• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

21.02.2018

07:33

JELENU USMRTIO IZ TREĆEG POKUŠAJA! Optužnica protiv Zorana Marjanovića na 57 strana, EVO KOJE SVE DOKAZI SADRŽI!

Vesti

JELENU USMRTIO IZ TREĆEG POKUŠAJA! Optužnica protiv Zorana Marjanovića na 57 strana, EVO KOJE SVE DOKAZI SADRŽI!

Podeli vest

Detalji optužnice protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog da je ubio suprugu. Tužilaštvo opisalo zločin i predstavilo dokaze na 57 strana

Više javno tužilaštvo u Beogradu optužilo je Zorana Marjanovića da je 2. aprila 2016. oko 17 sati namamio suprugu Jelenu da siđe do kanala na nasipu Crvenka u Borči, gde ju je ubio. Zločin je, u stanju uračunljivosti, počinio kod električnog stuba broj 220.

Ovo su ekskluzivni detalji optužnice do kojih su došle "Novosti". Tu se navodi i da je Zoran optužen da je na svirep i podmukao način ubio suprugu Jelenu. On je, prema ovom aktu, potrčao za njom i sustigao je posle jednog kilometra.

Tragovi DNK

Kada je reč o DNK tragovima, u optužnici se navodi da je na gumici za kosu i mobilnom telefonu dominantan biološki trag koji pripada Jeleni. Na gumici postoji i manje prisustvo drugog DNK, koji može da pripada muškim članovima porodice Marjanović, Zoranu, ali i njegovom ocu Vladimiru. Na desnoj patici koja je spala, nađen je Jelenin DNK, kao i ostalih članova porodice.

- Zoran je iskoristio poverenje supruge i namamio je da se spusti u podnožje nasipa, ka kanalu, dok je dete ostalo na nasipu - navodi se, pored ostalog, u optužnici podignutoj 9. februara ove godine, 22 meseca posle zločina. - Jelena je krenula za njim, pa kada su se spustili na travu pored kanala, on je neutvrđenim oštrim predmetom ubo u zadnju levu četvrtinu temenog predela, kao i u desni lakatni predeo, nanevši joj tada lake telesne povrede.

Posle toga, kako se navodi u optužnici, Jelena je počela da beži preko livade, paralelno s kanalom, a tokom trčanja joj je spala desna patika i ispao joj je mobilni telefon, kao i gumica kojom joj je bila vezana kosa.

- Tada je Jelena potrčala ka kanalu, gde ju je Zoran sustigao i strgao joj gornji deo trenerke - navodi se mišljenje tužioca o tome kako se zločin odigrao. - Ona je i tada uspela da pobegne, tako što je ušla u kanal sa vodom. On je stigao i, stojeći na kanalu, iznad nje, neutvrđenim predmetom joj zadao više udaraca u glavu i time naneo višestruke prelome kostiju lobanje, zbog kojih je Jelena preminula, ali je pre nastupanja smrti udahnula vodu iz kanala.

ZORAN PAO ZBOG TRI TRAGA ZEMLJE NA PANTALONAMA! Otkrivamo detalje veštačenja Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP

Tužilaštvo je nabrojalo i dokaze za koje smatra da su bitni. Reč je o policijskim izveštajima sa lica mesta, zapisniku sa uviđaja, prijavi o nestanku Jelene Marjanović od 2. aprila u 19.35, pregledu garderobe uzete od Zorana Marjanovića 3. aprila 2016, potvrdi o oduzetom "mercedesu" 3. aprila 2016. godine koji je vozila Jelena, kao i izveštaju od 3. i 4. aprila kada su rađeni forenzički pregledi lica mesta.

U optužnici, napisanoj na 57 stranica, navode se i svedočenja očevidaca. Neki od njih su, poput bicikliste, Zorana i Jelenu identifikovali na osnovu fotografija, koje su im pokazane u policiji i tužilaštvu. Navode se i nalaz i mišljenje Dragomira Vasiljevića, stalnog sudskog veštaka, koji je analizirao snimke sigurnosnih kamera sa kuće porodice Jahović, koja je blizu mesta zločina, kao i sa autobusa koji tuda saobraća.

- Iz njegovog veštačenja proizilazi da se biciklista, koji je mogao da vidi muškarca i ženu, na nasipu nalazio u 16.58,35, odnosno 17.00,18, iz čega proizilazi da je video Zorana i Jelenu - navodi se u optužnici. - I to neposredno pre ponovnog Zoranovog uključenja mobilnog telefona u 17.04,28 i Jeleninog poslednjeg ulaska u baznu stanicu broj 39348 u 16.56,27 sati, što je sve bilo neposredno pre njenog ubistva.

ZORANOV OTAC BIO NA NASIPU U VREME JELENINOG UBISTVA? Otkrivamo šokantne detalje iz optužnce i istrage SUROVO LIKVIDIRANE PEVAČICE GRANDA

Tužilaštvo iz ovoga zaključuje da su se u blizini mesta na kome je pronađeno telo nalazili samo Jelena i Zoran Marjanović.

- U analizi kretanja telefona Uroša, Miloša i Vladimira Marjanovića, Zoranovog sina, brata i oca, može se zaključiti da su sva trojica u vreme koje bi praktično odgovaralo vremenu ubistva, oko 17 časova, bili ili isključeni ili nisu imali bilo kakvo kretanje koje se može pratiti - navodi se u optužnici.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija