• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.02.2018

10:06

OSLOBOĐEN SAŠKO BOGESKI! Presuda glasi: Provalnika je ubio U SAMOODBRANI!

Vesti

OSLOBOĐEN SAŠKO BOGESKI! Presuda glasi: Provalnika je ubio U SAMOODBRANI!

Podeli vest

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas optužbi Saška Bogeskog koji je u maju 2013. godine nožem usmrtio provalnika Vladimira Manića u svom stanu u Žarkovu, jer je zaključio da je delovao u samoodbrani

Oslobođen je od optuzbe da je izvršio krivično delo ubistvo u prekoračenju nuzne odbrane.

Ovo je prvostepena presuda i tužilaštvo ima pravo žalbe Apelacionom sudu.

Sud je, međutim, stao na stanoviše da je Bogeski delovao u nužnoj obrani - koja isključuje postojanje krivičnog dela, dok tužilaštvo smatra da je došlo do prekoračenja nužne odbrane.

Do tragedije je došlo kada je Vladimir Manić, koji je od ranije poznat policiji, upao u stan porodice Bogeski i tamo na Saška nasrnuo šrafcigerom.

Bogeski se branio kuhinjskim nožem. 

POŠALJITE NEKOGA ODMAH! TREBA LI DA NAS POBIJU SVE?! Zmajevačka 26, Žarkovo... JEZIVE REČI ODJEKIVALE SUDNICOM!

Nakon koškanja, Manić je pobegao iz stana sa ubodnim ranama, a nakon 400 metara je pao i preminuo, preneli su ranije mediji.

Bogeski je, u svojoj odbrani prošle godine, ispričao da se te večeri spremao da legne, kada je njegova supruga, dok je uspavljivala njihovu ćerku, čula šumove u drugoj prostoriji i uplašila se da nekoga ima u stanu.

Kako je rekao, pomislio je da je u stanu provalnik i rekao supruzi da pozove policiju. Uzeo je nož iz kuhinje i otišao u dnevnu sobu gde je video jednu osobu koja mu je uperila baterijsku u glavu pa joj nije video lice.

Zamahnuo je nožem, ali ne zna da li je tu osobu isekao. Rekao je da se seća da je provalnik iskočio kroz prozor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BorisDe

pre 6 godina

Ko je spreman da ugrožava i krade, neka bude spreman da bude ubijen. Tako treba sa svim budalama koje žele da narušavaju privatnost porodica ili da otudjuju stvari. Ljudski sud je najbolji i najmoralniji.

zoran

pre 6 godina

Pod hitno promeniti krivični zakon i dozvoliti odbranu privatne imovine svim sredstvima i oružjem, kako je to odavno regulisano u mnogim zemljama koje zakoni štite od nasilnika i kriminalaca. Nikada ni jedan kriminalac nije odgovarao za posedovanje i upotrebu nelegalnog oružja. Sa punim pravom su prilikom pljačke banke na Karaburmi ubili policajca i nikom ništa. Još se rastežu po sudovima, najverovatnije se čeka da zastari gonjenje.

Bgd

pre 6 godina

Ma trebao je da ga pozove na kafu ili čaj i u opuštenoj atmosferi otvoreno razgovaraju o motivima njegovog neovlašćenog ulaska u kuću i pokušaju da pronađu obostrano prihvatljivo rešenje. Bože me sačuvaj...kad ti provalnik uđe u kuću nema vremena za razmišljanje da li je došao da te samo opljačka ili opljačka i ubije. Ubiješ skota i gotova stvar, niko ga nije zvao.

sumadinac neprskani

pre 6 godina

a sad blago meni da se covek odlikuje za gradjansku hrabrost i da mu drzava zbog drcnosti javnog tuzioca nadoknadi troskove i dangubu .

vesna

pre 6 godina

Ovom čoveku nije trebalo ni suditi.Jel postoje snimci za poziv.Šta je trebao da radi,da ga pita hoće li ih prvoo silovati pa pobiti.Pitala bih ja te tužioce kada bi oni upali kod njih šta bi radili.Možda bi ga prvo počastili.Aloooo privatna svojina je svetinja,imamo pravo da je branimo ko god tako upada.

arso

pre 6 godina

Nije jos nista na zalost zavrseno jer ce se tuzilac 100% zaliti, 10 godina ce coveka cimati, jer tek tada zastareva, ovo je samo presuda pred izbore...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17