• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

21.02.2018

18:43

NOVI ZAPLET OKO  SVIREPOG UBISTVA! OTAC ZORANA MARJANOVIĆA LIKUJE: Jana je ključni svedok koji RUŠI OPTUŽNICU!

Vesti

NOVI ZAPLET OKO SVIREPOG UBISTVA! OTAC ZORANA MARJANOVIĆA LIKUJE: Jana je ključni svedok koji RUŠI OPTUŽNICU!

Podeli vest

Otac Zorana Marjanovića objavio na Fejsbuku da bi svedočenje njegove unuke moglo da obori optužnicu protiv njegovog sina za ubistvo supruge, ali da to nekom ne odgovara

Vladimir Marjanović, otac Zorana Marjanovića, uveren je da bi njegova unuka Jana (7) mogla biti ključni svedok koji bi oborio optužnicu protiv njegovog sina za svirepo ubistvo supruge Jelene u Borči 2. aprila 2016! Čak su i Zoranovi advokati predložili malu Janu kao ključnog svedoka, ali je to tužilac odbio uz objašnjenje da bi dete time bilo izloženo dodatnoj viktimizaciji!

Razaranje psihe

Vladimir se prekjuče na Fejsbuku oglasio posle dužeg ćutanja u medijima i požalio da se protiv njegove porodice vodi hajka! 

Tajna
Nije isključeno da je dete istražiteljima 2016. otkrilo detalje koji su se do sada držali u strogoj tajnosti

Izvor iz istrage

- Voditeljke Hepija i urednici žute štampe složili su se da izvrše pritisak na Centar za socijalni rad da se Jana izmesti iz porodice, da se njena psiha konačno razori kako bi zla i bezdušna masa bila zadovoljna! Ili je to samo zato što je Jana svedok koji ruši optužnicu? A to je dete koje je toliko toga preživelo i uz pomoć porodice ostala pametna i vesela devojčica. Gde je kraj vašim zlim dušama? - napisao je ogorčeni Vladimir.

Jana je, naime, 2. aprila 2016. bila sa Zoranom na nasipu u Borči kad ju je otac, prema optužnici, ostavio samu na desetak minuta, sustigao suprugu Jelenu, koja je džogirala, i nasmrt je pretukao u obližnjem kanalu. Zoran se potom vratio do ćerke i počeo da poziva rođake i prijatelje, govoreći im da je Jelena nestala.

Janu su zato kao jedinog potencijalnog očevica događaja na nasipu predložili kao ključnog svedoka i Zoranovi branioci, ali ih je nadležni tužilac odbio kako ne bi dodatno "viktimizovali dete".

Zoran: Ćerki sam jedva objasnio šta se desilo

Zoran Marjanović se tokom kratkotrajnog boravka u rijalitiju "Zadruga" u razgovoru sa Lepim Mićom osvrnuo na period posle ubistva supruge, govoreći "koliko mu je energije i strpljenja trebalo da ćerkici objasni da je ostala bez majke".
- U početku je bilo strašno. Prvo, kako detetu objasniti da je na najbrutalniji način ostala bez majke? Našao sam najboljeg dečjeg psihologa, koji je vaspitačicu i nas savetovao kako da reagujemo na Janina određena pitanja. Zahvaljujući njemu, polako je prevazišla najteži period - prisetio se Zoran i nastavio:
- Jedno veče me je pitala kada će mama da se vrati, a ja sam morao da joj kažem istinu. Pitao sam je da li se seća dana kada smo otišli na nasip i da joj je mama pre nego što je otišla da trči rekla: "Odoh ja?" Ispričao sam joj da ju je sutra pronašla policija i da ju je napao neki zlikovac. Dete je ostalo bez teksta i nije prestajalo da me pita ko je zlikovac i da li je uhapšen.

- Takav stav nama je u potpunosti neprihvatljiv, s obzirom na to da je dete više puta saslušavano ranije u policiji, i to 2016, kad je imala svega pet godina! Sumnjamo da se zapravo krije od nas i javnosti šta je sve rekla mala Jana, jer to možda tužilaštvu ne ide u prilog - istakao je advokat Nikola Dumnić, jedan od petorice Zoranovih branilaca.

Na drugoj strani, naš sagovornik upućen u istragu kaže da bi svedočenje male Jane možda moglo skupo koštati upravo Zorana!

- Nije isključeno da je dete istražiteljima 2016. otkrilo detalje koji su se do sada držali u strogoj tajnosti i koji su, možda, adut tužilaštva! Devojčica je ranije delimično potvrdila Zoranovu priču i rekla da je s roditeljima bila na nasipu u Borči 2. aprila, kao i da je njena mama otišla da trči. Ispričala je da je ostala sa ocem i da je čekala da se njena mama vrati. O tome šta se potom dešavalo kazala je "da se desilo nešto strašno" i da je njena "mama nestala u travi, a tata se zadihao dok ju je tražio" - podseća naš sagovornik i dodaje:

- Moguće je da je Jana u poverljivom razgovoru sa policijskim psiholozima iznela i neke detalje koji namerno nisu pušteni u javnost. Postoje indicije da je mala Jana sa nasipa videla oca kako sustiže njenu majku i udara je, a da je zatim instruisana u porodici, što ne bi bio problem sa petogodišnjim detetom. To što se tužilaštvo najpre protivilo predlogu da se ona sasluša, ne znači da će u kasnijem postupku odbaciti njenu ulogu u rasvetljavanju zločina. Moguće je čak da će Janin iskaz biti prezentovan kao dokaz tek kad suđenje počne. Videćemo...

Kec u rukavu

Pošto se može očekivati da će Zoranovi branioci uložiti prigovor na optužnicu sasvim je moguće da Viši sud naloži dopunu istrage u slučaju da prihvati stav da ponuđeni dokazi nisu dovoljni da se Marjanović i zvanično optuži (optužnicu još nije potvrdio sud). Zato je sasvim moguće da tužilaštvo baš u toj fazi kao novi dokaz dostavi upravo Janin tajni iskaz.

Podsetimo, Jelenin unakažen leš pronađen je 3. aprila 2016. u kanalu kod nasipa u Borči, dan nakon što joj je glava smrskana nekom metalnom šipkom, koja nikad nije nađena. Njen muž Zoran uhapšen je 15. septembra 2017. kao glavnoosumnjičeni i od tada se nalazi u pritvoru.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija