• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. G.

26.03.2018

10:32

GORE MI USPOMENE, NIŠTA NE SPASIH! U jezivom požaru u Užicu izgorelo pet stanova!

Vesti

GORE MI USPOMENE, NIŠTA NE SPASIH! U jezivom požaru u Užicu izgorelo pet stanova!

Podeli vest

 U velikom požaru koji je noćas buknuo u užičkom naselju Turica izgorelo je potpuno pet stanova u potkrovlju višespratnice, a ima i povređenih

Požar je prvo planuo u potkrovlju zgrade, a potom zahvatio ceo krov i preneo se na sprat niže. 

Prema još uvek nepotvrđenim informacijama, povređeni su članovi porodice u čijem stanu je izbio požar kao i vatrogasac koji je učestvovao u gašenju.

Požar je izbio oko 22.30 sati, a lokalizovan je tek jutros oko 5 sati.

Uviđaj je u toku.

Oko zgrade nalazi se velika količina izgorelih greda i lima koji je tokom požara spao sa vrha zgrade.

Prema pričama očevidaca, vatra je buknula u stanu u kome živi socijalno ugrožena porodica, koja je, navodno ložila vatru na patosu.


Cela zgrada je evakuisana, ciji stanari su noć proveli u komšiluku u prostorijama užickog Crvenog krsta i obližnjem Studentskom domu.

Kako se moglo čuti na licu mesta nema povređenih, da su svi stanari iz 30 stanova napustili svoje stanove, kako je ko stigao. Kažu da je u potkrovlju bilo pet stanova, i da su svi izgoreli. 
- Vatrogasci su na četvrtom spratu. Izgleda da je neko ostao gore – bio je komentar među desetinama stanara zgrade koji su stajali napolju i nemoćno gledali vatrenu stihiju kako guta krov, potkrovlje i sprat ispod. 

Malo kasnije vatrogasci su izneli jednu ženu i spustili je na obližnji automobil. Ona je bila u svesnom stanju i dobro se osećala, ali je ipak hitna pomoć odvezla. 

Vatrogasci su se celu noć borili sa vatrom, dok su se okolo obrušavali delovi izgorelog krova.

Među stanarima je i Đorđe Vidaković sa črtvrtog sprata, otac Stoje Vidaković (32), koja je sredinom juna stradala u saobraćajnoj nesreći u Dobrunu, kada je sa porodicom pošla na sahranu stricu.

- Evo, gori mi stan. Gore mi uspomene. Ništa ne spasih, bar da spasih slike moje ćerke, koja je letos poginula. To su mi jedine uspomene na nju, a sve će da izgori – kaže Đorđe s teškom mukom. 

Slavka Đurović, stnaraka sa drugog sprata kaže daje taman legla da spava, kada je čula neku pometnju u hodniku. 

- Čula sam neku buku hodniku, a onda i neko pucanje. Pomislila sam da se neko tuče, pa nisam ni izlazla. Ali, pošto se buka nije smirivala ni narednh par minuta, izašla sam videla stanare i rekli su mi da je izbio požar. Odmah sam obukla ono što sam imala pored sebe, uzela ovu torbcu i krenula napolje. Skoro svi stanari su već bili izašli. Svako je zgrabio ono što mu je pri ruci – kaže Slavka, koja se nada da će se ipak vratiti u svoj stan. 

I drugi stanari su u šoku, uplašeni i pokisli od snega i kiše. Neki su nemo gledali kako vatra guta njihove stanove i svu imovinu koju su stekli. 
- Ova zgrada je narapvljena pre 14 godina. Nije imala centralno grejanje, svi su koristili neki vid grejanje – kažu stanari, dok jedan pominje da sumnja da je požar izbio u jednom stanu u potkrovlju. 






Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Друштво социјално угрожених људи - није по мери човека...Зато и страдања...зато жртве... Само слободан човек има наду...и веру...Да није сам...!...и - беспомоћан...

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija