• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

31.03.2018

20:39

NIŠLIJA NEUTEŠAN! ČEKA VESTI O DETETU: Nišava mi odnela sina, bio mi je sve što imam u životu!

Vesti

NIŠLIJA NEUTEŠAN! ČEKA VESTI O DETETU: Nišava mi odnela sina, bio mi je sve što imam u životu!

Podeli vest

Supruga mi je umrla pre dve godine, a sad mi je sin jedinac Danilo (17) upao u reku i nestao... Gde ću sada, ko me čeka kući. Da mi je samo još jednom da ga vidim, očajan je Miloš Đorđević iz Niša

Pre dve godine mi je umrla supruga, koju sam obožavao, a sad mi je Nišava odnela i sina jedinca. Još u agoniji čekam da čujem da li su ga našli... Ništa mi više u životu nije ostalo. Gde ću sada, ko me čeka kući, očajan je Miloš Đorđević, otac 17-godišnjeg Danila koji je u četvrtak upao u Nišavu u blizini Betonskog mosta i nestao.

Vraćao se iz škole

Nesrećni mladić se kobnog dana vraćao iz Turističko-ugostiteljske škole, gde je pohađao treći razred, pa je odlučio da se sa dva druga i drugaricom prošeta pored reke. Prema njihovom svedočenju, Danilo je bio na keju, ali se u jednom trenutku okliznuo, upao u vodu, a nabujala matica ga je u trenu odnela.

- Tog jutra krenuo je u školu, javio mi se, a ja sam se spremao

Tuga

Danilov drug je pokušao da ga zadrži, čak je i on upao u vodu, ali njega je neki prolaznik izvukao, a moj sin je nestao u reci

Miloš Đorđević

za posao. Ponovo smo se čuli oko 13.30, kada mi je Danilo kazao da neće odmah doći kući i da će otići do reke. Vozio sam kroz grad kada sam na semaforu propustio jedno vatrogasno vozilo. Prošlo mi je kroz glavu da je neko upao u reku, ali nisam ni slutio da je to moj sin - priča uplakani Miloš.

Kada mu je zazvonio telefon, čuo je histeričan glas njegovog druga.

- Nisam ga razumeo šta mi je govorio, kazao sam mu da nekom drugom da telefon da mi objasni šta se dešava. Kad sam shvatio da se Danilu nešto desilo, u roku od dva minuta sam odjurio do Betonskog mosta, ali ništa nisam mogao da uradim... Kazali su mi da se Danilo okliznuo. Taj njegov drug iz komšiluka je pokušao da ga zadrži, čak je i on upao u vodu, ali ga je neki prolaznik izvukao, a moj Danilo je nestao u reci - navodi Miloš.

On ne krivi Danilove drugove za nesreću i ne pomišlja da ga je neko gurnuo u vodu ili mu naudio na drugi način.

- To su Danilovi dobri prijatelji, najbolja drugarica i dvojica drugara iz komšiluka. Ali moram da saznam gde mi je dete, moja agonija je tek počela... Sećam se nekih ranijih vesti da su neki utopljenici pronađeni tek posle dve-tri nedelje... To je strašno, ko će to izdržati. Da mi je da vidim sina bar još jednom - priča očajni otac.

Niš nema ronioce

Miloš je razočaran i što grad Niš nema ronilačku jedinicu, uprkos činjenici da je u tom gradu sedište Srpsko-ruskog humanitarnog centra!

Šampion u bodi-bildingu, ali nije dobar plivač

Miloš Đorđević kaže da je Danilo bio izuzetno fizički spreman, ali da nije bio dobar plivač.

- Bavio se bodi-bildingom, pre tri godine je osvojio balkanski šampionat u disciplini "pauer lifting". Spremao se i za ovogodišnje takmičenje, ali nije voleo da pliva. Bio je baš omiljen u društvu, kad bismo ušli u teretanu, njega bi pozdravilo sto ljudi, a mene deset... - kazao je Miloš.

- Svaka čast policiji i vatrogascima, oni su odmah počeli sa pretragom reke, ali šta oni mogu da urade? Da su ronioci odmah krenuli u potragu, možda bi uspeli da nađu mog Danila, ali ovaj grad ih nema, iako ovo nije prvi put da deca stradaju na ovakav način - žali se on.

Vatrogasno-spasilačke jedinice i policajci su u petak pretraživali korito Nišave, od mosta u Medoševcu do ušća ove reke u Južnu Moravu, ali nisu našli Danila. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija