• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Miljuš

03.03.2018

15:55

PRVA ŽRTVA SMRZAVANJA U APATINU! Žena (46) pronađena mrtva u svojoj kući!

Vesti

PRVA ŽRTVA SMRZAVANJA U APATINU! Žena (46) pronađena mrtva u svojoj kući!

Podeli vest

Katarina Svilar (46) prva je žrtva smrzavanja u Apatinu. Nesrećna žena je pronađena mrtva u petak uveče u svojoj kući u Sonćanskoj ulici broj 12 u Apatinu

Nakon što je nisu videli neko vreme, komšije su obavestile Centar za socijalni rad, na čiji poziv je stigla u dežurna ekipa Hitne medicinske pomoći. Lekar je samo mogao da konstatuje njenu smrt. Na njenom telu nije bilo znakova koji bi ukazivali na nasilnu smrt, a sve ukazuje da je ona nastupila usled smrzavanja.

-Žena je pronađena mrtva na krevetu, u veoma hladnoj prostoriji u kojoj se duže vremena nije ložilo. U sobi postoji jedna stara peć, ali bez ikakvih tragova loženja, te se pretpostavlja da je umrla od hladnoće, kaže jedan od komšija.

Katarina je, nakon smrti majke Ane, živela sama i bila je korisnik socijalne pomoći. Njena majka je takođe tragično izgubila život, u požaru koji je izbio u njihovoj porodičnoj kući, na Svetog Jovana, prošle godine. Tada su vatrogasci jedva uspeli da iz vatre izvuku Katarinu, koja je bila u polusvesnom stanju. Požar je, navodno, izazvao stari šporet „smederevac“, iz kog je počeo da kulja plamen koji je zahvatio lakše zapaljive predmete u sobi, a potom se proširio i na susednu prostoriju u kojoj je bila Katarina.

Majka i ćerka su, do tada, živele same u trošnoj kući, u nehigijenskim uslovima. Nakon što je izgoreo dvorišni, nešto bolji deo kuće, Katarina je prešla u prednji deo, neuslovan za život i u fazi rušenja. Po rečima komšija, nije nigde radila i bila je sklona alkoholu.

-Katarina, kojoj sam ja inače i krštena kuma, je bila vredna, ali zbog epilepsije i još nekih bolesti nije smela da radi, te je bila korisnik socijalne pomoći. Nažalost, volela je da popije, tada nam je ispričala priča Katarina Bauk, porodična kuma i komšinica, i dodala da, bez obzira na piće, Katarina nije bila problematična osoba i da od rodbine ima samo tetku, koja živi u Nemačkoj. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija