• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.02.2018

14:51

PODIGNUTA OPTUŽNICA protiv lekara zbog smrti malog Radenka

Vesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA protiv lekara zbog smrti malog Radenka

Podeli vest

Osnovno javno tužilaštvo u Loznici podnelo je sudu optužni predlog protiv jednog lekara iz Opšte bolnice Loznica i dvojice lekara sa Instituta za majku i dete u Beogradu zbog neadekvatnog lečenja 8-godišnjeg Radenka Nikodinovića iz Kozjaka, koji je preminuo u oktobru 2016. godine

Optužni predlog tereti lekara Opšte bolnice u Loznici B. D. i lekare Ð. Ž. i G. B. sa Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Cupić“ na Novom Beogradu za krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi, rekao je vršilac funkcije javnog tužioca Osnovnog tužilaštva u Loznici Zoran Nestorović Tanjugu.

Tužilaštvo je predložilo sudu da lekare oglasi krivim i osudi ih na kaznu od najmanje pet godina zatvora, dodao je Nestorović.

U ovom slučaju se vodi takozvani skraćeni postupak, pa se očekuje da sud vrlo brzo zakaže početak suđenja. 

TUŽILAC IZ LOZNICE zvanično potvrdio za Informer: I LEKARI SA INSTITUTA OSUMNJIČENI ZA SMRT MALOG RADENKA (8)!

Optužnim predlogom lekari se sumnjice da su od 2. do 8. oktobra 2016. u Loznici i Beogradu, u uračunljivom stanju, pružili lekarsku pomoć povređenom dečaku ali da su iz nehata primenili očigledno nepodoban način lečenja i time prouzrokovali pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja.

ZATAŠKAVAJU SLUČAJ SMRTI MALOG RADENKA! Tužilaštvo odugovlači istragu o nastradalom dečaku iz Loznice?!

Radenko je usled toga, kako se sumnja, 8. oktobra 2016 preminuo u Institutu za majku i dete. 

Dečak je 2. oktobra 2016. polomio ruku i prvo je primljen u Opštu bolnicu u Loznici, gde posle ukazane medicinske pomoći nije zadržan. 

Dečak je zbog pogoršanog stanja upućen u Beograd, gde je preminuo posle šest dana.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija