• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

27.03.2018

16:47

AKCIJA "AURORA"  PROTIV KORUCIJE U NIŠKOM ZATVORU: Uhapšen stražar, švercovao steroide robijašima!

Vesti

AKCIJA "AURORA" PROTIV KORUCIJE U NIŠKOM ZATVORU: Uhapšen stražar, švercovao steroide robijašima!

Podeli vest

Žikica T. (42), komandir službe nadzora u niškom zatvoru, uhapšen jer je zatvorenicima doturao strogo zabranjene preparate za bildovanje. Privedeni i Bojan K. (22), Ljiljana K. i Violeta N. zbog davanja mita

Žikica T. (42), komandir službe nadzora u niškom Kazneno-popravnom zavodu uhapšen je prekjuče u policijskoj akciji "Aurora" zbog sumnje da je primao mito kako bi osuđenicima švercovao strogo zabranjene steroide za "pumpanje" mišića! Osim Žikice, zbog davanja mita uhapšeni su i Bojan K. (22), Ljiljana K. (43) i Violeta N. (33).

Nađeni u ćelijama

Izvor iz istrage kaže da su preparati za bildovanje nedavno pronađeni u ćelijama osuđenika, nakon čega je krenula istraga.
- Kada su ti preparati otkriveni bilo je jasno da su prošvercovani, jer u zatvor nikako ne bi mogli legalno da se unesu. Osuđenici su, pritisnuti dokazima, priznali da su im bili prošvercovani, što je dovelo do hapšenja stražara - kaže naš izvor.

Status
Preparati za bildovanje su veoma traženi u zatvorima jer su mišići znak statusnog položaja među zatvorenicimaIzvor iz istrage

Istragom je utvrđeno da su šverc steroida organizovale Ljiljana i Violeta, čiji se prijatelji i rođaci nalaze na odsluženju zatvorske kazne u niškom zatvoru.
- Kako bi prikrile tragove, angažovale su svog poznanika B. K. da im bude posrednik u pregovorima sa zatvorskim stražarom Žikicom. Čitava šema odvijala se tako što su njih dve postnetom uplaćivale novac Bojanu, kako bi on podmitio Žikicu da osuđenicima unese u zatvor preparate za bildovanje. Bojan je deo novca zadržao za sebe. Utvrđeno je da je Žikica samo prošle godine uzeo ukupno 145.000 dinara za šverc steroida - objašnjava naš sagovornik.


Žikica je, naime, zahvaljujući svom službenom položaju, bez pretresa ulazio u zatvor i osuđenicima je bez problema donosio tražene preparate.
- Ti preparati za bildovanje su veoma traženi u zatvorima jer su mišići znak statusnog položaja među zatvorenicima. Pritom, nabildovani zatvorenici uživaju i poseban status, jer važe za opasne momke i na njih se malo ko odlučuje da udari. Zato zatvorenici na sve načine pokušavaju da se domognu steroida i sličnih preparata, iako znaju da su zabranjeni - navodi naš izvor.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija potvrđeno nam je hapšenje zatvorskog stražara.
- Uhapšenom pripadniku službe obezbeđenja je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana, jer se sumnjiči da je u dužem periodu primao mito. On je odmah udaljen s posla odlukom zamenika upravnika Kazneno-popravnog zavoda u Nišu. Takođe, protiv uhapšenog će biti pokrenut i disciplinski postupak - rekli su nam u Upravi.

Proneverili 10 miliona

Inače, hapšenje zbog mita u niškom zatvoru izvedeno je u nastavku policijske akcije "Aurora", u kojoj je uhapšeno još 36 osoba, a protiv još 59 njih su podnete krivične prijave u redovnom postupku. Cilj ove akcije je suzbijanja finansijskog kriminala, korupcije i sive ekonomije, a sprovedena je na teritorijama policijskih uprava Beograd, Niš, Subotica, Smederevo, Valjevo, Zaječar, Leskovac, Kraljevo, Bor i Pirot.
Osumnjičeni se terete da su u periodu od 2015. godine oštetili budžet Srbije, privredne subjekte i fizička lica u ukupnom iznosu od oko 10 miliona evra. Među uhapšenima su šest policajaca, osam carinika i direktori preduzeća. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija