• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2018

15:55

OTKRIVENE RAČUNARSKE KOMPONENTE ZA KRIPTO VALUTE! Dobar ulov carine na Horgošu

Vesti

OTKRIVENE RAČUNARSKE KOMPONENTE ZA KRIPTO VALUTE! Dobar ulov carine na Horgošu

Podeli vest

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš, zadržali neprijavljene računarske komponente za pronalaženje kripto valute

Prekršaj je otkriven u subotu kada se za kontrolu prilikom ulaska u Srbiju prijavio ''BMV''' holandskih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnji holandski državljanin, saopštila je Uprava carina.

Iako je rekao da nema ništa da prijavi za carinjenje, carinici su detaljno pregledali vozilo. Tom prilikom pronašli su šest računarskih sklopova za „rudarenje“ kriptovalute čija vrednost je procenjena na oko 8.000 evra. Računarske komponente su bile zakamuflirane garderobom na zadnjem sedištu, kao i u prtljažniku automobila.

Kriptovaluta je digitalni novac koji se dobija rudarenjem, odnosno automatskim procesom koji se izvodi na standardnim računarima ili specijalizovanom hardveru. Ti računari rešavaju kompleksnu seriju matematičkih algoritama, a od brzine njihovog rešavanja zavise brzina i efikasnost njegovog rudarenja. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija