• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

05.04.2018

21:05

(VIDEO) OVAKO SU KRISTIJANA DOVELI U SUD, EVO ŠTA JE REKAO: Nisam drukara, lažu da sam ocinkario ko je ubio Hadrija!

Vesti

(VIDEO) OVAKO SU KRISTIJANA DOVELI U SUD, EVO ŠTA JE REKAO: Nisam drukara, lažu da sam ocinkario ko je ubio Hadrija!

Podeli vest

Golubović je doveden u sud po tužbi protiv medija za klevetu i to mu je bio prvi izlazak iz "Zabele" od 2016. Negirao je da je ocinkario ubice pripadnika šiptarske iredente u Belgiji 1990

Aleksandar Kristijan Golubović (48) dovezen je iz požarevačke "Zabele" u Viši sud u Timočkoj ulici u Beogradu kako bi dao iskaz povodom tužbe protiv jedne medijske kuće. On je u sudu negirao medijske napise da je svojevremeno ocinkario ubice šiptarskog iredentiste Envera Hadrija, koji je likvidiran 1990. u belgijskom gradu Briselu.

Goluboviću je ovo bilo prvi put da napušta zidine zatvora, nakon što je početkom marta 2016. počeo da služi ostatak kazne od četiri godine i četiri meseca zatvora zbog dilovanja heroina (osuđen je na ukupno osam godina, a "odležao" je šest).

Čekali ga fanovi

Kristijan je nešto pre podneva uz pratnju zatvorskih čuvara dovezen ispred suda, ali je u marici čekao skoro pola sata kako bi obezbeđenje proverilo okolinu. Na ulazu u sud ga je čekalo nekoliko fanova sa majicama na kojima je Kristijanov citat: 

"Tvrdim - nepobediv sam", ali je on ipak do sudnice sproveden

Negirao

Kristijan je objasnio kako ne poznaje ubice Envera Hadrija i da objavljeni tekst može da mu napravi velike probleme

Gvozden Grgur, advokat

na zadnji ulaz.

Dok su ga zatvorski čuvari sprovodili kroz zgradu na treći sprat, čitav sud je bio blokiran iz bezbednosnih razloga. Nakon što je izašao iz sudnice, Kristijan se u hodniku, u prolazu, uz osmeh pozdravio sa fanovima, pri čemu je jednu ženu u invalidskim kolicima poljubio u ruku. Nakon toga je sproveden u maricu, a zatim vraćen u "Zabelu" na izdržavanje zatvorske kazne.

Golubović je, inače, tužio jednu medijsku kuću zbog teksta u kome se navodi da je on cinkario ubice albanskog emigranta Envera Hadrija. Njegov advokat Gvozden Grgur izjavio je da je sporni tekst u potpunosti neistinit.

- Kristijan je izjavio da je tekst apsolutno netačan. Objasnio je kako on ne poznaje ubice Envera Hadrija i da objavljeni tekst može da mu napravi velike probleme - rekao je Grgur.

Prema njegovim rečima, Golubović bi, prema presudi, trebalo da ostane u zatvoru do marta 2020, ali je stekao pravo na uslovni otpust jer je već izdržao dve trećine kazne. Kristijan je, naime, još jesenas tražio da bude pušten iz zatvora, ali je tada odbijen. Nedavno je pripremio dokumentaciju da ponovo zatraži uslovni otpust.

Podsetimo, Golubović je bio uhapšen 16. januara 2010. ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu zbog sumnje da je trgovao drogom na relaciji Novi Pazar - Beograd. Policija je tada zaplenila 125 grama heroina i paracetamola.

U pritvoru je proveo skoro četiri godine, nakon čega je pušten da se brani sa slobode do pravosnažnosti presude. Potom je bio osuđen na 14 godina zatvora, ali mu je Apelacioni sud tu kaznu smanjio na osam godina.

Ugojio se i pustio kosu

Kristijan se u zatvoru u Požarevcu prilično ugojio, što su primetili svi koji su ga videli juče u Višem sudu u Beogradu. Pustio je kosu, po kojoj je bio prepoznatljiv devedesetih godina. Kako smo nezvanično saznali, Kristijan ne pravi probleme u "Zabeli" i pridržava se kućnog reda.

Odlagao robiju

Golubović je zatim tri puta odlagao odlazak na dosluženje kazne od četiri godine i četiri meseca. Dva puta mu je sud izašao u susret zbog rođenja deteta, a treći put zbog ugovora koji je imao za učešće u rijalitiju "Farma". I četvrti put je pokušao da odloži odlazak na robiju, ali sud nije prihvatio njegovu molbu, pa je 2016. poslat u "Zabelu".

Kristijan je, inače, skoro pola života proveo po zatvorima u Srbiji i Grčkoj, a poznat je javnosti kao "žestoki momak" iz devedesetih godina i jedan od retkih preživelih iz kultnog filma "Vidimo se u čitulji" 

KRISTIJAN U VISEM SUDU from Informer portal on Vimeo.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vns

pre 5 godina

Kriminalac,elita,pesnik ,slikar,sportista ... mediji su od ovog sitnog kriminalca napravili senzaciju....

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija