• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G. J.​

29.03.2018

19:09

SRBIJA U ŠOKU! DRAGAN IZ GLOGOVCA MAJČIN LEŠ DVA MESECA DRŽAO U KUĆI: Nisam imao para da je sahranim, njenu penziju  NISAM PODIZAO!

Vesti

SRBIJA U ŠOKU! DRAGAN IZ GLOGOVCA MAJČIN LEŠ DVA MESECA DRŽAO U KUĆI: Nisam imao para da je sahranim, njenu penziju NISAM PODIZAO!

Podeli vest

Mrtvu majku sam od 1. februara čuvao u krevetu u njenoj sobi i nije se osećao nikakav neprijatan miris u kući. Čekao sam da mi žena ili šurak pošalju pare da je sahranim, kaže Dragan Dimitrijević

Majka mi je umrla 1. februara i donedavno sam njen leš čuvao u kući jer nisam imao para da je sahranim. Leš je bio u majčinoj sobi, u krevetu, ali u kući se nije osećao nikakav neprijatan miris. Čekao sam da mi žena ili šurak iz inostranstva pošalju pare da je sahranim, priča Dragan Dimitrijević iz Glogovca, koji je skoro dva meseca živeo u porodičnoj kući pored mrtve majke Milke (82)!

Telo se raspadalo

U kući su, pored Dragana i mrtve Milke, bili i njen muž Milan i unuk Nenad! Za Milkinu smrt se pročulo tek pre tri dana, kada je zabrinuti komšija obavestio policiju, jer mu je bilo čudno što skoro dva meseca nije video nesrećnu staricu!

Kad je policija stigla do porodične kuće Dimitrijevića, usledio je šok! U krevetu je bio leš starice, koji je već uveliko bio u stanju raspada!

Dragan kaže da je lekar odmah pregledao telo njegove majke

Penziju nisu dizali

Milkinu penziju od 11.000 dinara nismo podizali od kada je umrla, tako da živimo od očeve penzije

Dragan Dimitrijević

i konstatovao da je umrla prirodnom smrću, što je juče potvrdila i obdukcija.

- Čekao sam da moja supruga, koja je švajcarski penzioner, ili njen brat pošalju novac za sahranu. Nisam hteo da tražim novac od nekog drugog, niti da idem u opštinu za pogrebne troškove, jer ne volim nikom ništa da dugujem - kazao je Dragan.

On je, kako je naveo, svestan da je odavno trebalo da sahrani majku, ali ga je u tome sprečila puka sirotinja.

- Milkinu penziju od 11.000 dinara nismo podizali od kada je umrla, tako da živimo od očeve penzije, koja je takođe 11.000 dinara. Ja sam stekao pravo na penziju, jer sam radio u jednoj jagodinskoj firmi, ali ne mogu da je ostvarim jer nemam ličnu kartu - objašnjava Dragan.

Umrla od starosti

Prema njegovim rečima, on se lepo slagao sa majkom.

Sličan slučaj u istom selu

Sličan slučaj dogodio se 2005. godine u istom selu. Preminulu Radmilu Vulić (78) njena snaha Dušanka tri meseca čuvala je u kući, u staričinoj sobi. I Dušanka je tada tvrdila da nije imala para za sahranu. Policija je raspadnut leš pronašla nakon anonimne prijave meštana.

- Umrla je 1. februara od starosti, u krevetu. Kako je umrla, tako smo je i ostavili. Nije se osećao neprijatan miris u kući. Ložili smo peć u kuhinji, a otvarali smo i vrata njene sobice, i ipak nije bilo smrada - pravdao se Dragan.

On ističe da se uvek brinuo o majci.

- Ona bi ponekad u dvorištu zakukala, jer bi je nešto zabolelo... Tad bi se okupio komšiluk, a mene je bio strah da ljudi ne pomisle da sam je tukao! Molio sam je da je vodim u bolnicu, ali nije htela, ona od rođenja nije znala za doktora - kazao je Dragan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija