• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

19.02.2018

21:11

ZORAN PAO ZBOG TRI TRAGA ZEMLJE NA PANTALONAMA! Otkrivamo detalje veštačenja Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP

Vesti

ZORAN PAO ZBOG TRI TRAGA ZEMLJE NA PANTALONAMA! Otkrivamo detalje veštačenja Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP

Podeli vest

Blato na Zoranovim nogavicama je istog molekularnog sastava kao ono na mestu gde je njegova supruga Jelena zverski ubijena. Zoran tvrdio da u vreme zločina nije silazio sa nasipa, ali blato je dokaz da je lagao

Tri traga zemlje na pantalonama Zorana Marjanovića potpuno su identična zemlji kod kanala u Borči, gde je 2. aprila 2016. smrskana glava njegovoj supruzi Jeleni! Ovo je jedan od ključnih dokaza da je Zoran kobnog dana bio na mestu zločina, iako je tokom cele istrage tvrdio da nije prilazio kanalu i da je sve vreme bio na nasipu, na oko 100 metara od mesta gde je Jelena ubijena!

Međutim, blato sa nasipa je potpuno različitog sastava od blata sa mesta zločina, što dokazuje da je Zoran lagao!

Uzorak blata na patici

Ovo su detalji veštačenja Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP Srbije (NKTC), koji su poslati u Više tužilaštvo u Beogradu krajem avgusta i početkom septembra prošle godine. To je naposletku i rezultiralo Zoranovim hapšenjem samo nekoliko dana kasnije, 15. septembra 2017!
- Iz nalaza i mišljenja NKTC od 4. septembra 2017. proizilazi da dva traga zemlje sa desne nogavice i jednog sa leve nogavice Zorana Marjanovića imaju isti elementarni i molekularni sastav kao trag zemlje sa Jelenine leve patike, pronađene pored tela, kao i uzorci zemlje iz kanala na mestu zločina... - navodi se, između ostalog, u ovom veštačenju. U daljoj analizi ističe se i da je zemlja sa nasipa potpuno različitog molekularnog sastava od one na mestu zločina.

Šipka
Povrede na Jeleninoj glavi načinjene su metalnim predmetom koji ima profil kvadratnog preseka, dužine stranice 2,5 centimetara

Takođe, prema nalazu i mišljenju NKTC od 10. avgusta 2017. konstatuje se da biljni materijal i zemlja iz Jelenine kose potiču sa mikrolokacije gde je pronađeno njeno telo, što dokazuje da je ubijena upravo na tom mestu, u kanalu pored nasipa u Borči.
Pokušavajući da otkriju kojim oruđem je Jeleni smrskana lobanja, stručnjaci NKTC udarali su raznim šipkama i alatom u svinjsku glavu, kako bi dobili identične povrede!
- Iz nalaza i mišljenja NKTC od 11. septembra 2017. proizilazi da rane na Jeleninoj glavi imaju visok stepen sličnosti sa eksperimentalno dobijenim tragovima načinjenim pomoću metalnih profila na svinjskim glavama. Veštačenjem ovih tragova došlo se do konstatacije da su povrede na Jeleninoj glavi načinjene metalnim predmetom koji ima profil kvadratnog preseka, dužine stranice najverovatnije 2,5 centimetara - stoji u ovom veštačenju.

Povrede na slepoočnom, temenom i potiljačnom delu Jelenine glave su u obliku izduženog slova V, L ili T, i, kako stoji u veštačenju, sve rane su različite po veličini i obliku.

Inače, veštačenje blata na Zoranovim pantalonama je i jedan od ključnih dokaza da je bio na mestu zločina, pogotovo jer je uhvaćen u laži dok je govorio da se kobnog dana nije približavao kanalu. Zoran je, naime, na saslušanju kod tužioca tvrdio sledeće:
- Nije tačno da smo i jednog trenutka ćerka Jana i ja sišli s tog nasipa, nismo se razdvajali i konstantno smo bili na nasipu.

(VIDEO) SNIMAK KOJI OTKRIVA MNOGO O ZORANU MARJANOVIĆU! Ovako je osumnjičeni za ubistvo supruge Jelene UČIO SINA UROŠA (13) DA PUCA!

Informer

Ovim veštačenjem utvrđeno je da je Zoran 2. aprila 2016. sa Jelenom i njihovom tada petogodišnjom ćerkom Janom u 16.36 stigao "mercedesom" kod rampe "Stadion", na početku nasipa od Crvenke ka Borči. Jelena se tad popela na nasip i krenula da džogira, a Zoran je isključio svoj mobilni telefon i sa Janom krenuo na nasip za Jelenom.

Čeka suđenje

Zoran je zatim kazao Jani da ga sačeka na nasipu, a onda je požurio ka Jeleni i sustigao je na 1.000 metara od mesta gde su parkirali automobil. Potom ju je između 16.56 i 17.04 namamio da siđu sa nasipa na travnatu površinu, između nasipa i kanala, a zatim ju je najpre nekim oštrim predmetom ubo u lakat i u vrat. Jelena je počela da beži paralelno sa kanalom, pri čemu joj ispadaju desna patika i mobilni telefon, a zatim i gumica za kosu. Ona potom skreće ka kanalu, a Zoran ju je sustigao i strgao joj gornji deo trenerke. Jeleni tad ispada i druga patika, ulazi u kanal, a Zoran joj, stojeći na obali, metalnom šipkom zadaje još osam smrtonosnih udaraca u glavu. Jelena umire u kanalu, udišući vodu.

Zoran u 17.04 ponovo uključuje telefon i počinje da poziva rođake i prijatelje, govoreći im da je Jelena nestala dok je džogirala. Jelenin leš je sutradan, 3. aprila 2016, oko podneva, nađen u kanalu i počela je opsežna istraga koja traje više od 22 meseca.

Zoran je i dalje u pritvoru, gde čeka početak suđenja za teško ubistvo, za šta mu preti do 40 godina zatvora. 

POLIGRAF POKAZAO, MARJANOVIĆI SVE ZNAJU O JELENINOM UBISTVU: Ekskluzivno otkrivamo kako su Zoranovi roditelji, brat i snaja PROŠLI NA DETEKTORU LAŽI!

Zoranovi advokati: Optužnica puna insinuacija

Branioci Zorana Marjanovića tvrde da ga trag blata ni po čemu ne dovodi u vezu sa mestom zločina, te da je čitava optužnica "sazdana na insinuacijama."
- Više svedoka Tužilaštva potvrdilo je tokom istrage da su tog dana videli Zorana, Jelenu i Janu kako dolaze na nasip u Borči iz pravca kanala, gde je sledeći dan pronađeno Jelenino telo. I Zoranova snaja Milica je potvrdila da su sutradan, tokom potrage za Jelenom, svi zajedno prolazili pored tog mesta. Eto logičkog objašnjenja - istakli su advokati tokom gostovanja na TV "Hepi".
Takođe su pokušali da "miniraju" i drugi krucijalni dokaz iz optužnice, veštačenje baznih stanica, na osnovu kojeg se tvrdi da je Zoran bio u neposrednoj blizini mesta ubistva.
- To veštačenje je urađeno tek posle godinu i devet meseci. Nemoguće je na osnovu dve bazne stanice locirati gde se ko nalazio od Marjanovića, a posebno posle toliko vremena. To ćemo dokazati na osnovu više naučnih radova, napisanih na tu temu - tvrde advokati.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dejan

pre 6 godina

Da je tuda prolazila Milica nadjeno bi bilo blato i na njenoj odeci a ne samo na Zoranovoj, a jel navela Milica da se presvlačio, i od kad nosi Zoran ove maskirne stvari u kojima ga vise niko nikada video nije.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija