• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.M.

26.03.2018

15:10

MENJALA IME, LIČNI OPIS I ADRESE DA BI PREVARILA GRAĐANE! Žena koja je izmislila bolest dece i tako uzela DVA MILIONA  dinara DUGO SMIŠLJALA PREVARU!

Vesti

MENJALA IME, LIČNI OPIS I ADRESE DA BI PREVARILA GRAĐANE! Žena koja je izmislila bolest dece i tako uzela DVA MILIONA dinara DUGO SMIŠLJALA PREVARU!

Podeli vest

Verica Janković iz Beograda koja je uhapšena pošto je izmislila priču da su joj deca smrtno bolesna i tako humanim građanima uzela dva miliona dinara, menjala je ime, lični opis i adrese boravka kako bi na prevaru pribavila velike sume novca

Informer

Osim što je izmislila priču o nemaštini i bolesti, ova Beograđanka se i lažno predstavljala imenima kao što su Verica Ristić, Vesna Janković, Vesna Pucar i Veselinka Pucar, a broj njenih pseudonima ispituje policija. Ona je početkom februara prošle godine počela da laže javnost pričom da joj sin ima ozbiljnu srčanu manu i da je ćerki donirala bubreg da ne bi umrla! Da stvar bude još jezivija, svaki put kada bi se pojavila u medijima, menjala je lični izgled, pa se tako mogu naći slike gde je sa štapom, neuredna, u invalidskim kolicima ili sa maramom oko glave.

Rođendani, letovanje...
Na svom Fejsbuk profilu Verica Janković objavljivala slike sa letovanja i rođendana, a medijima pričala da umire od gladi

Međutim, prava Verica izgleda sasvim drugačije. Na jednom od nekoliko Fejsbuk profila ova prevarantkinja ponosno je objavljivala svoje slike sa letovanja, ali i one na kojima je doterana i našminkana i gde se jasno vidi da nije sirotica koja nema šta da jede. Slikala je i svoju decu, lepo obučenu, kako slave rođendane u njihovom nimalo skromno opremljenom stanu. 

Informer

Tu su i fotografije sa svadbi, krštenja sina, iz provoda.
A da njeno mesto boravka nije blizu Pančevačkog mosta u kartonskom naselju, kako je tvrdila kada je lagala medije, juče se uverila i ekipa Informera. Naime, vođeni tragom adrese na koju smo išli u novembru prošle godine, kada nas je Verica primila u oronuloj kući na Karaburmi, uverili smo sa da niko u komšiluku ne poznaje ovu ženu.
- Ma kakva Verica. Ta nikada ovde nije živela. Gledaj kako je na ovim slikama u novinama obučena?! Vidi se da nije siromašna, već se sredila. Ako je tako prevarila narod, sigurno je kod nas u naselje dolazila samo da se slika. Verovatno je za neki sitniš iznajmila neku udžericu i tu dovela novinare - ispričao nam je jedan od meštana ovog naselja.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija