• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.S.

10.02.2018

09:12

UHAPŠEN VIDOVNJAK KOJI JE "LEČIO" BRENU, DARU I SEKU! Beli mag pokušao da iznudi 500.000 EVRA!

Vesti

UHAPŠEN VIDOVNJAK KOJI JE "LEČIO" BRENU, DARU I SEKU! Beli mag pokušao da iznudi 500.000 EVRA!

Podeli vest

Drago Mitrović (50) iz Bijeljine, koji se predstavlja kao beli mag, preko svog "pacijenta" Nikole Kosanovića (30) pokušao da iznudi pola miliona evra od vlasnika lanca pekara iz Beograda

Samozvani vidovnjak Drago Mitrović (50) iz Bijeljine, koji se predstavlja kao beli mag, uhapšen je u četvrtak sa Nikolom Kosanovićem (30) iz Sombora zbog sumnje da su krajem 2017. pokušali da iznude 500.000 evra od jednog 57-godišnjeg vlasnika lanca pekara iz Beograda!

Mitrović je, inače, omiljeni prorok naših folk zvezda, a među njegovim "pacijentima" su i Lepa Brena, Radojka Adžić (alijas Dara Bubamara), Seka Aleksić... (vidite okvir)

Prema Informerovim saznanjima, Kosanović i oštećeni biznismen su svojevremeno potražili pomoć od belog maga, koji je tako odlično upoznao obojicu.

- Kosanović nije mogao da ima decu, pa je iz očaja potražio pomoć od belog maga. Mitrović ga je mesecima zavlačio, a onda mu je pred kraj prošle godine predložio da jedan drugom učine uslugu! Beli mag je tražio od Kosanovića da mu pomogne da iznudi 500.000 evra od jednog biznismena, a zauzvrat bi mu pomogao da dobije dete - kaže izvor Informera iz istrage.

Informer

Prema rečima našeg sagovornika, naivni Kosanović je imao bezgranično poverenje u Mitrovića i poverovao mu je da je ovaj zaista u stanju da mu pomogne oko potomka.

- Kosanović je zato i pristao na razmenu usluga. Pošto je Mitrović odlično poznavao porodične prilike biznismena, bilo mu je lako da ga ucenjuje preko žene i dece. Rekao je Kosanoviću njihova imena i navike i naložio mu da kupi nove SIM kartice za mobilne telefone. Mitrović je zahtevao od Kosanovića da kontaktira sa biznismenom putem SMS i da se predstavi kao monah manastira Privina glava kod Šida, koji je bolestan i ne može da priča - priča naš izvor.

"Monah"
Mitrović je zahtevao od Kosanovića da kontaktira sa biznismenom putem SMS i da se predstavi kao monah manastira Privina glavaIzvor iz istrage

"Lečio" Lepu Brenu, Daru, Seku...

Mnoge poznate ličnosti dolazile su kod Draga Mitrovića kako bi im pomogao da reše ljubavni, zdravstveni ili poslovne probleme.
- Mitrović je imao klijentelu širom Srbije, Crne Gore i Bosne, ali i u Makedoniji i Hrvatskoj. Čak je otvorio svoje "predstavništvo" i u Beču. Kod njega su dolazile najveće folk zvezde, među kojima Lepa Brena, Dara Bubamara, Seka Aleksić... - navodi naš sagovornik iz policije.

Kosanović je, kaže on, krajem decembra u poruci zatražio od biznismena da dođe ispred te bogomolje, pominjući da njegova porodica neće dobro proći ako ga ne posluša.

- Kad je žrtva uoči Nove godine došla ispred manastira, Kosanović mu je prišao, omamio ga elektrošokerom i uz pretnju pištoljem mu zapretio da će njegova porodica ispaštati ako mu ne isplati 500.000 evra - dodaje naš izvor.

Biznismen je obećao da će spremiti novac za nekoliko dana, ali je ipak otišao pravo u policiju i ispričao šta mu se desilo.

- Policija je počela da traži ucenjivača, a posle mesec i po dana intenzivne istrage, u četvrtak je uhapšen Nikola Kosanović u svom stanu u Somboru, gde su nađeni pištolj i elektrošoker. On je u policiji na saslušanju odmah ispričao da je ceo plan osmislio Drago Mitrović - kaže naš izvor.

Policija se odmah zatim uputila na adresu u Beogradu u kojoj beli mag ima kancelariju.

- Policija je ispred vrata Mitrovićeve kancelarije zatekla mnoštvo lakovernih "pacijenata" i Mitrović ih je uredno primao. Iznenadio se kad je shvatio da je uhapšen. Kosanoviću i Mitroviću određen je pritvor do 48 sati, nakon čega će biti privedeni na saslušanje u tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici - dodaje naš sagovornik iz istrage.

Inače, Mitrović je odranije poznat policiji i pravosudnim organima. On je u oktobru 2007. osuđen na pet godina zatvora jer je sa Zoranom Golubom (31) iz Sarajeva, koji je u međuvremenu ubijen, iznudio 427.000 evra od porodice Prodanović iz Novog Sada.

Mitrović je od decembra 2005. do februara 2006. preko Goluba slao poruke Danici Prodanović da je njen sin Aleksandar u velikoj opasnosti jer se zadužio kod "opasnih kriminalca sa kojima se nije bilo šaliti." On bi joj, kao čovek koji ima "vidovnjačke sposobnosti" i kao "beli mag sposoban da skida crnu magiju", govorio da vidi teško stradanje njenog sina Aleksandra ukoliko odmah ne plati traženu sumu, što je uplašena žena i činila. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
cccc

pre 6 godina

Pa zašto su uhapsili čoveka koji je pametan i uzima pare lu...a.

PRVOSLAV Stojic

pre 6 godina

Jel moguce da su ove nase takozvane zvezde glupe?

marko

pre 6 godina

Vreme je i bilo ovaj covek je rasturio vise porodica, bolje nije mogao ni da prodje.

sanja

pre 6 godina

Ovaj je čovjek sotonina sluga, nije on nikakav bijeli mag, svaka magija je crna. Prokleti su svi što su kod njega bili i pokušali da naude drugima.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija