• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

12.02.2018

20:40

PET DOKAZA DA JE ZORAN UBIO JELENU! Više tužilaštvo u Beogradu tvrdi da je rasvetlilo zločin, EVO ŠTA PIŠE U OPTUŽNICI!

Vesti

PET DOKAZA DA JE ZORAN UBIO JELENU! Više tužilaštvo u Beogradu tvrdi da je rasvetlilo zločin, EVO ŠTA PIŠE U OPTUŽNICI!

Podeli vest

Zorana Marjanovića tereti pet ključnih dokaza zbog koji su policija i tužilaštvo potpuno ubeđeni da je on 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči. Na osnovu svih tih neoborivih materijalnih tragova, Više beogradsko tužilaštvo podiglo je u petak optužnicu protiv Zorana, navodeći da je na svirep i podmukao način ubio Jelenu Marjanović

Kako Informer saznaje, u optužnici se navodi da su se 2. aprila Zoran, Jelena i njihova ćerka Jana "mercedesom" dovezli na nasip u Borči, gde je pevačica planirala da trči.

Jelenu izbo nožem

- Zoran i Jana su ostali kod rampe na početku nasipa, a Jelena je počela da džogira. Osumnjičeni Marjanović je pustio da Jelena malo odmakne, a zatim je ostavio ćerku samu i sustigao pevačicu. Prvo ju je nožem posekao po ruci i glavi. Jelena je panično počela da beži, ali ju je Zoran uhvatio i više puta udario u glavu nekim tupim predmetom. Osumnjičeni je žrtvu dokrajčio u kanalu, gde je 3. aprila Jelenino telo pronađeno - opisuje se u optužnici.

Informer otkriva koji su to najčvršći dokazi na osnovui kojih će, veruju tužioci, Zoran Marjanović biti osuđen za zversko ubistvo suprugre.

1) BLATONeoborivi materijalni trag koji ukazuje da je Zoran ubio pevačicu Jelenu Marjanović svakako su i tragovi blata koji su nađeni na njegovim farmerkama, a koji su potpuno identični onom sa mesta zločina.

Mijatović: Pišem triler roman

Novinar TV Pink Mladen Mijatović izjavio je za Informer da piše roman o ubistvu Jelene Marjanović jer želi da javnost vidi koliko je truda uloženo u istragu, ali i zato što smatra da čitaoci treba da saznaju ko se kako ponašao nakon ubistva.

- Pokušao sam da u romanu predstavim najverniju rekonstrukciju zločina do sada. Odlučio sam se za žanr roman, triler roman, jer imam utisak da će čitaoci na taj način najlakše saznati sve što ih zanima i što se krije o misterioznom zločinu - rekao je Mijatović.
Roman bi trebalo da se pojavi u knjižarama i kioscima sredinom marta.

- Iako je osumnjičeni tokom istrage ponavljao da nijednom nije bio ni blizu kanala gde je Jelenino telo pronađeno, ipak analizom strukture blata sa njegovih pantalona utvrđeno je da je isto kao i blato sa mesta zločina. Dakle, i to dokazuje da je Zoran imao dodira sa Jeleninim telom, kao i da je kobnog dana bio na mestu zločina - stoji u optužnici.

2) DNK TRAG Osnovni dokaz prema Višem tužilaštvu koji Zorana Marjanovića tereti za ovo svirepo ubistvo je njegov DNK koji je nađen na Jeleninom donjem vešu, mobilnom telefonu, kao i na blatu koje je bilo na glavi mrtve Jelene.

Osim toga što su ti tragovi bili dobra osnova da Zoran 15. septembra prošle godine bude uhapšen, na osnovu njih je i potvrđena sumnja da je on definitivno bio u dodiru sa mrtvom suprugom. Ni na koji drugi način Zoranov DNK nije mogao da se nađe na blatu koje je otkriveno na Jeleninoj glavi a da on nije imao dodir sa njom nakon ubistva - navodi se u optužnici.

3) KRV U KOLIMA Ključan dokaz koji je neosporiv je svakako i

Marjanović je pustio da Jelena malo odmakne, a zatim je ostavio ćerku samu i sustigao pevačicu. Prvo ju je nožem posekao po ruci i glavi, stoji u optužnici

Jelenina krv koja je nađena na zadnjem sedištu "mercedesa" kojim su na borčanski nasip došli Jelena, Zoran i Jana.

Zoran isključio telefon

Nakon ubistva detaljno je pregledan automobil porodice Marjanović. Na zadnjem sedištu automobila pronađena je Jelenina krv. Budući da je 2. aprila dovezla taj auto na nasip, postavlja se pitanje kako je njena krva tamo dospela. Jedini mogući zaključak je da je Zoran nakon ubistva bio neoprezan i da mu je žrtvina krv ostala na rukama, pa da ju je on tamo ostavio - napisala je tužilac Ljubica Veselinović.

Osim toga, u optužnici Višeg tužilaštva dodaje se i da je Jelenin DNK nađen i na podu istog porodičnog automobila, kao i u njegovom prtljažniku.

4) MOBILNI TELEFON Dokaz oko kojeg se zasniva dobar deo optužnice je svakako je veštačenje baznih stanica, na koje se čekalo više meseci. Ono otkriva gde je kobnog dana bio Zoran Marjanović, a gde Jelena Marjnaović.

- Na osnovu mobilnog telefona koji je registrovala bazna stanica utvrđeno je da je Jelena 2. aprila u 16.56 sati krenula ka rampi na nasipu. Zoranu je tada telefon bio isključen, ali je bazna stanica zabeležila da se kretao po nasipu od jednog kraja ka drugom. On i Jelena su morali da se susretnu, i to od 16.56 do 17.04. časova. To odgovara vremenu (16.49 i 17.30 sati) koje su veštaci odredili kao vreme kad je Jelena ubijena - stoji u optužnici Višeg tužilaštva.

Presudni momenti

* 2. april 2016. - Jelena Marjanović nestala oko 15.30, kada je, prema tvrdnji njenog muža Zorana, otišla da trči od jedne do druge rampe na nasipu u Borči. On ju je u tom trenutku sa ćerkicom Janom, navodno, čekao na početku nasipa.
* 3. april 2016. - Jelenino telo nađeno u kanalu, Zoran priveden na saslušanje, zadržan 48 sati.
* 6. septembar 2017. - Zoran Marjanović ulazi u rijaliti "Zadruga".
* 14. septembar 2017. - Tužilaštvo izdalo nalog za hapšenje Marjanovića, ali policija nije htela da ga hapsi u "Zadruzi". U dogovoru sa TV Pink, Marjanović je izašao iz rijalitija zbog navodnih problema sa Centrom za socijalni rad oko ćerke Jane.
* 15. septembar 2017. - Zoran uhapšen u porodičnoj kući u Borči. Određen mu pritvor do 30 dana, prvi put.
* 19. septembar 2017. - Zoranovi otac Vladimir i brat Miloš prvi put došli da ga obiđu u pritvoru u CZ.
* 22. septembar 2017. - Miloš Marjanović se oženio dugogodišnjom devojkom Milicom.
* 10. oktobar 2017. - Centar za socijalni rad starateljstvo nad Zoranovom i Jeleninom ćerkom Janom privremeno dao njegovom bratu Milošu.
* 16. oktobar 2017. - U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu počelo saslušanje svedoka. Zoranovi roditelji Vladimir i Zorica, kao i brat Miloš iskoristili pravo da ne svedoče protiv najužeg člana porodice, dok je Teodora Krsmanović, sestra od tetke ubijene pevačice, izjavila da je Zoran psihički maltretirao Jelenu.
* 12. decembar 2017. - Zoranu produžen pritvor za još tri meseca, tužilaštvo ima krajnji rok do 10. marta 2018. da podigne optužnicu ili da odustane od krivičnog gonjenja.
* 18. januar 2018. - Apelacioni sud poništio odluku o produženju pritvora pod obrazloženjem da su potrebni "čvršći" dokazi protiv Zorana i vratio je prvostepenom veću.
* 19. januar 2018. - Prvostepeno veće opet odlučilo da produži Zoranu pritvor do 10. marta, tvrdeći da protiv njega postoje novi dokazi.
* 9. februar 2018. - Više beogradsko tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Zorana Marjanovića za krivično delo ubistvo na svirep i podmukao način.

5) POLIGRAF Konačno Zoran Marjanović je nakon ubistva svoje supruge Jelene bio u policiji na poligrafskom ispitivanju i tada je u nekim delovima registrovano da govori neistinu.

- Prvo, bilo je vidljivo da je popio neke sedative. Zoran nije rekao istinu kada su mu postavljana pitanja u vezi sa okolnostima pod kojima je došlo do zločina. Zbog toga je ponovljeno ispitivanje. Drugi put Zoran je prošao poligrafski test, ali tada nije pokazao nikakve emocije. Psiholozi su utvrdili ili da govori istinu ili da je psihopata - rečeno je u tužilaštvu.

(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) VATROGASAC SLUČAJNO ZGAZIO NA JELENIN LEŠ! Otkrivamo kako je tačno pronađeno telo pevačice u Borči!

ZORAN OSTAVIO TRAGOVE JELENINE KRVI PO KOLIMA! Jezivi detalji iz optužnice za brutalno ubistvo pevačice!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija