• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vesti-online.com

21.02.2018

15:01

NOVA SMRDARIJA UPRAVNIKA KOSOVA: Euleks se povukao iz suđenja Azemu Sulji i još 38 Šiptara zbog otimanja srpske zemlje!

Vesti

NOVA SMRDARIJA UPRAVNIKA KOSOVA: Euleks se povukao iz suđenja Azemu Sulji i još 38 Šiptara zbog otimanja srpske zemlje!

Podeli vest

Dve godine nakon pokretanja suđenja Azemu Sulji i još 38 osoba optuženih za organizovani kriminal u slučaju "Zemlja", Euleks se povukao iz ovog slučaja i odlučio da predmet prenese na lokalne sudije. Sulji i kompaniji se sudi za organizovani kriminal uključujući otimačinu stotina hektara poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Srba

Odluka o povlačenju objavljena je na suđenju, kada se očekivalo da bude završena preliminarna revizija slučaja. Sudije su obavestile stranke da je odluka doneta od strane rukovodstva Euleksa, ali nisu davali dalja objašnjenja, prenosi Koha ditore.

Tužilac Euleksa Danilo Ćećareli, kritikovao je povlačenje sudija, ocenivši da se radi o štetnoj odluci i neuspehu misije.

- Predmet se prenosi na lokalne vlasti... i svi znamo zašto. Ovo je najveći propust Euleksa, a ne idiotski skandali Euleksa koji nikad nisu postojali - rekao je italijanski tužilac.

- Naša misija je da donesemo pravdu, ali smo i ovde propali. Da bude jasno, ovu odluku nisam doneo ja ili veće sudija. Neko drugi je doneo odluku i to nikada neće biti poznato. Dakle, njegovo ime neće biti poznato. Nema odgovornosti - dodao je Ćećareli.

Sulja je bivši funkcioner vladajuće Demokratske partije Kosova, u više navrata poslanik kosovske skupštine. U grupi optuženih je i Nuhi Uka, bivši predsednik Opštinskog suda u Prištini.

Sa još 37 osoba, optuženi su za organizovani kriminal u predmetu "Zemlja".

Optuženi su za organizovani kriminal, pranje novca, zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje službenih dokumenata i podmićivanje.

Sumnja se da su malverazacijama došli u posed ili otuđili nekoliko stotina hektara poljoprivrednog zemljišta u okolini Prištine. Velike parcele su vlasništvo Srba. Oduzete su im nakon Drugog svetskog rata i nikada nisu vraćene.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17