• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.04.2018

13:18

SLUČAJ SAVAMALA: MUP podneo krivičnu prijavu protiv policajca G.S.!

Vesti

SLUČAJ SAVAMALA: MUP podneo krivičnu prijavu protiv policajca G.S.!

Podeli vest

Sektor unutrašnje kontrole, Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv policijskog službenika Dežurne službe beogradske policije G.S. zbog nesavesnog rada u službi a u vezi sa rušenjem objekata u Savamali, u aprilu 2016. godine

Prijava je tužilaštvu stigla 19. aprila, a Prvo osnovno Tužilaštvo ju je danas dostavilo na nadležnost i dalje postupanje novom Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.
U saopštenju tužilaštva se precizira da je Posebno odeljenje, koje je počelo sa radom 1. marta u skladu Zakonom o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorozima i korupcije, stvarno i mesno nadležno za postupanje po ovoj krivičnoj prijavi.

Pomenuti policajac, Goran Stamenković, je u vreme rušenja objekata bio raspoređen na radno mesto šef smene Komandno-operazivnog centra.
Sektor unutrašnje kontrole MUP je prijavu podneo nakon prikupljenih obaveštenja po zahtevu Prvog osnovnog javnog tužilaštva, koje je prošle godine u julu preuzelo slučaj od Višeg tužilaštva. 

U odnosu na drugi Zahtev tužilaštva za prikupljanje potrebnih obaveštenja upućen Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, Direkciji policije, Upravi kriminalističke policije, Odeljenju za suzbijanje privrednog kriminaliteta, tužilaštvo će kada dobije izveštaj doneti odluku i obavestiti javnost o daljem postupanju.
Taj zahtev se odnosi na prikupljanje potrebnih obaveštenja, a radi utvrđivanja identiteta i pronalaska potencijalnih izvršilaca krivičnih dela, precizira se u saopštenju tužilaštva.

Takođe, tim zahtevom je MUP-u naloženo da preduzme sve operativne radnje iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdile činjenice o eventualnom postojanju propusta u radu Gradske uprave grada Beograda-Komunalne policije, kao i drugih javnih preduzeća, a koji su u vezi sa rušenjem objekata u „Savamali“, na uglu ulica Hercegovače i Mostarske u toku noći 24/25. aprila 2016. godine.
Prethodno je Više tužilaštvo u Beogradu 2016. godine dalo nalog MUP-u da istraži taj slučaj. 

Početkom juna 2017. dobilo je izveštaj od MUP-a i nakon analize zaključilo da radnje eventualnih dela su u nadležnosti Prvog osnovnog tužilaštva.
Nelegalni objekti u Hercegovačkoj ulici porušeni su krajem aprila 2016. godine, a taj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija