• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.03.2018

20:21

DIPLOMIRAO U ZATVORU! Jedan od osuđenih za ubistvo Tatona postao pravnik, završio fakultet u Zabeli!

Vesti

DIPLOMIRAO U ZATVORU! Jedan od osuđenih za ubistvo Tatona postao pravnik, završio fakultet u Zabeli!

Podeli vest

Ivan Grković, jedan od osuđenih zbog učešća u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine, diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu

Njemu je nakon višegodišnjih napora njegovog advokata, tek 2014. godine dozvoljeno da polaže ispite, iako se nalazi u požarevačkom zatvoru "Zabela"   gde izdržava kaznu od od 13 godina zatvora.

Grkovićev branilac Zora Dobričanin Nikodinović rekla je  da je njen klijent od 2014. godine, kada je položio prvi ispit iz zatvora, do danas položio 18 ispita.

- On je danas diplomirao i jako sma srećna jer smatram da je njegova diploma iz zatvora - jedan od mojih najvećih profesionalnih uspeha - rekla je Dobričanin Nikodinović i zahvalila fakultetu Union što je Grkoviću omogućio da u posebnim uslovima polaže ispite.

Grković je pre slučaja Taton i odlaska u zatvor već bio student Pravnog fakuleta.

Što se tiče procedure polaganja ispita, on je na fakultet dovođen iz požarevačkog zatvora pod posebnim merama obezbeđenja, a da jedan zatvorenik diplomira iz zatvora je ne-čest primer uspešne resocijalizacije osuđenih lica.

Prema ranijim podacima Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, u Srbiji studira svaki hiljaditi zatvorenik, odnosno njih desetak od više od 10.000 koji su pritvoreni ili na izdržavanju kazne zatvora.

Grković je inače, 2011. godine bio osuđen na 30 godina zatvora a tu kaznu mu je Apelacioni sud smanjio na 13 godina, a dodatno smanjenje za još jednu četvrtinu kazne usledilo je amnestijom iz 2012. godine. 

Osim Grkovića svi ostali osuđeni za učešće u ubistvu Tatona su do sad pušteni na uslovni otpust.

SVEDOK NA SUĐENJU PUZIGAĆI: Taton je portčao, sapleo se i SAM PAO U PROVALIJU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kostadin

pre 6 godina

Da jedan zatvorenik danas diplomira iz zatvora je ne-čest primer uspešne resocijalizacije osuđenih lica, ali pre rata smo imali mnogo onih koji su završili univerzitet u Sremskoj Mitrovici i Glavnjača i Zabela. Svi ti koministi koji su završili studije na ovim univerzitetima posle su zavili svoju zemlju u crno i još gore u bedu i sirotinju a oni se obogatili.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija