• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

09.02.2018

21:20

RODITELJI ČOVEKA KOJI JE UBIO SVOJU ŽENU I DETE LJUTI NA NOVINARE! Tata i mama monstruma iz Rakovice tužili Informer! Boli ih duša, traže 500.000 dinara

Vesti

RODITELJI ČOVEKA KOJI JE UBIO SVOJU ŽENU I DETE LJUTI NA NOVINARE! Tata i mama monstruma iz Rakovice tužili Informer! Boli ih duša, traže 500.000 dinara

Podeli vest

Roditelji Marka Nikolića, koji je prošlog jula ispred Centra za socijalni rad u Rakovici svirepo ubio sina Mihaila i bivšu suprugu Maju Đorđević, tužili su Informer jer smo njihovog sina nazvali "monstrumom". Oni tvrde da im je "naneta duševna bol" i traže naknadu od čak 500.000 dinara

Živko i Vidosava Nikolić tvrde u tužbi da su im Informer i drugi mediji naneli nenadoknadivu štetu u svim sferama života. Da stvar bude još bizarnija, Nikolići nas krive i da smo namerno naružili sliku njihovog sina kako bismo izazvali negativne emocije kod čitalaca.

Jedan od tri advokata Živka i Vidosave Nikolić, Marina Ivelja iz kancelarije "Borović" rekla je za Informer da naš list nije smeo da koristi reč "monstrum" jer ne znamo pod kojim okolnostima se odigrao ceo događaj?!

- Sin naših klijenata nije pravosnažno osuđen za ubistvo, a čak i da jeste, vi kao mediji nemate prava da ga nazivate "monstrumom" jer ne znate pod kojim okolnostima se odigrao taj događaj. Ta reč jeste uvredljiva i pravo njegovih roditelja je da tuže medije i zabrane da se ime njihovog sina više pominje u takvom kontekstu. Što se tiče spornih fotografija, koje se takođe nalaze u tužbi, mogu da vam kažem da sam lično poznavala Marka Nikolića i da on ne izgleda baš tako. Vidi se da su na tim fotografijama korišćene neke senke ili drugi efekti - rekla nam je advokatica porodice Nikolić i napomenula da ovo ne treba da shvatimo lično jer su tuženi i svi drugi mediji.

Sa druge strane, Branislava Katanić, sestra svirepo ubijene Maje Đorđević, istakla je za Informer da je jadno i bedno to što roditelji ubice Marka Nikolića, umesto da se kriju od javnosti, sada tuže medije i žele da profitiraju na ovom svirepom zločinu.

- Zaista ne znam šta bih rekla osim da je to što sada rade rod

Šta, da nije "zlatni dečko"?

Žale se što ste pisali da je monstrum? Šta je trebalo da pišete? "Zlatni mamin i tatin dečak"?

Branislava Katanić, sestra svirepo ubijene Maje Đorđević

itelji Marka Nikolića jadno i bedno. Posle svega što se dogodilo, oni bi, da su pošteni, od sramote trebalo da se sakriju u "mišju rupu", a ne da tuže medije i traže materijalnu odštetu. Smeta im što ste ga nazvali monstrumom, a kako je trebalo da napišete? "Zlatni mamin i tatin dečak"? Oni sada iz ove tragedije pokušavaju da profitiraju i izvuku novac od medija jer znaju da ću ih ja tužiti. Moja sestra više nije živa, a meni je uništen život, i šta god da mi presude za odštetu, malo je - priča vidno potresena Branislava i dodaje da je njen zet Marko izgledao baš kao na slikama u Informeru:

- To što tvrde da ste senčili njegove slike kako bi on ispao još strašnije tek me je šokiralo. Sećam se da sam baš komentarisala kako je na slikama u vašim novinama izgledao baš kao u prirodi.

Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović tvrdi da nijedan medij ne bi trebalo da odgovara što je u ovakvoj situaciji Marka Nikolića nazvao "monstrumom".

- Mediji treba da paze da ne povrede porodice i žrtava i ubica. Iako u izveštavanju ne bih koristio izraze koje je koristio Informer, smatram da u ovakvoj situaciji nijedan novinar ne sme biti osuđen zato što ih je koristio - smatra Radomirović.

Otac ubice: Krivi su Centar za socijalni rad i sud

Živko Nikolić, otac ubice Marka, i dalje tvrdi da je njegov sin isporvociran da ubije svoju ženu i dete.

- Moj sin je jedino odgovoran za to što je počinio tog dana, a glavni krivci za sve su Centar za socijalni rad i sud. Oni Marku nisu dali da viđa dete i to je dovelo do ovoga. Za četiri i po godine on je video dete 16 dana, a u poslednjih 11 meseci nijednom. Uz sve to su ga u zatvoru sigurno ubili i on je predosećao da će se to desiti. Zameram medijima što nisu sve to ispitali i predstavili pravu istinu i zbog toga sam i podigao tužbe - rekao nam je Živko Nikolić.

Jedan monstrum već dobio odštetu

Milinko Kušić iz Ivanjice, koji je u maju 2008. godine svirepo ubio dečaka Miroslava Bogdanovića (13) zato što ga je ostavila njegova majka, tužio je svojevremeno medije zato što su ga nazivali monstrumom i dobio je tu tužbu! Što je najneverovatnije, Kušić, koji je kasnije preminuo u zatvoru, za samog sebe je tvrdio da je monstrum:

- Saznao sam da su novine pisale o meni da sam monstrum. I neka su pisale. Priznajem, jesam monstrum čim sam nešto ovako uradio - rekao je Kušić na suđenju 27. maja 2008, ali je kasnije očigledno promenio mišljenje o sebi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zlata

pre 6 godina

Kako ih nije sramota ?!?Krivi su novinari?Kako je vaspitan njihov sin da rodjeno dete tresne o beton i ubije ga a potom i zenu.Nisam ,unazad godinama cula za takvog monstruma !!!

Dino

pre 6 godina

Zlata pazi sta pises,inace i tebe ce da te tuze jer si ga nazvao monstrumom

Ana

pre 6 godina

Nemogu da vjerujem da postoje takvi roditelji. Da brane sina ubicu. Sad je jos malo dijete krivo sto ga otac ubio.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17