• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.02.2018

15:00

ZAPLENJENO 50.000 EVRA U DŽEPU JAKNE! Dobar ulov carine

Vesti

ZAPLENJENO 50.000 EVRA U DŽEPU JAKNE! Dobar ulov carine

Podeli vest

Carinski službenici su 18. februara 2018. godine, na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina, zaplenili oko 50.000 neprijavlenih evra, koje je putnik u automobilu držao u spoljašnjem džepu jakne

Prekršaj je otkriven kada je na carinsku kontrolu stigao "audi" bosanskih registarskih oznaka koji je iz Tutina ka Turskoj vozila 37-godišnja srpska državljanka u društvu trojice muškaraca. 

Kako su naveli, krenuli su u Tursku da kupe tekstilnu robu. 

Na pitanje carinika koliko novca imaju da prijave, odgovor je bio da svako ponaosob ima po 10.000 evra i "nešto preko".

Kada su upitani "koliko je to preko, odgovorili su da se radi o 50.000 evra, koje je jedan od putnika izvadio iz spoljašnjeg džepa svoje jakne. Prebrojavanjem novca utvrđeno je da je u pitanju iznos od tačno 49.950 evra.


Novac je privremeno zadržan jer putnici nisu prijavili iznos koji su nosili sa sobom, a koji je bio veći od dozvoljenog. 

Takođe, nije bilo nikakve potvrde o poreklu novca koja bi bila priložena na uvid carinicima.

Carinski službenici su zato zadržali 49.950 evra a putnicima dozvolili da nastave put svaki sa po 10.000 evra, što je maksimalno dozvoljeni iznos koji se može preneti preko granice bez prijavljivanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miša

pre 6 godina

Znaju li oni šta je kartica banke preko koje se može podizati novac u inostranstvu i plaćati računi.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija