milenu, a onda je zapalio kuću, pa presudio i sebi - pričao je očajni Žikica, dok je u šoku i u suzama obilazio oko zgarišta.

Informer

Prema njegovim rečima, Aleksandra je bila u vezi sa Daliborom nekoliko meseci.


- Dalibor je radio kod nas kao majstor na popravci kuće i tako se Aleksandra uhvatila s njim. Prešla je da živi kod njega u Radinac 19. decembra, na Svetog Nikolu, ali se dva dana pre tragedije vratila u roditeljsku kuću. Dalibor je dolazio da je moli da mu se vrati, ali je ona, pošto je bila bolesna, odlučila da do daljeg ostane kod nas. Trebalo je da uradi i neke testove jer je bila u četvrtom mesecu trudnoće. Ma siguran sam da je on kriv za njihovu smrt - kazao je Žikica.

DNK analiza i obdukcija

Istragu tragičnog požara preuzela je ekipa Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra iz Beograda. U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu rekli su da su naložene DNK analize i obdukcije tela kako bi se utvrdile sve okolnosti tragedije.


Njegova sestra Jovanka je takođe uverena da je za tragediju odgovoran Dalibor.


- Aleksandra i Milena su bile same u kući kada je Žikica otišao da radi. Pritom, malo pre nego što je izbio požar, komšije su videle Milenu u dvorištu. To znači da nisu spavale, i da je požar izbio nesrećnim slučajem, sigurno bi mogle da pobegnu iz kuće i da se spasu - ubeđena je Jovanka.


Ona kaže i da Milena nije odobravala Aleksandrinu vezu sa Daliborom, jer još nije raščistio s prethodnim brakom.


Inače, požar u kući Vasića izbio je pre 8.30, vatrogasci su obavešteni u 8:41, a sedam minuta nakon dojave bili su na licu mesta. U gašenju su učestvovala tri vatrogasna vozila i osam vatrogasaca. Vatra je brzo lokalizovana, ali je unutrašnjost kuće, kako nezvanično saznajemo, potpuno izgorela.

Informer


- Pretpostavka je da su se žrtve prvo ugušile, nakon čega je tela zahvatila vatra i ona su pronađena potpuno ugljenisana. Aleksandrin leš bio je na krevetu, koji je sasvim izgoreo, dok su Milenino i Daliborovo telo pronađeni kod vrata sobe. U istoj maloj prostoriji je i šporet na drva. Na njemu su bila otvorena samo vratanca rerne, ali nema naznaka da su neka cepanica ili žar ispali iz ložišta. Ulazna vrata kuće bila su otključana - kazao je naš izvor iz istrage.

Dim na sve strane


Komšija Vasića je čak pokušao da uđe u kuću i ugasi vatru, ali ništa nije moglo da se uradi bez vatrogasaca.


- Iz kuće, iz svih prozora i otvora kuljao je gust crni dim. Čudi me kako Milena i Aleksandra nisu osetile dim ili vatru... - kaže komšija koji se zadesio ispred kuće Vasića u vreme požara.


U tragičnom požaru Žikica je ostao bez žene i najmlađe ćerke. Najstarija ćerka udata je u komšiluku, a srednja je u Austriji, na privremenom radu. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17