• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.03.2018

15:06

KO JE NEBOJŠA JOVANOVIĆ, GRAĐEVINSKI INSPEKTOR UHAPŠEN ZBOG KORUPCIJE: Već ima krivičnu prijavu jer je POMAGAO ŠAPIĆEVOM UJAKU U AFERI STUDENTSKA 45A!

Vesti

KO JE NEBOJŠA JOVANOVIĆ, GRAĐEVINSKI INSPEKTOR UHAPŠEN ZBOG KORUPCIJE: Već ima krivičnu prijavu jer je POMAGAO ŠAPIĆEVOM UJAKU U AFERI STUDENTSKA 45A!

Podeli vest

Službenici opštine Novi Beograd Nebojša Jovanović (1962) i Marko Šćepanović (1976) koji su su preko Snežane Zec (1966) i Miroslava Nikolića, zahtevali od investitora bespravno sagrađenog objekta novčani iznos od 10.000 evra, uhapšeni su danas u momentu predaje novca, a Jovanović je odranije poznat istražnim organima jer je protiv njega podneta krivična prijava zbog afere Studentska 45a

Naime, 20. novembra prošle godine policijski službenici Specijalnog istražnog tima podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv Nebojše Jovanovića, građevinskog  inspektora GO Novi Beograd, Borice Maljević, investitora, Radeta Dedovića, vlasnika objekta, i Vladana Čolovića, šefa Službe za izvršenja GO Novi Beograd.

(VIDEO) EVO KAKO JE TEKLA AKCIJA HAPŠENJA korumpiranog Šapićevog inspektora i njegovih pajtaša!

Prijava je podneta zbog osnova sumnje da je Jovanović u svojstvu službenog lica građevinskog inspektora Odeljenja za inspkecijske poslove GO Novi Beograd, u novembru 2016. godine izvršio krivično delo Zloupotreba službenog položaja iz čl. 359 KZ na taj način što je iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica svojih službenih ovlašćenja, u nameri da Dedoviću (inače ujaku Aleksandra Šapića), vlasniku privremenog objekta u ul. Studentska br.45a, omogući izvođenje radova na sanaciji objekta, dana 21.11.2016. godine, pozivajući se pritom na neistinit navod iz zapisnika koji je sačinio dana 18.11.2016. godine, da je na predmetnom objektu bilo požara, iako je znao da je prema navedenim odredbama Zakona o planiranju i izgradnji RS, bio u obavezi da investitora uputi da odobrenje za izvođenje radova na sanaciji objekta pribavi od nadležnog oragana-Odeljenja za građevinske poslove GO Novi Beograd. 

BGD: Obustavljen postupak legalizacije u Studentskoj 45a

Takođe, privremeni objekat kao takav nije bio podoban za dobijanje takvog odobrenja, te je upravo iz ovog razloga Jovanović namerom postupio na opisan način i doneo predmetno rešenje, što je za posledicu imalo izvođenje radova na objektu.

Borica Maljević i Rade Dedović kao investitori izvršili su krivično delo Građenje bez građevinske dozvole iz čl.219a st.2 i st.3 KZ, jer su u periodu od februara do maja 2017. godine, najpre bez odobrenja za izgradnju izdatog od nadležnog organa, započeli sa izvođenjem radova na rušenju starog i izgradnji novog objekta na lokaciji u ul. Studentska br.45a, da bi nakon Rešenja o obustavi radova od 14.03.2017. godine, donetog od strane postupajućeg građevinskog inspektora Nebojše Jovanovića, nastavili sa izvođenjem radova na izgradnji novog objekta na predmetnoj lokaciji, sve dok objekat u potpunosti nisu izgradili, na koji način su opisanim radnjama izvršili krivično delo koje im se stavlja na teret.

NOVA AFERA BIVŠEG DEMOKRATE: Šapić prijavio mrtvog čoveka kao investitora!

Da podsetimo, kako je pisao portal Embargo.rs, Šapićev ujak Rade Dedović kupio je na Novom Beogradu nekadašnju ćevabdžinicu "Indeks 10" u Studentskoj ulici 45a od 100 kvadratnih metara navodno za samo 30.000 evra!?

Pošto ju je porušio, na istom mestu je krenuo da gradi zgradu, a kao investitora je naveo pokojnog vlasnika ćevabdžinice Alila Amdija, koji je umro neposredno pošto je prodao lokal Dedoviću!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
manojlovic

pre 6 godina

Mnoge stvari ce isplivati posle ovobeogradskih izbora,a Sapic je neko ko je bio stranacki rasporedjen za radnje prljavih stvari,steta za njega i njegovu sporstsku istoriju. Zarad politicke slave u kojoj se nije snasao je uprljao i obraz i ruke. Hapsenja pokazuju da policija radi svoj posao,a dalji ishod je na tuzilastvu koje zna biti na margini.

Milica

pre 6 godina

Za takve lopove, iznudjivace i prevarante nema vise mesta na slobodi. Apsolutno podrzavam njihovo hapsenje.

sale

pre 6 godina

Sve muljare,hoce do dozole za bespravni objakat da dodje ilegalno.

boki87

pre 6 godina

Vrh piramide mogao bi da dodje i do Sapica, puno je zlouptreba sluzbenog polozaja oko njega i njegovih saradnika.

Mika

pre 6 godina

Ne treba dozvoliti ovakva muckanja. Svakako treba ispitati i kazniti ga.

Fudbaler

pre 6 godina

Treba da bude uhapšen svako ko je uzimao novac od investitora. To je bagra neopevana.

Boba

pre 6 godina

Uvek se ustanovi da su lopovi i krimosi povezani sa nekim od opozicionara. Jasno je da nam opoziciju cine predstavnici kriminalnih grupa...

Hedona

pre 6 godina

Neka bude uhapšen svako ko je želeo da se bogati na tu]oj grbači. Ovako su nam demokrate terale investitore.

Una

pre 6 godina

Ne mogu sluzbenici biti mnogo bolji od onoga ko im je glavni.

Miodrag

pre 6 godina

Eto polako se sklapaju kockice. Kako bas na na N. Bg ?!

Ena

pre 6 godina

Doticni je vec poznat policiji po krivicnim radnjama.

Indi

pre 6 godina

Ko god da je, jedan po jedan neka se hapsi, da prodišu opština i grad

Milena Marovic

pre 6 godina

Pa svi opstinari na Novom Beogradu su Sapicevi ljudi,svima nam je to jasno...

Zoran

pre 6 godina

Znači on je taj koji je dao dozvolu za gradnju lokala na zelenoj površini u MZ Kozara.Gradi se vikendom faza po faza,4 drveta isečena,preko puta od kafanice Viola,nastala Stara kafanica na zelenoj površini. Komunalna policija juri babe sa zeljem a pred njihovim očima radi divlje gradilište. Kad rasteraju bake onda klopa u Staroj kafanici.

roki

pre 6 godina

S ovim je dokazano i u praksi da nema nedodirljivih, svejedno je ko je ako je prekrsio zakon.

Uzunović

pre 6 godina

A kada će Šapić u zatvor za divlju gradnju na savskom nasipu?

Predrag

pre 6 godina

Vreme je da i Šapić kaže šta ima o korupciji u Opštini Novi Beograd, na čijem je čelu u policijskoj stanici. To je mesto gde Šapić može da miru da otvori dušu.

Maja

pre 6 godina

To je Sapicev strucni kadar, koji sprovodi njegovu politiku.

Mila

pre 6 godina

Sve lepse od lepseg,posle izbora polako isplivavaju na povrsinu mutne radnje opozicije.Da se ovo konacno zaustavi!

Milan

pre 6 godina

Oko Sapica sve neki posten svet,saradnici sa krivicnim prijavama.Ovo je tek pocetak,polako se klupko odmotava.

Berija

pre 6 godina

Nebojša Jovanović je isto "poslovao" na opštini Zvezdara, zajedno sa svojom kumom marijom Leković Macom-Đilasovom uzdanicom. Svojevrsni Boni i Klajd. Prosto je nemoguće da se o "aktivnostima" ovog dvojca ne zna u ovoj selendri od "grada" i da se pominje samo Nebojša Jovanović koji to NIJE SAMOSTALNO izvodio ...

Izbori 2024

Vesti

Nikolić: Đilasovci sakrili prave fantome u svojim redovima!
Politika

Nikolić: Đilasovci sakrili prave fantome u svojim redovima!

Posle brutalnih laži o 40 000 “fantoma” iz Republike Srpske, o biračkom mestu u Areni koje nije postojalo i mnogih drugih budalaština koje su Đilasovci izmišljali kako bi našli izgovor i opravdanje za poraz na izborima, ali i paravan koji bi im omogućio da ruše nezavisnost i suverenitet naše zemlje, ne samo da se nisu izvinili građanima, nego su sakrili prave fantome, u svojim redovima, saopštila je Milica Nikolić, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

28.03.2024

10:10

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu "Kosova" u SE!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu "Kosova" u SE!

EU je donela sramnu i skandaloznu odluku da primi entitet, lažnu državu Kosovo u Savet Evrope, organizaciju koja se bavi zaštitom ljudskih prava i demokratije. Prvo, Kosovo nije međunarodno priznata država. Drugo, Kosovo ne ispunjava osnovne uslove za prijem, koji se tiču ljudskih prava i demokratije. Na Kosovu, Albanci i albanske vlasti masovno krše sva ljudska prava Srba, 25 godina unazad. Od 2000. godine do danas, Albanci su ubili 105 Srba, a Srbi jednog Albanca (policajac Afrim Bunjaku).

28.03.2024

10:03

TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija