• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.Crnomarković

15.03.2018

16:09

BARBARA JE OTETA, VIDELA JE NEŠTO ŠTO NE TREBA! Endre Vitez, otac nestale devojčice sumnja u zvaničnu verziju nesreće, DA SE DEVOJČICA UDAVILA U TISI!

Vesti

BARBARA JE OTETA, VIDELA JE NEŠTO ŠTO NE TREBA! Endre Vitez, otac nestale devojčice sumnja u zvaničnu verziju nesreće, DA SE DEVOJČICA UDAVILA U TISI!

Podeli vest

Barbara Vitez (15) iz Sente 25. novembra 2016. otišla je na rođendan sa društvom i nikada se nije vratila. Policija sumnja da se udavila u Tisi. Moja ćerka nije pala sa mosta, već su je kriminalci kidnapovali i prodali u Mađarsku ili Rumuniju, siguran je Barbarin otac

Moja ćerka Barbara nije pala sa mosta u Tisi i udavila se, već su je kriminalci kidnapovali i prodali u Mađarsku ili Rumuniju jer je videla nešto što nije smela! Ovo za Informer priča Endre, otac Barbare Vitez (15), koja je 25. novembra 2016. godine sa drugarima otišla na rođendan i nikada se nije vratila. Ni posle godinu i po dana nema ni traga ni glasa o devojčici već samo sumnja da je upala u Tisu.

Kako priča Endre, policija i Tužilaštvo kao da kriju nešto od porodice, jer nemoguće je da posle toliko vremena nema nikakvih saznanja šta se sa njom dogodilo.

Nije upala u Tisu

Ono što je posebno izazvalo sumnju kod nesrećnih roditelja jeste da su se nedavno dve osobe utopile u Tisi, a da su tela vrlo brzo pronađena.

Drugi davljenici pronađeni Probudila se sumnja kada su se dve osobe utopile u Tisi, a tela su vrlo brzo pronađena Endre Vitez

- Tisa je mala reka, nije to Dunav. Svaki slučaj samoubistva koji se ovde na mostu dogodio bio je rešen veoma brzo. Ženu koja je skočila našli su već posle četiri dana. Jednog dečka koji je tako okončao sebi život ronilačke ekipe su pronašle za tri dana, a vreme je bilo isto, hladno i napadao je sneg kao i kada je moja Barbara nestala. Kako onda to da samo moje ćerke nema ni posle 17 meseci - pita se Endre i dalje u neverici.

Barbara nije upala u Tisu, i dalje tvrdi otac, policija i spasioci su sve detaljno pretraživali mesecima.

Svedoci lažirali poligraf

Kako objašnjava detektiv Đokić, poligraf koji je rađen dečacima koji su bili sa Barbarom kobne noći nije validan pošto su imali prevodioca.
- Ti momci su na poligrafu imali prevodioce na mađarski i samim tim takav detektor laži nema nikakvu validnost jer vi ne znate šta su im i kako oni prevodili. Neophodno je da se ponovo podvrgnu poligrafu, i to na srpskom jeziku, koji i razumeju i svakodnevno koriste - smatra Đokić.

- Policija, specijalci, posebno obučeni ronioci, samo još američke "Foke" nisu pretraživale Tisu i uprkos svemu ništa nije nađeno. Makar da su našli delić tkanine od njene garderobe, pa i da poverujem u tu njihovu priču, ali ovako stvarno ne mogu. Barbara se nije utopila! - tvrdi Vitez.

Ovaj očajni otac nam je otkrio i da su među Barbarinim školskim drugovima sve glasnije priče kako je nesrećna devojčica videla nešto što nije smela, zbog čega je kidnapovana i odvedena u inostranstvo.
- Deca koja su bila prijatelji moje ćerke i išla sa njom u školu ispričala su mi da je Barbara platila ceh toga što je videla nešto što nije trebalo. Zbog toga je kidnapovana i prodata u inostranstvo. Prema informacijama koje imam, trenutno se nalazi u Mađarskoj ili Rumuniji, ali ne mogu da je pronađem jer nemam pomoć naše policije. Oni nama roditeljima ne žele da daju nijedan papir o tome šta su do sada uradili u istrazi jer iz nekog razloga kriju istinu da je Barbara živa - smatra Endre, i dodaje da je njemu i njegovoj ženi u Senti ugrožena bezbednost jer ne žele da odustanu od potrage za ćerkom.
- Mi ovde više nismo bezbedni. Mene su na ulici prepali ljudi i pripretili mi da je za moje dobro da prestanem da dižem frku oko Barbarinog nestanka i da se iselim iz Sente. Moja žena je isto imala takvu situaciju kada ju je pre nekoliko meseci napao maskiran čovek sa kapuljačom. Ne znam kako će ovo po nas da se završi, ali od potrage za Barbarom nećemo odustati ni po koju cenu - napominje Endre.

Traljava istraga

Sa njim se slaže i privatni detektiv Stevan Đokić, predsednik Centra za bezbednost, istrage i odbranu (DBA), koji je angažovan od strane Barbarinih roditelja i već mesecima istražuje ovaj slučaj. On za Informer tvrdi da u izveštajima postoje krupne nelogičnosti i da je neophodno ponovo ispitati momke koji su bili sa Barbarom u društvu kobne noći.

A u Tužilaštvu muk

Zbog ozbiljnih optužbi Barbarinih roditelja juče smo kontaktirali i Tužilaštvo u Senti. Uprkos tome što smo do sada uvek imali korektan odnos kada smo pisali o ovom slučaju, ovaj put tužilac nije želeo da nam se javi, a sekretarice su nam iznova i iznova davale najrazličitije izgovore za njegovo odsustvo.

- Istraga o Barbarinom ubistvu je urađena traljavo, trajala je prekratko i u njoj ima pregršt nelogičnosti. Kao prvo, da je devojčica zaista upala u Tisu, do sada bi sigurno bila nađena jer je policija najdetaljnije pretražila celo korito kod Sente. Kao drugo, dogodila se i jedna misteriozna stvar, a to je da je policija Barbarinog oca obavestila o nestanku ćerke 15 minuta pre nego što su momci koji su sa njom bili prijavili slučaj. Postavlja se pitanje kako je policija to mogla da zna za nestanak koji je prijavljen tek 15 minuta posle toga. Uz sve to, porodici nije dostupan nijedan dokument iz istrage pa deluje kao da je neko namerno koči. Zbog toga ćemo mi zajedno sa advokatima pomoći porodici da podigne krivične prijave protiv tih momaka koji su bili sa Barbarom, jer oni moraju biti ponovo ispitani. Tu leži rešenje slučaja - kategoričan je Đokić.

ŠOKANTNA TVRDNJA DETEKTIVA! Neko koči istragu o nestanku Barbare, UVEREN SAM DA SE NIJE UDAVILA U TISI!

NAĆI ĆEMO BARBARU, ŽIVU ILI MRTVU! Stevan Đokić, iz centra za bezbednost, ponovo POKREĆE SLUČAJ NESTALE DEVOJČICE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran Đurđević

pre 6 godina

Dobro bi bilo da se "uključite" u ovaj slučaj i da ga mediski pratite kao i slučaj Jelene Marjanović

zona1

pre 6 godina

sramota je sto drzavaa cuti u ovom slucaju! treba ponovo pokrenuti istragu

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija