• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.04.2018

22:48

​STRAVIČNI DETALJI NASILJA KOD MLADENOVCA! Zaklao babu jer ga je terala kod psihijatra!

Vesti

​STRAVIČNI DETALJI NASILJA KOD MLADENOVCA! Zaklao babu jer ga je terala kod psihijatra!

Podeli vest

Dejan Stanković (37) babi Zorki (85) nožem prerezao vrat, a onda je dokrajčio krvnički je udarajući šipkom u glavu. Krvnik pobesneo kad mu je baba rekla da bi trebalo da se leči

Dejan Stanković (37) iz sela Kovačevo kod Mladenovca zaklao je juče svoju babu Zorku (85) na pragu porodične kuće, a zatim ju je dokrajčio sa više brutalnih udaraca šipkom u glavu! Pomahnitali Stanković je krvnički presudio babi jer ga je terala da se leči kod psihijatra!

Sam pozvao policiju

Monstruozan zločin desio se oko podneva u Makovičkoj ulici u Kovačevu. Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, Dejan je duže vreme imao psihičke probleme, koji su se pojačali jesenas nakon smrti njegove majke.

- Dejan je često satima vozio bicikl po selu, a tako je bilo i

Biciklista

Umeo je satima da kruži biciklom po selu, ćutke, nikom se nije javljao. Svi su se plašili njegove pojave

Komšija

juče uoči zločina. Kad se vratio kući, baba Zorka mu je pomenula da bi trebalo da ide kod psihijatra, da potraži pomoć i da se izleči, a onda i da konačno nađe posao. Dejan je u početku ignorisao te babine savete - kaže naš izvor i dodaje:

- Međutim, posle kraćeg vremena, otišao je u kuhinju i uzeo nož. Zorka je bila na vratima kuće kad joj je unuk prišao, zgrabio je za glavu i prerezao joj vrat. Nesrećna starica je pala, počela je da krklja, gušeći se u krvi. Dejan je zatim uzeo metalnu štanglu i njom joj bukvalno smrskao lobanju sa nekoliko udaraca.

Stanković je posle monstruoznog ubistva hladnokrvno seo na stepenice kuće i tamo mirovao desetak minuta.

- Zatim je ušao u kuću, uzeo telefon i pozvao policiju, a onda i Hitnu pomoć. Kada je policija stigla, zatekla je mrtvu staricu na kućnom pragu, u lokvi krvi. I Dejan je bio sav obliven krvlju, kao i čitav ulaz u kuću. Starici je bila potpuno smrskana glava, a vrat joj je dopola bio odsečen. Stankoviću su odmah stavljene lisice na ruke. Nije se opirao hapšenju, bio je miran i ćutao je sve vreme - rekao je sagovornik Informera.

Prema rečima komšija ovog malog sela, Dejan je od detinjstva bio veoma čudan, ali nikada nije bio agresivan i nikog nije napadao.

Živeli od babine penzije

Komšija porodice Stanković ispričao nam je da je Dejan živeo sa babom Zorkom od njene penzije.

- Baba bi mu dala pare da ode do prodavnice i kupi hranu, a Dejan bi od kusura pazario neko pivo. Voleo je ponekad da popije, iako to nisu bile neke velike količine alkohola. Ko zna, možda je popio neko piće pre zločina, što mu je samo dodatno pomračilo um - kaže komšija.

- Odrastao je sa majkom, dve sestre i babom Zorkom u kući gde se dogodio zločin. Sestre su se u međuvremenu odselile iz sela, a Dejan je ostao s majkom, za koju je bio veoma vezan. Još u ranom detinjstvu se videlo da on ima neki psihički problem. Imao je oduvek neki mračan pogled, bio je povučen i ni sa kim nije razgovarao, samo je vozio bicikl. Umeo je satima da kruži biciklom po selu, ćutke, nikom se nije javljao. Svi su se pomalo plašili njegove pojave. Dejanovo psihičko stanje se, međutim, dodatno pogoršalo jesenas kada mu je majka preminula. Dejan je od tada postao još mračniji - rekao nam je meštanin Kovačeva.

Bes na pomen doktora

Prisetio se i kad je Dejanu jednom prilikom majka rekla da bi trebalo da ide kod psihijatra na razgovor.

- Dejan je tad pobesneo. Sve je porazbijao po dvorištu. Iritirao bi ga i sam pomen doktora. Ako mu je Zorka to pomenula, to je sigurno bio okidač u njegovoj glavi, pa mu je pao mrak na oči i ubio ju je - kaže Dejanov komšija.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija