• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.03.2018

14:53

MARJANOVIĆ OSTAJE U PRITVORU! Apelacioni sud doneo konačnu odluku!

Vesti

MARJANOVIĆ OSTAJE U PRITVORU! Apelacioni sud doneo konačnu odluku!

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je produžio pritvor Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. na nasipu u Borči, zbog uznemiravanja javnosti i zbog toga što je protiv njega u toku dopuna istrage

Portparol suda Mirjana Piljić precizirala je za Tanjug da je Apelacioni sud odbio kao neosnovanu žalbu Marjanovićevog branioca i potvrdio rešenje Višeg suda u Beogradu od 13. marta, kojim mu je produžen pritvor za 30 dana.

Ona je dodala da Apelacioni sud smatra da je prvostepni sud za svoj zaključak o opravdanosti daljeg zadržavnja okrivljenog u pritvoru, u pogledu svih neophodnih elemenanta dao dovojno jasne i agrumentovane razloge.

Pored toga, Apelacioni sud je imao u vidu i fazu krivičnog postupka, u kojoj je po naredbi Višeg javnog tužilaštva od 22. marta, potrebno dopuniti istragu i preduzeti još dokaznih radnji.

Ovaj pritvor može da mu traje do 12. aprila kada će razloge za pritvor sud ponovo ispitati.

Protiv Marjanovića je u toku dopuna istrage koju sprovodi tužilaštvo, pošto mu je Viši sud 20. marta vratio optužnicu od 9. februara i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, u cilju ispitivanja osnovanosti optužnice.

Više javno tužilaštvo tereti Marjanovića da je izvršio krivično delo teško ubistvo jer je na "svirep i podmukao način" lišio života svoju suprugu, i prilikom izvršenja pokazao "naročitu upornost i bezobzirnost".

Za to krivično delo zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 6 godina

Сигуран сам да су истражитељи употрбили све дозвољене методе у испитивању осумњиченог Зорана.Били су бројни трикови и очигледно да не постоје никакви докази.Ко гледа пар крими ТВ канала на кабловској где нема сведока при убиству може видети колико је тешко наћи убицу.Пазите ово - Готово су сигурни ко је убица али немају се докази које цени суд.ПОЛИГРАФ СЕ НИГДЕ НЕ ПРИЗНАЈЕ А НИ ДНК НИЈЕ ВИШЕ БАШ 100% тачан. Јеленино убиство решиће цинкарош уколико држава понуди ,,добру ракију,,!За мене је битно да истражиоци убиства не наседају на претеран број писаних глупости.

Saradžogla

pre 6 godina

Није мени што си написала јерес глупост него што су те тренутно троје подржали.Ја никада не дајем минус већ коментаришем ако ме нечији коментар иритира.Шта ако се Зоран прогласи невиним?Цицо,нећеш чак ни грижу савести да покажеш јер очигледно да си га ти већ осудила.ПС.Запамти ово ... Сваког 30 у месецу гледај да не седаш у ни један аутомобил.Ни један.Да знаш ко ти ово саветује држала би се тога до краја твога живота.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija