• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

02.04.2018

19:11

TAJNA JELENINE BURME: Ovo su dva ključna dokaza mučkog ubistva pevačice "Granda", koja NIKAD NISU PRONAĐENA!

Vesti

TAJNA JELENINE BURME: Ovo su dva ključna dokaza mučkog ubistva pevačice "Granda", koja NIKAD NISU PRONAĐENA!

Podeli vest

Inspektori pune dve godine pokušavaju da nađu oruđe kojim je Jeleni smrskana glava, ali i burmu - ključni dokaz koji bi mogao da otkrije motiv

Pevačica "Granda" Jelena Marjanović (33) ubijena je pre tačno dve godine u kanalu kod nasipa u Borči, a dva ključna dokaza do danas nisu nađena - oruđe kojim joj je smrskana glava i njena burma koju je nosila u vreme zločina! Nestanak burme posebno je intrigirao inspektore, jer bi mogao do kraja da rasvetli motiv ubistva o kom od 2. aprila 2016. bruji celokupna srpska javnost!

Glavnoosumnjičeni za ovaj zločin je i dalje Jelenin muž Zoran, koji se već šest i po meseci nalazi u pritvoru.

Isušili kanal

Koliko su i oružje i burma bili bitni inspektorima, koji su danonoćno radili na ovom slučaju, pokazuje i podatak da su u aprilu 2016, dve nedelje nakon ubistva, naložili da se isuši ceo kanal u kom je Jelena nasmrt pretučena!

- Jasno je zašto je inspektorima bilo bitno da nađu oružje,

Burma otkriva motiv ubistva

Inspektori veruju da bi burma mogla da dokaže da je Zoran ubica, jer da ju je ubio neko drugi, ne bi uzeo samo nju

Izvor iz istrage

zbog fizičkih tragova ubice. Međutim, posebno ih je zaintrigiralo kad su na uviđaju primetili da Jelena nema burmu na ruci, a brzo je utvrđeno da je ona nikad nije skidala. Zato je bilo ključno da se utvrdi da li ju je možda izgubila dok je ubijana u kanalu ili ju je uzeo ubica. Ako bi se ispostavilo da ju je uzeo ubica, onda tu postoje samo dve mogućnosti - navodi naš izvor i pojašnjava:

- Prva mogućnost je da ju je uzeo Zoran, što direktno ukazuje da je ona htela da ga ostavi, pa ju je on u besu ubio i oteo joj s prsta simbol njihovog braka. Druga mogućnost je da ju je neki razbojnik presreo na nasipu u blizini kanala i ubio je kako bi joj oteo taj nakit. Međutim, to je malo verovatno, jer bi joj razbojnik u tom slučaju uzeo i mobilni telefon, a on je nađen u blizini mesta ubistva.

Da je Jelena htela da ostavi Zorana i da odvede Janu, potvrdilo je i nekoliko svedoka tokom istrage. Najpre je Jelenina sestra od strica Teodora Krsmanović u oktobru 2017. ispričala pred tužiocem da je ova trpela psihičko nasilje u kući Marjanovića:

- Pred njeno ubistvo smo se čak i posvađale jer sam joj rekla da ne treba da trpi sve to. Jelena se stalno svađala sa Zoranovim roditeljima, Vladimirom i Zoricom. Zoran joj je govorio da je debela, vređao ju je rečima: "Pogledaj na šta ličiš! Debela si! Izgledaš kao neka tetka!"

Potom je još nekoliko Jeleninih prijatelja potvrdilo da ona nije bila srećna u kući Marjanovića i da je razmišljala o razvodu. Na drugoj strani, naveli su i da je Zoran bio veoma posesivan i retko ju je puštao da ide negde sama. Proveravao joj je kontakte, držao ju je pod strogom kontrolom. Prijatelji su ukazali da bi Zoran možda i pustio Jelenu da ide, ali nikad ne bi dozvolio da njihova tada petogodišnja ćerka Jana ode s njom.

Podsetimo,

Teodora dala pomen, danas Marjanovići?

Na groblju Zbeg u Borči, gde je sahranjena Jelena Marjanović, u subotu je dvogodišnji pomen dala Teodora Krsmanović, sestra od strica ubijene pevačice, uz još nekoliko rođaka i prijatelja. Teodora je sa suzama u očima spustila cveće na sestrin grob. Očekuje se da će danas na pomen doći i članovi porodice Zorana Marjanovića.

Više tužilaštvo podiglo je 9. februara optužnicu protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je ubio suprugu, ali je sud 11 dana kasnije naložio da se optužnica dopuni.

Isključio telefon

Zoran je, prema ovom dokumentu, sa Jelenom i Janom 2. aprila 2016. u 16.36 stigao "mercedesom" kod rampe "Stadion", na početku nasipa od Crvenke ka Borči. Jelena se tad popela na nasip i krenula da džogira, a Zoran je isključio svoj mobilni telefon i sa Janom krenuo na nasip za Jelenom.

Zoran je zatim kazao Jani da ga sačeka na nasipu, a onda je požurio ka Jeleni i sustigao je na 1.000 metara od mesta gde su parkirali automobil. Potom ju je između 16.56 i 17.04 namamio da siđu sa nasipa na travnatu površinu, između nasipa i kanala, a zatim ju je najpre nekim oštrim predmetom ubo u lakat i u vrat. 

Jelena je počela da beži paralelno sa kanalom, pri čemu joj ispadaju desna patika i mobilni telefon, a zatim i gumica za kosu. Ona potom skreće ka kanalu, a Zoran ju je sustigao i strgao joj gornji deo trenerke. Jelena tad ulazi u kanal, a Zoran joj stojeći na obali, najverovatnije metalnom šipkom zadaje još osam smrtonosnih udaraca u glavu. 

Jelena umire u kanalu, udišući vodu. Jelenin leš je sutradan, 3. aprila 2016, oko podneva nađen u kanalu i počela je opsežna istraga, koja traje tačno dve godine.


Ključni dokazi koji terete Zorana su blato nađeno na njegovim pantalonama, koje je identično onom na mestu zločina, kao i veštačenje mobilnih telefona, koje ukazuje da je on u vreme ubistva bio pored supruge.

Zoranovi advokati: Optužnica je kontradiktorna

Zoranovi advokati istakli su nakon podizanja optužnice da je ovaj dokument tužilaštva kontradiktoran i paušalno napisan.

Presudni momenti

* 2. april 2016 - Jelena Marjanović je nestala oko 17 sati, kada je, prema tvrdnji njenog muža Zorana, otišla da trči od jedne do druge rampe na nasipu u Borči. On ju je u tom trenutku sa ćerkicom Janom, navodno, čekao na početku nasipa.
* 3. april 2016 - Jelenino telo nađeno u kanalu, Zoran priveden na saslušanje, zadržan 48 sati, pa pušten.
* 6. septembar 2017 - Zoran Marjanović ulazi u rijaliti "Zadruga".
* 14. septembar 2017 - Tužilaštvo izdalo nalog za hapšenje Marjanovića, ali policija nije htela da ga hapsi u "Zadruzi". U dogovoru sa TV Pink, Marjanović je izašao iz rijalitija zbog navodnih problema sa Centrom za socijalni rad oko ćerke Jane.
* 15. septembar 2017 - Zoran uhapšen u porodičnoj kući u Borči. Određen mu je pritvor do 30 dana, prvi put.
* 19. septembar 2017 - Zoranovi otac Vladimir i brat Miloš prvi put došli da ga obiđu u pritvoru u CZ.
* 22. septembar 2017 - Miloš Marjanović se oženio dugogodišnjom devojkom Milicom.
* 10. oktobar 2017 - Centar za socijalni rad starateljstvo nad Zoranovom i Jeleninom ćerkom Janom privremeno dao njegovom bratu Milošu.
* 16. oktobar 2017 - U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu počelo saslušanje svedoka. Zoranovi roditelji Vladimir i Zorica i brat Miloš iskoristili pravo da ne svedoče protiv najužeg člana porodice, dok je Teodora Krsmanović, sestra od tetke ubijene pevačice, izjavila da je Zoran psihički mučio Jelenu.
* 6. novembar 2017 - Mala Jana prvi i do sada jedini put bila u poseti Zoranu u Centralnom zatvoru.
* 12. decembar 2017 - Zoranu produžen pritvor za još tri meseca, tužilaštvo ima krajnji rok do 15. marta 2018. da podigne optužnicu ili da odustane od krivičnog gonjenja.
* 18. januar 2018 - Apelacioni sud poništio odluku o produženju pritvora, pod obrazloženjem da su potrebni "čvršći" dokazi protiv Zorana, i vratio je prvostepenom veću.
* 19. januar 2018 - Prvostepeno veće opet odlučilo da produži Zoranu pritvor do 10. marta, tvrdeći da protiv njega postoje novi dokazi.
* 2. februar 2018 - Podignuta optužnica protiv Zorana za teško ubistvo
* 20. mart 2018 - Optužnica protiv Zorana vraćena Višem javnom tužilaštvu na dopunu
* 30. mart 2018 - Zoranu produžen pritvor do 12. aprila

- Više javno tužilaštvo u samoj optužnici postavlja pitanje šta se desilo s ovim, šta se desilo s onim. To je neprihvatljivo. Iskazi koji su navedeni u samoj optužnici napisani su kao da odbrana i zamenik Višeg javnog tužioca nisu prisustvovali istom postupku. Dosta se dokaza krilo od odbrane - rekao je branilac Stefan Jokić.

Njegov kolega Aleksandar Zarić dodao je i da u predmetu nedostaju mnogi ključni iskazi i veštačenja, izrazivši sumnju da se oni namerno kriju od branilaca.

- Jelena na sebi nije imala trag od Zorana, ni Zoran trag od Jelene. Postoji blato na njegovim pantalonama, za šta postoji logično objašnjenje, a to je da je tamo dospelo tokom potrage za Jelenom - objasnio je Zarić.

TAJNA POSLEDNJE SMS PORUKE JELENE MARJANOVIĆ! Poslala je svojoj doktorki u 16.43h, NEKOLIKO MINUTA POTOM JE UBIJENA! Saslušanje lekarke može da REŠI ZLOČIN!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Montenegrina

pre 5 godina

Hahaha,bravo...za zakljucak,vezan za burmu! Zar nije moglo biti,da je upravo taj neko htio da tako bude!

DNK

pre 5 godina

Zoran rece da nije prilazio kanalu a identican DNK blata koji je nadjen na njegovim pantalonama nije dokaz. Za laznu izjavu se odgovara, trebalo bi. Da li je odnesena i odeca koju je nosio prethodnog dana kada Jelenu poslednju vidja vaspitacica a tog dana, kum ujutru, a po kumi se budi u 13.10h... ko tu izmislja? I sta je sa autom u kome je nadjena krv a kombi koji je bio u dvoristu niko ne pominje a ni auto. A majcinu kucu da li su pregledali, ne. Sada je i ona renovirana pored studija, kupljenog automobila iste marke druge boje - logika? Peres ves uoci tragedije, kome bi palo na pamet i da se okupa, obuce, a muz ode i kod frizera, u takvoj situaciji a svekar se smeje dok daje izjave novinarima, na emisiji im je cudne dobrote bila, o ocima deteta govore. Cudni su oni

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!
Live TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u 13.45 u selu Banjsko Polje kod Bora i još nije pronađena! Posle opsežne potrage u kojoj je učestvovalo na hiljade spasilaca uz pomoć helikoptera i dronova, pretraga terena je obustavljena, a istražuje se i mogućnost otmice. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Nebojša Perović, advokat.

29.03.2024

10:00

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija