• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

19.02.2018

08:44

STRAŠNA SUDBINA MALOG UROŠA (8): Obesio se zbog tuge, otac mu je umro, a MISLIO JE DA GA MAJKA NE ŽELI!

Vesti

STRAŠNA SUDBINA MALOG UROŠA (8): Obesio se zbog tuge, otac mu je umro, a MISLIO JE DA GA MAJKA NE ŽELI!

Podeli vest

Uroš Dragojlović (8) presudio sebi zbog depresije, dugo je patio zbog rasturene porodice. Otac mu je poginuo 2014, a majka se preudala u BiH i odvela njegove tri sestre, dok je on ostao u Skeli sa babom i dedom

Uroš Dragojlović (8) obesio se preksinoć u šupi u dvorištu porodične kuće u selu Skela kod Obrenovca. Nesrećni dečak je dugo patio zbog rasturene porodice, zbog čega je rešio da digne ruku na sebe.

Uroša je najpre pogodila tragedija još pre četiri godine, kada je u saobraćajnoj nesreći poginuo njegov otac Miroslav. Potom mu se majka Bajra preudala i odselila u Bosnu i Hercegovinu i odvela sa sobom njegove tri sestre, među kojima i Uroševu sestru bliznakinju Aleksandru, dok je on ostao u Skeli kod babe i dede.

Milić Dragojlović, deda stradalog mališana, kaže da nije mogao ni da pretpostavi da će njegov unuk presuditi sam sebi.

Informer

NEUTEŠAN: Urošev deda Milić Dragojlović

- Poslednji put sam ga video u subotu po podne. Rekao mi je da ide kod sestre od strica u komšiluk, da gledaju crtaće i da se igraju. Bio je naizgled veselo dete, iako znam da je patio zbog rasturene porodice. Išao je u drugi razred i imao puno drugara - priča uplakani deda.

Omča
Uroš se popeo na sto, kanap prebacio preko grede, navukao omču i skočio. Lekari kažu da mu je pukao vratMilić Dragojlović

Rođak ga naučio da napravi čvor

Rođak stradalog dečaka ispričao nam je da ga je Uroš u subotu ujutro zamolio da ga nauči da veže pertle.
- Nije znao da veže pertle, pa sam ga naučio. Nakon što se Uroš ubio, postalo mi je jasno zašto me je to molio. Hteo je da nauči da veže pertle da bi napravio čvor na omči, kako bi se obesio - očajan je Urošev rođak.

Nekoliko sati kasnije, kaže on, zabrinuo se što Uroš ne dolazi kući, pa je izašao iz kuće da ga potraži.

- Bio sam prvo kod rođaka, kod kojih je Uroš trebalo da bude. Tamo ga nisam našao. Rekli su mi da je bio kratko po podne i da je otišao. Nisam pomislio na najgore, nadao sam se da je Uroš produžio kod nekog od drugara iz škole. Nisam ga našao ni kod jednog od njih... Sve mi je padalo na pamet, ali nisam ni pomislio da je rešio da se obesi - navodi Milić.

Telo nesrećnog dečaka obešenog u šupi pronašao je tek oko ponoći jedan rođak, koji se na Milićev poziv uključio u potragu za detetom. O svemu su odmah obavešteni policija i Hitna pomoć.

- Kada su stigli lekari, samo su odmahnuli glavom. Ko zna od kada je moj Uroš visio u šupi a da niko od nas to nije znao. Verovatno još od pola sedam uveče. Bio se već ohladio - priča Urošev deda.

Informer

Uroševa baka Sabina Dragojlović

Mališan je, prema njegovim rečima, po svemu sudeći krišom ušao u šupu, popeo se na sto, a onda je kanap prebacio preko krovne grede, napravio omču i navukao je sebi na vrat.

- Potom je skočio sa stola i obesio se. Lekari su nam rekli da mu je vrat pukao i da je na mestu ostao mrtav - neutešan je deda.

(VIDEO) UŽAS U OBRENOVCU! Dečak se obesio u šupi!

Uroševa baba Sabina Dragojlović kaže da je njen unuk teško podneo smrt oca Miroslava, a da mu je još teže palo razdvajanje od majke i sestara.

- Prvo su sve tri sestre otišle sa majkom, ali se najstarija kasnije vratila kod nas. Uroševa bliznakinja Aleksandra je ostala kod majke u Kalesiji. Uroš ih je povremeno viđao, dolazile su za raspust, ali često me je pitao: "Kad će mama i meni da izvadi pasoš, da i ja idem kod nje?" Znao je da se rastuži, ali ni u jednom trenutku nisam pomislila da će ovo da uradi - rekla je Sabina.

Informer

Mali Uroš sa starijom sestrom

Inače, Urošev otac Miroslav Dragojlović poginuo je vozeći motor 9. juna 2014. na putu Šabac - Obrenovac, u selu Ušće. Suvozač mu je bio Zoran Nikolić, koji je takođe poginuo kada su velikom brzinom naleteli na "mercedes" koji je vlasnik gurao u svoje dvorište na neosvetljenom putu.

Tada je Bajra Dragojlović, Miroslavljeva supruga, rekla da ne zna kako deci da objasni da im je otac mrtav.

- Deca me pitaju: "Kad će se tata vratiti?", a ja im kažem da je u bolnici i da je polomio ruku. Oni kukaju. Ne znam kako da im kažem da je mrtav - kazala je tada Bajra. 

Serija samoubistava i pokušaja suicida mališana

*17. januar 2018. - Jovana L. (13) pokušala da se ubije skokom sa trećeg sprata zgrade u Banijskoj ulici u Zemunu, ali su je policajci spasli u poslednji čas! Nesrećna devojčica pre toga već dva puta pokušala da digne ruku na sebe.
*27. februar 2017. - Učenica šestog razreda jedne zemunske osnovne škole pokušala da se obesi u školskom WC-u zbog neuzvraćene ljubavi.
*15. oktobar 2016. - Osmogodišnji Jeremija J. iz Čajetine vezao sebi omču oko vrata i zategao je, posle čega je pao u komu i posle sedam dana umro u bolnici.
*26. jul 2016. - Mihajlo J. (6) slučajno se obesio o kanap roletne, i to naočigled svoje mlađe sestre (4), u porodičnoj kući u Pančevu.
*5. april 2016. - Marija B. (13) bacila se sa silosa nekadašnjeg "Žitomlina" u Negotinu, nedaleko od Tehničke škole.
*31. mart 2015. - Mila G. (12) iz Dimitrovgrada obesila se u sobi u porodičnoj kući, najverovatnije tokom igre kojom je htela da preplaši ukućane.
*3. februar 2015. - Nevena G. (11) iz borskog sela Zlot slučajno se obesila u sobi porodične kuće. Pretpostavlja se da je devojčica želela iz šale da prestravi ukućane.
*10. maj 2011. - Aleksa J. (14) iz Niša oduzeo je sebi život skočivši sa trećeg sprata zgrade, nakon što su ga zlostavljali u OŠ "Sreten Mladenović Mika".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sneza

pre 6 godina

Nežna dečija duša. Tuga do neba. Počivaj u miru, andjele mali.

Dokle

pre 6 godina

Dokle ćete u jedno tekstu ponavljati rečenice 2-3 puta? Em su mnogo teški dogadjaji, em ih forsiraye, da se urežu ljudima u svest i da im ubijete mir i spokoj preme svojoj familiji, prijateljima, da im ulijete strah od takvih stvari. Recite koja je vasa poruka takvim temama i nacinom saopstavanja javnosti?

Ljubo

pre 6 godina

Koliki smo mi greh navukli na sebe ,da nam se ovakve stvari dogadjaju ? !.Greh prema nasem bicu ,nasim mrtvima ,odsustvo od Boga i Crkve , strasno ...

sedijedan

pre 6 godina

daj nemoguće da se djete od 8 samo objesi osim slučajno...ima tu nešto drugo

Izbori 2024

Vesti

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade
Društvo

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade

Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović posetili su danas povređenog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, starijeg vodnika Branka Vojvodića, koji je primljen na Vojnomedicinsku akademiju, nakon zadobijanja teških povreda tokom vežbe desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav u okviru vojnog kompleksa "Orešac".

16.04.2024

18:28

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija