• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.02.2018

19:09

POLICIJA UHVATILA USRED PREVARE SVEKRVU SUROVO UBIJENE JELENE: Zoranova majka Zorica Marjanović i kuma Vera Vukomanović IMAJU LAŽNU LIČNU KARTU!

Vesti

POLICIJA UHVATILA USRED PREVARE SVEKRVU SUROVO UBIJENE JELENE: Zoranova majka Zorica Marjanović i kuma Vera Vukomanović IMAJU LAŽNU LIČNU KARTU!

Podeli vest

Vera Vukomanović, kuma porodice Marjanović, izvadila ličnu kartu sa svojom slikom i otiskom prsta, ali na ime Zoranove majke Zorice Marjanović * U policiji sumnjaju da su spremale neku mućku s imovinom

Zorica Marjanović, majka Zorana Marjanovića, optuženog za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. u Borči, falsifikovala je ličnu kartu zajedno sa porodičnom kumom Verom Vukomanović! Kako saznajemo, na ličnoj karti se nalaze Verina slika i otisak prsta, ali su svi lični podaci Zoričini!

U policiji i tužilaštvu još nisu otkrili zašto je Vera koristila Zoričin identitet i to istraga tek treba da utvrdi! Zanimljivo je i da je Vera izvadila ličnu kartu sa Zoričinim podacima pre šest meseci, samo mesec dana pre nego što je Zoran uhapšen za Jelenino ubistvo.

Informer


Živi s Marjanovićima

Izvor iz istrage kaže da je policija po prijavi građana došla do saznanja da Vera Vukomanović poseduje falsifikovanu ličnu ispravu.

- Zbog toga su u četvrtak inspektori otišli u kuću porodice Marjanović u Borči, jer Vera tamo provodi puno vremena, maltene živi sa tom porodicom. Policajci su imali nalog za pretres kuće, ali on nije izvršen jer je Vera odmah dala spornu ličnu kartu na uvid - navodi naš izvor.

SLUČAJNOST?

Lična karta je izdata samo mesec dana pre Zoranovog hapšenja, koji je baš tad pokušavao da proda Jeleninu kuću,
kaže izvor iz istrage

Obe saslušane

Tada su inspektori videli da je na ličnoj karti bila slika Vere Vukomanović, kao i njen otisak prsta.

- Međutim, ime i svi ostali lični podaci pripadaju Zorici Marjanović. Obe su odvedene u policiju, ali i Zorica i Vera su tvrdile da nemaju pojma kako se to dogodilo - rekao je izvor Informera.

Istraga sada ide u više pravaca, jer je sporna lična karta mogla biti zloupotrebljena na više načina.

Informer

- Vrlo je interesantan datum vađenja tog dokumenta. Dakle, on je izdat samo mesec dana pre hapšenja Zorana Marjanovića, koji je baš u to vreme pokušavao da proda kuću ubijene supruge Jelene. Ta kuća je inače pripadala Jeleninoj pokojnoj majci Zorici Krsmanović. 

Moguće je, dakle, da je Zoranova majka svojevoljno prepustila svoj identitet kumi Veri, čime joj je omogućila da u njeno ime raspolaže i imovinom i porodičnim nasledstvom, a da se Marjanovići i ne pojavljuju u javnosti! 

Na taj način Vera bi mogla da završava sve pravne poslove ove porodice predstavljajući se kao Zorica Marjanović - priča sagovornik Informera.

Ozbiljno krivično delo

Na drugoj strani, kaže on, moguće je i da je reč o nekom banalnijem razlogu, iako je to manje verovatno.

- Možda je Vera uzela ličnu kartu sa Zoričinim imenom da bi umesto nje podizala novac sa računa ili tako nešto slično. Međutim, bilo bi zaista suludo praviti lažna dokumenta i činiti ozbiljno krivično delo iz tako banalnih razloga! Zato se i pretpostavlja da su zamenom identiteta Vera i Zorica planirale nešto mnogo krupnije, i to u vezi sa imovinom - kaže on.

Novak Đurović/Public

Podsetimo, Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. u kanalu kod nasipa u Borči, a njen muž Zoran uhapšen je 15. septembra 2017. kao glavnoosumnjičeni za taj zločin. 

ŠTA PIŠE U OPTUŽNICI VIŠEG TUŽILAŠTVA

Više tužilaštvo podiglo je 9. februara optužnicu protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je ubio suprugu Jelenu.

Zoran je, prema ovom dokumentu, sa Jelenom i njihovom tada petogodišnjom ćerkom Janom 2. aprila 2016. u 16.36 stigao "mercedesom" kod rampe "Stadion", na početku nasipa od Crvenke ka Borči. 

Jelena se tad popela na nasip i krenula da džogira, a Zoran je isključio svoj mobilni telefon i sa Janom krenuo na nasip za Jelenom. Zoran je zatim kazao Jani da ga sačeka na nasipu, a onda je požurio ka Jeleni i sustigao je na oko 1.000 metara od mesta gde su parkirali auto. 

Informer

Potom ju je između 16.56 i 17.04 namamio da siđu sa nasipa i napao je. Jelena je pobegla do kanala, gde ju je Zoran ubio sa osam udaraca šipkom u glavu. Zoran je potom uključio telefon i počeo da poziva rođake i prijatelje govoreći im da je Jelena nestala. 

Njen leš je sutradan, 3. aprila 2016. oko podneva, nađen u kanalu i počela je opsežna istraga koja traje više od 22 meseca.

MARJANOVIĆI NA PREVARU OTIMAJU JELENINU KUĆU: Falsifikovanim potpisom Zorica Marjanović i kuma Vera, POKUŠALE DA PREUZMU NASLEDSTVO SUROVO UBIJENE PEVAČICE?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
master

pre 6 godina

Kakva banda, ovi ne prezaju od nicega, ubistva, prevara, vracki i ko zna cega jos, ipak se nadamo da ce policija zavrsiti svoj posao i nadmudriti Marjanovice i njihovu kumu koja spada u druzinu i piski u istu tikvu kao i oni.

Sone

pre 6 godina

Vrlo zanimljivo,ko je to odobrio i kako je licna dobijena...

toti

pre 6 godina

Da u pravu si.Nije jasno,zašto se u tekstu ne pominje policijska uprava,koja je izdala falsifikovan dokument.Mislim da je veća odgovornost izdavaoca dokumenta, od onog koji ga je preuzeo.

Vidi Bog sve

pre 6 godina

Fora je sto licna karta nije fals vec original. Imaju saradnika u policiji, to je sada svima jasno.

nada

pre 6 godina

Naravno da imaju saradnika u policiji i to je krtica koju su morali do sada i otkriti jer su Marjanovici uvek korak ispred policije !!!!!!!!!!!!!! Kuma a i kum su saucesnici u zlocinu - hapsiti !!!!!!!!!!!

Bozidar

pre 6 godina

Precistiti i policiju i sudstvo. Korumpirano sve.

Kluzo

pre 6 godina

Kuma Vera je izgleda upoznata oko svih detalja i mislim da služba treba "raditi na njoj". Da kuma ispriča sve što zna u vezi Marjanovića ali sa ponudom da bude zaštićeni svedok, uz minimalnu uslovnu kaznu. U suprotnom, zna se šta zakon nalaže. Ona je advokat, verovatno dobro poznaje zakone i tim pre će pristati na nagodbu. U ostalom, verovatno i kuma ima svoju porodicu i zbog čega bi se žrtvovala za bilo koga ko nije iz njene bliže porodice.

Lija lija pa dolija

pre 6 godina

Kuma Vera mora da zna da moze odgovarati zbog laznog svedocenja,uklanjanja tragova,falsifikovanja ,ometanja istrage i saucesnistva u ovom zverskom i zlikovackom ubistvu.Ubica i pomagaci ne smeju biti nagradjeni kao svedoci saradnici vec moraju dobiti primerenu kaznu za ovaj mucki i svirepi zlocin.Ovo mora biti opomena za sve one kojima bi slicno palo na pamet stim da ne mogu da racunaju da ce se nekaznjeno izvuci.Inace kuma nije nikakav advokat vec samo projektant.Porodicu nema posto su je se svi odrekli osim Marjanovica za koje odradjuje prljave poslove sto se vidi i iz teksta.

GRIZLI31

pre 6 godina

Hapsite i proganjate nevine ljude, a kriminalce i ubice štitite i pomažete već dvije godine! Luda država bez pravnog sistema! Pravi pravcati Divlji zapad! Kako vas nije sramota i naroda i Boga?

moravica

pre 6 godina

Sve u zatvor na 40 godina, kod njih banalnosti nema!

Ni slucajno svedok

pre 6 godina

Koliko se samo kuma "jadna" namucila sa kanisterima varikine ,pranjem i ciscenjem,smisljanjem laznog alibija,zametanjem tragova,sa losim kvalitetom magicnih krpa,rukovanjem smart ves masinom najnovije tehnologije sa eko mehuricima,sa skidanjem novca sa ikona i vodjenjem evidencije...Pa onda dok je "studirala" da bi postala advokat,doktor nadrilekarstva,slikar hiper realista specijalista za potpise,pa dok je savladala forenziku...

Pinokio ti nije ravan

pre 6 godina

Kuma Vera nije ništa kriva OSIM za falsifikovanje licne isprave,lažno predstavljanje i svedocenje , davanje frizirane izjave ,korišcenje veš mašine pre i u momentu dolaska policije ,trošenje sanitarnih sredstava u enormnim kolicinama,zavlacenja istrage i navodenje na pogrešan trag,obmanjivanje i manipulisanje prilikom navodnog lecenja i otimanja novca od izmanipulisanih pacijenata ...mnogo ima tako da ne bi stalo...

Milo

pre 6 godina

I ta nasa policija? Oni su trebali nastaviti i izvrsiti totalni pretres sada kada su se Marjanovici malo opustili. Pa ove su im i donele spornu licnu kartu da zaustave pretres. Znaci inspektori su tacno uradili sta je ta banda htela. Gde je tu zdrava logika?

Lala

pre 6 godina

Pohapsite tu celu bandu i bacite ključ od zatvora u bunar.

alex

pre 6 godina

kako moze staviti svoju sliku,,,, kada se za LK slika na licu mesta,,,, nego je kuma vera ,,,uzela sve podatke i uz pomoc policije plasirala kao da je to njeno ,,,,tu su izvodi mat knjige , drzavljanstvo i sl,,,a ona licno predala za novu lk,,,, a sta je sa proverom valjda je imala i ranije LK na svoje ime,,, zar nisu videli da sada nije ista slika ili su toliko slicne,,,????

koki

pre 6 godina

Bruka i sramota za policiju. Ako neko, bilo ko, u ovoj drzavi moze da izvadi licnu kartu sa svojom slikom i otiskom prsta, a podacima druge osobe to je nevidjeni skandal. Momentalna ostavka ministra i hapsenje svih koji su omogucili ovako nesto.

zlata

pre 6 godina

Ovo je teska banda u kojoj su svi clanovi porodice ukljuceni !Nije ovo nikakva slucajnost .Treba ih sve,zajedno sa kumom u zatvor,pa Tuzioc da uporedjuje iskaze.u pravu je Šešelj !!!

Vladeta

pre 6 godina

Pa to ispade da mogu u policiji dobiti ličnu ispravu i da biram podatke u njoj. Malo morgen. Prije će biti da su one u isto vreme vadile lične karte pa, službenici pojedini kako su revnosni i ažurni, ukrstili podatke. E sad je malo čudno da nisu primetile i prijavile. Sa takvom ispravom mogla je da menja Marjanovićku i da rasproda njenu imovinu, ako je ima na svoje ime.

Predrag

pre 6 godina

Pa ko je tu lud? Kako je moguće da šest meseci ima ličnu kartu na tuđe ime? Uostalom kada se preuzima lična karta, traže vam da proverite sve podatke.

zoki

pre 6 godina

Ma SVE u ZATVOR . Ubili su je da bi ju jos i opljackali nasledje . Po 49 godina robije pa idemo dalje .

Milan

pre 6 godina

Licna karta sadrzi sve podatke o licnosti na izvolte .Neznam stace cip kada je na njoj vidljiv potpis, otisak prsta, maticni broj, reg broj, godina rodjenja, slika i ime i prezime.Menije ukradena licna karta .Pozvan sam u stan kod lopova na zanatsku intervenciju .Dok sam radio iz jakne u pretsoblju bednik mi je uze licnu kartu. Video sam odmah uvece da je nema a ujutru je bila analiziram moje kretanje i kvar koji je bio namesten itd. Olazim u policiju kod dezurnog bez nekog zapisnika kaze dodji sutra sa komentarom nemoze ti niko nista.Vratim se odmah obavestim mejlom sve mobilne operatere,udruzenje banaka, kancelariju za zastitu gradjana oni otvaraju predmet daju broj itd.Odlazim u policiju jedva dolazim do inspektora on covek nesto pise kaze nemoze ti niko nista dobijam novu licnu kartu .Sada muka pitam sluzbenicu da izvrsimo autorizaciju jer moze da samo ja imam kod kao za platne kartice boze samo sto me nije udarila .Jer autorizacijom zakon o licnim kartama niko nemoze da je ocita ako nezna kod.da ne duzim (procitaj zakon).Postovani prijatelji postujem zakone ove drzave ali stace vidljivi svi podaci ukoliko ima cip.moze slika i ime i prezime ,ukoliko dolazi do kontrole pol sluzbenika a oni verovatno da imaju validatore da ocitaju istu ako treba.Sada ako ste i clan neke stranke na svojim pristupnicama samo sto nema i rubrika krvne grupe.Posto nisam saslusan u policiji planiram da odem u tuzilastvo jer mojim istrazivnjem coveka koji mi je uktao licnu kartu je debelo kriminalan tip.Iskreno hocu organima da predocim kriminalnu grupu da castitim gradjane verujte da su sa ovakvim dokumentom ugrozeni svi njihov imovina i bezbednost same licnoti Spreman sam da podelim saznanja sa institucijama bezgranicno zahvalan ako ovo objavite nece nikome nastetiti ako nista drugo podici ce stepen paznje za nedavanja licne karte nikome i svojih licnih podataka hvala.

Nenad

pre 6 godina

Цела породица Марјановић су јако сумњива.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59