• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

26.03.2018

15:40

 MAFIJAŠKO UBISTVO ZBOG DUGA OD 50.000 EVRA! Saradnik klana Luke Bojovića osumnjičen za likvidaciju

Vesti

MAFIJAŠKO UBISTVO ZBOG DUGA OD 50.000 EVRA! Saradnik klana Luke Bojovića osumnjičen za likvidaciju

Podeli vest

Beogradska policija uhapsila je Nemanju Ivanova zbog sumnje da je pre 16 dana u Beogradu ubio Blažu Đurovića jer ga je on oteo i mučio zbog duga od 50.000 evra. Osumnjičeni je priveden dok je vodio sina na trening

Nemanja Ivanov (36), bliski saradnik klana Luke Bojovića, uhapšen je u subotu zbog sumnje da je 10. marta ove godine u Beogradu likvidirao Blažu Đurovića (39). On je Đurovića ubio iz osvete jer ga je ovaj pre tri godine zajedno sa Jovicom Radonjićem oteo i zverski mučio zbog duga od 50.000 evra.

Kako navodi Informerov izvor iz istrage, Nemanja Ivanov je uhapšen u trenutku kada je svog maloletnog sina vodio na trening. On nije pružao nikakav otpor niti je bio iznenađen hapšenjem.

Odao ga DNK

- Policija je uhapsila Ivanova jer je njegov DNK pronađen u delimično izgorelom džipu BMW X5 iz kog je 10. marta ove godine pucano u Blažu Đurovića ispred kuće njegovog brata Saše na Dušanovcu. Takođe, na automatskoj pušci koja je korišćena prilikom Đurovićeve likvidacije a koja je bila sakrivena u gepeku zapaljenog vozila, nađeni su biološki tragovi Ivanova - naveo je naš sagovornik.

Čvrst dokaz
DNK tragovi Ivanova pronađeni su i na oružju i u kolima koja su korišćena prilikom likvidacije
Izvor iz istrage

On dodaje da je, osim ta dva traga koja su dovela do hapšenja Ivanova, policija pronašla i rukavice na kojima je sa spoljašnje strane pronađen barut a sa unutrašnje je otkriven Nemanjin DNK.

Operativnim radom inspektora kriminalističke policije utvrđeno je da je sukob između Nemanje Ivanova i Blaže Đurovića počeo pre tri godine.
- Ivanov se povezao sa vodećim ljudima u klanu Luke Bojovića, koji je osuđen u Španiji zbog organizovanja kriminalne grupe. On je na osnovu tih veza od Đurovića pozajmio 50.000 evra kako bi kupio drogu iz Latinske Amerike. Obećao je da će mu kada završi posao vratiti trostruku sumu. Ipak, Ivanov je u jednom trenutku odlučio da prevari Đurovića, pa mu je rekao da je čitav posao propao. Đurović se tada složio da mu Ivanov vrati samo 50.000 evra, i to bez kamata - kaže izvor iz istrage i dodaje:
- Međutim, Blažo je saznao da je Nemanja posao uspešno završio i da ga je zapravo prevario. Tada je odlučio da sa Jovicom Radonjićem, pripadnikom kriminalne grupe "Firma", otme Ivanova. Oni su to i učinili, a zatim su Ivanova nekoliko dana držali kao taoca. Tukli su ga, mučili i ponižavali, a onda pustili.

Čeka ga odlazak u zatvor
Informer

Vladimir Veličković Nemanji Ivanovu suđeno je kao saučesniku u ubistvu Vladana Veličkovića, koji je likvidiran 18. januara 2015. godine u beogradskom hotelu "Majdan". On je pravosnažno oslobođen za to krivično delo, ali je osuđen na dve godine zbog nanošenja teških telesnih povreda Veličkoviću. U kaznu mu je uračunato vreme provedeno u pritvoru, ali je ipak trebalo da dosluži još pola godine. Za ubistvo u "Majdanu" prijatelj Ivanova Slavko Buhanac osuđen je na 13 godina zatvora. Navodno je Veličković likvidiran zbog prevlasti nad trgovinom droge na Zvezdari. 

Sumnja za još dva ubistva

Interesantno je da je 8. aprila 2015. godine na Zvezdari, ispred zgrade u kojoj je stanovao, likvidiran Jovica Radonjić, koji je učestvovao u otmici Nemanje Ivanova.
- Kada se to ubistvo dogodilo, Ivanov se nalazio već u bekstvu jer je bio osumnjičen za ubistvo Vladana Veličkovića (vidi okvir), koji je izrešetan krajem januara 2015. godine u hotelu "Majdan". Policija je imala svaku osnovu sumnje da misli da je Ivanov iz bekstva ubio i Radonjića, a istraga tog slučaja još nije završena- rekao je Informerov izvor.

Inače, ubijeni Blažo Đurović je bio brat po majci Vladimira Jovanovića, zvanog Vlada Japanac, koji se u Beloj knjizi MUP iz 2001. pominje kao član zloglasnog "zemunskog klana". Jovanović je prošle godine osuđen na 34 meseca kućnog zatvora, uz "nanogicu", zbog otmice i iznude 710 evra i 4.000 dinara od konobarice koja je radila u kafiću njegove supruge.

Stefanović: Čestitam kriminalističkoj policiji
MUP

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da želi da pohvalim ljude iz kriminalističke policije koji su veoma brzo i efikasno rasvetlili slučaj ubistva Blaže Đurovića.
- Hoću da dam podršku svim tim ljudima, za koje znam da danonoćno rade kako bi ljudi u Srbiji bili bezbedni. Pripadnici policije posvećeno i profesionalno rade na rasvetljavanju najtežih krivičnih dela. Dobro je što je takvih dela sve manje u našoj zemlji, ali ćemo nastaviti da insistiramo da svako krivično delo bude razrešeno. Nastavićemo i da intezivno radimo da obezbedimo sigurnost svim građanima Srbije - poručio je ministar.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija