• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.03.2018

16:53

IMA ČETIRI ADVOKATA PA MOŽE DA ĆUTI! Branioci Zorana Marjanovića poslali odgovore na optužnicu!

Vesti

IMA ČETIRI ADVOKATA PA MOŽE DA ĆUTI! Branioci Zorana Marjanovića poslali odgovore na optužnicu!

Podeli vest

Četiri branioca Zorana Marjanovića podnela su tri odgovora Višem sudu u Beogradu na optužnicu koja Marjanovića tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči

Marjanović se nije izjašnjavao, odnosno nije slao odgovor na optužnicu.

Portparol suda Bojana Stanković rekla je za Tanjug da će odgovore na optužnicu razmatrati krivično vanpretresno veće suda i odlučiti da li su ispunjeni uslovi za njeno potvrđivanje.

To veće optužnicu može da potvrdi ili da je vrati Višem javnom tužilaštvu na dopunu istrage.

Odgovorima na optužnicu daje se prilika odbrani da izloži svoje kontraargumente i osporava njene navode.

U slučaju potvrđivanja Marjanovićeva odbrana će imati mogućnost da na optužnicu uloži žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Marjanoviću se optužnicom na teret stavlja krivično delo "teško ubistvo na svirep i podmukao način", za koje je zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, jer je, kako se sumnja, na "svirep i podmukao način" lišio života svoju suprugu i prilikom izvršenja pokazao "naročitu upornost i bezobzirnost".

Tereti se da je Jeleni zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva i od tada je u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu.

Do potvrđivanja optužnice razlozi za se preispituju na svakih 30 dana, a nakon toga na 60 dana.

Marjanović je i pre hapšenja bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirjana

pre 6 godina

ako znate za Boga ne dajte krvnicima da ne odogvaraju za ovo tesko svirepo ubistvo.

citateljka

pre 6 godina

Ne znam da li je jos neki kriminalac angazovao 4 advokata da ga zastupaju i brane za ubistvo pa me interesuje da li neko zna za jos neki takav slucaj! Ko je nevin - po mom misljenju - nisu mu potrebni toliki advokati vec jedan ili ni jedan.Od samog pocetka sam ubedjena da su ovde otac i sin sve u dogovoru uradili.....

Petar

pre 6 godina

otkud njemu pare za advokate i ko ga financira kada niko od njegovih ne radi koliko znam advokati ne rade za badava

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija