• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.02.2018

09:46

ZORANU ĆE SE SUDITI ZA UBISTVO JELENE! Tužilaštvo podiglo optužnicu  protiv Marjanovića!

Vesti

ZORANU ĆE SE SUDITI ZA UBISTVO JELENE! Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Marjanovića!

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Zorana Marjanovića kojom ga tereti za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, potvrđeno je Tanjugu u vrhu pravosuđa

Marjanoviću se optužnicom na teret stavlja krivično delo teško ubistvo, za koje je zakonom zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. 

Optužnica je juče na kraju radnog vremena prosleđenja Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje, a biće dostavljena i Marjanoviću i njegovim braniocima na odgovor.

Nakon toga sud će odlučiti da li će optužni akt potvrditi ili će ga vratiti na dopunu istrage.

Detalji optužnice nisu za sada poznati, ali prema jednom od ranijih saopštenja suda povodom produženja pritvora, Marjanović se tereti da je na "svirep način lišio života svoju suprugu, i prilikom izvršenja pokazao naročitu upornost i bezobzirnost".

 - Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni neutvrđenim predmetom zadao više udaraca u glavu Jeleni Marjanović, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal, usled čega je ona preminula - navodi se u rešenju Apelacionog suda suda kojim mu je u decembru produžen pritvor za još tri meseca.


Marjanović je u pritvoru, koji mu prema poslednjem pravosnažnom rešenju o produženju može trajati do 10. marta, a nakon toga će se ponovo odlučivati o pritvoru.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već gotovo dve godine sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mestu izvršenja zločina.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva. 

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MILIJA SUZOVIĆ

pre 6 godina

KRAJNJE VREME DA SE UVEDE SMRTNA KAZNA. DA UZIMAŠ TAKO LAKO TUĐI ŽIVOT,A DA NASTAVIŠ DA ŽIVIŠ,BEZOBRAZLUK .

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija