• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

17.04.2018

18:43

NEZAPAMĆEN SLUČAJ PREVARE! NIŠLIJKA ŽRTVA PREVEJANE NOVOSAĐANKE :Dala vračari 420.000 dinara i sve zlato iz kuće da je izleči!

Vesti

NEZAPAMĆEN SLUČAJ PREVARE! NIŠLIJKA ŽRTVA PREVEJANE NOVOSAĐANKE :Dala vračari 420.000 dinara i sve zlato iz kuće da je izleči!

Podeli vest

S. K. (38), komercijalistkinja iz Niša, prevarantkinji iz Novog Sada dala silan novac i zlato, pošto ju je ova ubedila da će sigurno "umreti u junu ako joj ne skine crnu magiju"

Komercijalistkinja iz Niša S. K. (38) dala je "vračari" iz Novog Sada čak 420.000 dinara i sve zlato iz kuće kako bi je ova "spasla sigurne smrti". Naivna Nišlijka se, uverena da ima zdravstvenih problema, javila na oglas lažne isceliteljke u jednom časopisu, a ova ju je vrlo brzo ubedila da će sigurno umreti do juna, ako joj ne skine crnu magiju.

Za tu "uslugu" joj je čak u četiri navrata tražila novac i zlato, a tek kada je nesrećna Nišlijka ostala bez poslednjeg dinara, odlučila je da slučaj prijavi policiji. Lažna isceliteljka još nije identifikovana, a novosadska policija intenzivno traga za njom (pogledajte okvir).

Strašna naivnost
Kako saznajemo, sve je počelo pre mesec dana kada je naivna žena iz Niša videla oglas za skidanje crne magije u jednom časopisu specijalizovanom za tu tematiku.

Pet puta slala pare
Nesrećna Nišlijka u čak pet navrata slala je u Novi Sad pare i zlato
Izvor iz istrage

- U tom oglasu žena iz Novog Sada nudila je skidanje crne magije, i to na daljinu. Oštećena, koja je inače imala zdravstvenih problema, ali je mislila da su oni mnogo ozbiljniji nego što jesu, odmah je pozvala vračaru i poverila joj se tražeći pomoć. Prevarantkinja joj je odmah kazala da "vidi" da su joj ostala samo tri meseca života, ali "da je imala sreće jer se javila u poslednjem trenutku za spas". Poručila joj je da odmah uzme sve zlato koje ima u kući i 30.000 dinara, te da to pošalje prvim autobusom koji iz Niša ide u Novi Sad - pričaju naši sagovornici iz istrage ovog slučaja.

Nišlijka je bez pogovora uradila šta joj je rečeno i tada počinje njega agonija, koja je trajala sve do pre nekoliko dana.
- Lakoverna Nišlijka je odmah otrčala na autobusku stanicu i paket za prevarantkinju predala vozačima. Istog dana vračara se javila i potvrdila da je uzela zlato i novac, te svojoj žrtvi poručila da će dragocenosti odneti u jedan manastir da tamo prenoće kako bi se sa njih skinula kletva. Rekla je čak da će joj vratiti sav novac i zlato nazad, čim je izleči - kaže naš sagovornik.

Policija traži prevarantkinju

Kako saznajemo, policija je podnela krivičnu prijavu protiv lažne isceliteljke, za sada N. N. lica, zbog sumnje da je počinjena prevara. U toku je intenzivan rad na identifikaciji prevarantkinje, a pretpostavlja se da Nišlijka nije njena jedina žrtva.

Međutim, umesto toga, prevarantkinja iz Novog Sada je ubrzo ponovo pozvala svoju žrtvu i tražila joj još 100.000 dinara, ističući da je kletva bačena na nju "mnogo jaka".
- Rekla je da stvari stoje gore nego što je mislila i da joj ne ostaje još mnogo od života. Žena je odmah uplatila, ovog puta postnetom, traženu sumu od 100.000 dinara, misleći da će joj ta svota spasti život. Ipak, pohlepna prevarantkinja je ponovo nazvala Nišlijku i tražila joj još 100.000 dinara. Kako nije imala toliko novca, Nišlijka je poslala koliko joj se našlo, nešto manje od 90.000 dinara. Ni to nije zadovoljilo alavu varalicu, pa je nakon nekoliko dana opet zvala i pretila svojoj žrtvi da joj je smrt bukvalno iznad glave i da će umreti već za nekoliko dana ako ne plati još 100.000 dinara. Naivna žena se u panici zadužila i pozajmila taj novac, ali ni tada nije shvatila da je žrtva nezapamćene prevare - kaže policijski izvor Informera.

Kasno provalila

Tek kada je lažna isceliteljka i peti put zatražila novac, Nišlijka je prijavila slučaj policiji.
- Prevarantkinja iz Novog Sada nije znala da se zaustavi, tražila joj je 170.000 dinara i nastavila da je maltretira telefonom i da joj govori kako je pitanje sata kada će umreti. Tek onda je nesrećna žena shvatila da se našla u kandžama lukave varalice i zatražila od nje da joj vrati pare, a kada je ova to odbila, prijavila je prevaru policiji - kaže na kraju naš izvor.

"Vidovnjak" žrtvama uzeo preko tri miliona

Prošle godine uhapšen je čovek iz okoline Smederevske Palanke koji je predstavljajući se kao beli mag prevario građane za oko 3,3 miliona dinara. Kako je tada saopštila policija, on je čak 315 puta tražio od svojih žrtava da mu novac šalju preko postnet uplatnica, kako bi im skinuo prokletstvo, crnu magiju i izlečio ih od raznih bolesti. Kao lek prodavao im je najobičniju vodu iz česme.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17