• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zvezdana Gligorijević

10.03.2018

17:48

POTRESNO SVEDOČENJE OČEVICA TRAGEDIJE U ARILJU: Suze su mi tekle gledajući kako MALI BOŠKO NESTAJE U RZAVU!

Vesti

POTRESNO SVEDOČENJE OČEVICA TRAGEDIJE U ARILJU: Suze su mi tekle gledajući kako MALI BOŠKO NESTAJE U RZAVU!

Podeli vest

Petogodišnji dečak Boško K. utopio se danas u reci Rzav u Arilju. Nesreća se dogodila malo pre podneva, na šetalištu i parkiću u Arilju, kada se mali Boško okliznuo i upao u nabujali Rzav

Telo dečaka je pronađeno skoro posle dva sata nizvodno oko 4 km, ali, na žalost, na licu mesta i posle ukazane reanimacije, lekari su konstatovali smrt.

- Dečak je bio sa ujakom i starijim bratom u parkiću. Dete se ljuljalo na ljuljašci, a onda je reklo da ide da vidi ribice. Kako je prišlo reci, okliznuo se sa kamena i palo u vodu. 

Ujak je u tom momentu stajao kod ljuljaške okrenut leđima i gledao nešto ka putu. Kada je dete upalo u vodu, ujak je odmah potrčao, ali voda je već ponela dete. Pokušao je granom da ga dohvati, ali voda je nosila dete. 

U parku je bilo još naroda, trčali su pored obale, pa i ja sa njima, ali voda je bila brža. Nosila je dete velikom brzinom. Suze su mi tekle gledajući kako dete nestaje u vodi – rekao je Goran, jedan od očevidaca događaja.

Z.G.

Jedan od posetilaca parka rekao nam je da je detetova kuća nedaleko od parka.

- Njegovi roditelji Aco i Vesna izbegli su iz Bosne za vreme rata. Došli su ovde kod Vesninih roditelja. Vesna radi u jednoj ustanovi kao čistačica, a otac je, koliko sam čuo u Ukrajini. Ujak je stalno vodio dečaka u vrtić. Strašno! Tako da se ugasi jedan mali život – rekao je ovaj poznanik porodice koju je zatekla nesreća.

Dete su pronašli nizvodno na 4 km od mesta gde je nestalo.

Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarić rekao je da je smrt dečaka konstatovana u 14.25 sati. 

Z.G.

Oko podne su dobili dojavu od Policijske stanice Arilje da je dete upalo u vodu.

- Na lice mesta smo izašli sa četiri pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice Arilje i istog momenta smo digli Tim za spasavanje na vodi iz Užica koji su krenuli sa opremom i čamcem ka Arilju. 

Pošto je reka nabujala i postojala je mogućnost da je telo odneto velikom brzinom, već smo u Požezi počeli sa pretragom. Takođe smo stavili i Čačak u pripravnost. 

Tim za spasavanje na vodi je pronašao telo dečaka, na tom mestu je pokušana reanimacija, ali je konstatovana smrt -  rekao je Cicvarić.

STRAŠNA TRAGEDIJA U ARILJU! Lekari nisu uspeli da reanimiraju dečaka koji je upao u Rzav!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jure

pre 6 godina

O gde je zastitna ograda? Cuj igraliste za decu pored nabujale reke.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija