• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.02.2018

08:46

BATO MOJ, ZAŠTO SI NAS OSTAVIO, VRATI NAM SE... Jecaji paraju nebo iznad Skele kod Obrenovca

Vesti

BATO MOJ, ZAŠTO SI NAS OSTAVIO, VRATI NAM SE... Jecaji paraju nebo iznad Skele kod Obrenovca

Podeli vest

Tri sestre malog Uroša Dragojlovića (8), koji se obesio u šupi njihovog dede, neutešno su plakale i zapomagale juče pored njegovog kovčega. Urošev drug kaže da je on u školi crtao "mračne crteže", samo crnom bojom

"Bato moj, zašto si nas ostavio... Vrati nam se... Kako ćemo bez tebe", odjekivali su juče jecaji tri devojčice nad kovčegom njihovog brata Uroša Dragojlovića (8), koji se u subotu uveče obesio u šupi svog dede u Skeli kod Obrenovca.

Tuga
I Bajra i ćerke su veoma teško podnele Uroševu smrt. Uroševa bliznakinja stalno doziva brata i plačeKomšija Dragojlovića

Pored kovčega su nemo i neutešno stajale i Uroševi majka Bajra, kao i deda Milić i baba Sabina Dragojlović, koji nikako ne mogu da shvate zašto je mališan rešio da digne ruku na sebe.

Uroš je, kako su nam rekle komšije, patio za sestrama i majkom, koje su se pre dve godine odselile u Bosnu i Hercegovinu, nakon što je 2014. u udesu poginuo Bajrin muž Miroslav, otac mališana. Urošu, koji je sve vreme ostao da živi u Skeli sa babom i dedom, posebno je nedostajala sestra bliznakinja i patio je što ne može da živi s njom, majkom i druge dve sestre u BiH.

Informer

Meštani Skele pričaju da je dečak bio tužan zbog rasturene porodice, ali da niko nije ni pretpostavio da je Uroš pomišljao na samoubistvo.

- Pre izvesnog vremena najstarija sestra se preselila u Skelu, ali to očigledno nije moglo da nadomesti Uroševu čežnju za ostalim članovima porodice. Kad se desila tragedija, Bajra je sa ostale dve ćerke došla u Skelu iz Bosne. I Bajra i ćerke su veoma teško podnele dečakovu smrt. Uroševa bliznakinja stalno doziva brata i plače. Neprestano ponavlja: "Bato, vrati se... Zašto si otišao... Vrati se..." - priča očajni meštanin, koji je juče posetio Dragojloviće kako bi im pomogao da pripreme sahranu.

STRAŠNA SUDBINA MALOG UROŠA (8): Obesio se zbog tuge, otac mu je umro, a MISLIO JE DA GA MAJKA NE ŽELI!

Urošev školski drug ispričao nam je da je on bio ponekad veoma tužan.

- Voleo je da se druži sa nama u školi, igrao se i smejao, ali je ponekad bio baš tužan. Sećam se da je na likovnom često crtao neke mračne crteže, samo crnom bojom. Čuli smo da je Urošev deda pričao sa učiteljicom o tim crtežima - kaže ovaj dečak.

Milić nam je dan nakon tragedije ispričao da je poslednji put video unuka u subotu popodne.

- Uroš mi je rekao da ide kod sestre od strica, u komšiluk, da gledaju crtaće i da se igraju. Nekoliko sati kasnije zabrinuo sam se što ne dolazi kući, pa sam izašao iz kuće da ga potražim. Bio sam prvo kod rođaka kod kojih je Uroš trebalo da bude. Tamo ga nisam našao. Rekli su mi da je bio kratko i da je otišao. Tražio sam ga potom i kod školskih drugova, ali nigde ga nije bilo. Nisam ni slutio da se moj unuk već obesio u šupi - rekao je Milić.

Informer

Šupa u kojoj je život okončao mali Uroš

Telo nesrećnog dečaka u šupi pronašao je tek oko ponoći jedan rođak koji se na Milićev poziv uključio u potragu, pa su o svemu odmah obavešteni policija i Hitna pomoć.

- Kada su stigli lekari, samo su odmahnuli glavom. Bio se već ohladio - ispričao je Urošev deda.

Mališan je, prema njegovim rečima, oko 18.30 krišom ušao u šupu, popeo se na sto, a onda je kanap prebacio preko krovne grede, napravio omču i navukao je sebi na vrat.

- Potom je skočio sa stola i obesio se. Lekari su nam rekli da mu je vrat pukao i da je na mestu ostao mrtav - neutešan je deda. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Newyork

pre 6 godina

Pitajte tu "majku" sto djecu razdvoji, sto sina ostavi?

ljilja

pre 6 godina

Pa kako ne bi patio kad ga je majka ostavila, a otac poginuo? Majci su bile bitnije cerke od sina. Gde su nastavnici, gde je majka?

zlata

pre 6 godina

Kako dete od osam godina zna da napravi omcu koja je mogla da izdrzi teret tela?Sumnjivo je ?Majka celog zivota treba da nosi na savesti smrt sina.Kada se udala za tog coceka,on je znao koliko dece ima a ona je morala da insistira da i sva deca budu sa njima ili RAZLAZ! Toliko me je rastuzila njegova smrt.....nemam vise sta da kazem,rasplakalo me je..a ljuta sam na njegovu majku..mnogo...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija