• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

10.04.2018

15:19

BRANILAC OPTUŽENIH U SLUČAJU ZAKINTOS: Srpski momci NEĆE DOŽIVOTNO ROBIJATI, čak ni ako se dokaže da su počinili TEŠKO UBISTVO!

Vesti

BRANILAC OPTUŽENIH U SLUČAJU ZAKINTOS: Srpski momci NEĆE DOŽIVOTNO ROBIJATI, čak ni ako se dokaže da su počinili TEŠKO UBISTVO!

Podeli vest

Pisanje beogradskih medija prema kojima Srbima optuženim za ubistvo na Zakintosu preti doživotna robija, uznemirilo je mnoge koji smatraju da naši momci ne zaslužuju toliku kaznu, ali to što im preti tolika kazna, ne znači da se u njihovom slučaju išta promenilo na gore

Od početka ih terete za teško ubistvo za koje je u toj zemlji zaprećena kazna doživotnog zatvora i tako je i sada, kaže za Telegraf branilac Dušana Rankovića i Miloša Ilića - Zora Dobričanin Nikodinović.

- Od početka srpske mladiće terete za teško ubistvo i to ne znači ništa skandalozno jer je za teško ubistvo je zaprećena kazna doživotnog zatvora. Oba moja klijenta su mlađa punoletna lica i ne preti im doživotni zatvor, čak i kada bi se dokazalo to delo, a imam neke naznake da neće. U tom pravcu će dalje da ide i moja odbrana - otkriva Dobričanin Nikodinović.

ŠOK! BRAĆO GRCI, DA L' STE LUDI?! Za sedmoricu Srba na Zakintosu tužilaštvo traži DOŽIVOTNU ROBIJU!

Prema pisanju lista,  a prema odluci veća za prekršaje Zakintosa, doživotna kazna se traži u optužnici na 55 stranica za devetoricu učesnika u tom krivičnom delu, a šestorici aktera, srpskih mladića, sudiće se za "teško krivično delo ubistva bez predumišljaja u spokojnom psihičkom stanju".

Za delo "direktnog saučesništva u ubistvu bez predumišljaja" će se suditi jednom, a preostaloj dvojici za delo "pokušaja ubistva".

Postoji i zahtev tamošnje javnosti da se akterima produži pritvor uz konstataciju da je reč o "jednom od najbrutalnijih ubistava viđenom među mladima".

(VIDEO) TOTALNI OBRT U SLUČAJU ZAKINTOS! Najnoviji nalaz obdukcije može da oslobodi pritvorene Srbe!

Istraga je ustanovila da je jedan od aktera imao i "bokser" na ruci i da je nesrećni mladić umor za 11 sekundi od jednog udarca nogom u glavu, a u optužnici je podvučeno da su i tada, iako je mladić bio u nesvesti, nastavili da ga udaraju nesmanjenom žestinom.

".... Slede još dva udarca nogom u glavu koje nanosi devetooptuženi i, na kraju, iživljavanje nad već mrtvim telom sa dva udarca u glavu završava deseti počinilac koji do sada nije identifikovan. Istraga je ustanovila da je reč o smeđem mladiću od 20 godina, visine 180 centimetara u beloj bluzi i farmerkama koji se na snimku vidi kako zadaje poslednje udarce već mrtvom Bakariju. Sve u svemu, više od 20 udaraca nogom u glavu", navodi se u optužnici.

Jedan od učesnika u krivičnom delu nije nikada identifikovan.

Prema zaključku sudija na Zakintosu, "mladi Amerikanac je bio napadnut sa namerom da bude ubijen".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija