• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.03.2018

09:15

SPREČENA KRAĐA, RANJEN RAZBOJNIK! Akcija MUP u Boru

Vesti

SPREČENA KRAĐA, RANJEN RAZBOJNIK! Akcija MUP u Boru

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru sprečili su noćas krađu u objektu Šumske uprave Bor, a osumnjičenog I.S. (1988) su ranili, nakon pokušaja bekstva

Policijskoj upravi u Boru je malo posle ponoći prijavljeno da je neko provalio u objekat Šumske uprave Bor, nakon čega je na lice mesta odmah upućena policijska patrola, navodi se u saopštenju. 

Dolaskom ispred navedenog objekta policijski službenici su primetili da su vrata zgrade delimično otvorena, nakon čega su uzviknuli: "Policija izađi". 

Tada je osumnjičeni, sa biber sprejom u ruci izleteo iz objekta i poprskao policijskog službenika, kako bi ga onesposobio i pobegao.

Policijski službenik je u samoodbrani ispalio hitac iz pištolja i ranio osumnjičenog, koji je prevezen u Klinički centar Niš.

Na licu mesta pronađene su rukavice, fantomka i metalna šipka, koji pripadaju osumnjičenom.


O ovom događaju je odmah obavešteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru, dodaje se u saopštenju.

O istom događaju je, na RTS-u, govorio i direktor policije Vladimir Rebić, koji je rekao da je policajac koji je pucao postupio u skladu sa propisima, pošto je ga je, kada je pokušao da spreči pljačku, razbojnik ga je napao.

 - Policijski službenik je, vršeći redovnu patrolnu delatnost uočio da su u jednom javnom objektu otvorena vrata, a ne bi trebala da budu, i prilikom intervencije izvršilac tog krivičnog dela, najverovatnije teške krađe, napao je policijskog službenika i policijski službenik je po mom mišljenju pravilno upotrebio sredstvo prinude, odnosno vatreno oružje -  objasnio je Rebić.

On je naveo da je razgovarao sa načelnikom policijske uprave u Boru, koji ga je uverio da je policijski službenik postupao u skladu sa propisima.

Rebić kaže da se ranjeni nalazi na lečenju u Kliničkom centru u Nišu.

 - Ja se nadam da telesne povrede nisu tako opasne i da će preživeti, a isto tako se nadam da će i od strane nadležnog tužioca biti opravdana upotreba sredstva prinude - rekao je direktor policije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Teodora Lektora

pre 6 godina

Šta, viknuli su: "Policija izadji"? - Pa je l unutra bila policija, ili lopov? Gde vam je zapeta?

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija