• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

23.04.2018

22:21

​OTELI ALBANCA I TRAŽILI OTKUP OD 100.000 EVRA! Rasvetljena otmica preprodavca zemljišta iz Vučitrna!

Vesti

​OTELI ALBANCA I TRAŽILI OTKUP OD 100.000 EVRA! Rasvetljena otmica preprodavca zemljišta iz Vučitrna!

Podeli vest

Ivan S. i Zoran J. uhapšeni su zbog sumnje da su oteli Šaćirija P., preprodavca zemljišta na Kosovu, i za njegov otkup tražili novac. Oni su uhapšeni u Beogradu nakon što su uzeli 20.000 evra od poslovnog partnera otetog Albanca iz Vučitrna

Ivan S. iz Beograda (43) i Zoran J. iz Kuršumlije (48) uhapšeni su zbog otmice Albanca Šaćirija P. (50) iz Vučitrna, koji se bavi preprodajom zemljišta na Kosovu i Metohiji. Oni su od Šaćirijevih saradnika i njegove porodice tražili otkup od 100.000 evra kako bi Albanca pustili na slobodu.

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, Šaćiri P. je nestao 17. aprila, kada su ga otmičari "namamili" da dođe u Rašku radi navodne prodaje nekog većeg zemljišta na KiM.

Planirali otmicu

- Sumnja se da su osumnjičeni saznali da Šaćiri barata

Šaćirijev saradnik obavestio policiju i sa obeleženim novcem došao u restoran na Lionu

Izvor iz istrage

velikim svotama novca jer se uspešno bavi posredništvom, kao i prodajom zemlje na Kosovu. Oni su duže vreme planirali kako će da namame Albanca i da ga otmu. U aprilu su uspeli da sa Albancem dogovore sastanak u Raškoj, gde bi se dogovorili oko prodaje zemljišta. Šaćiri je došao sam. Posle kratkog sastanka oni su mu predložili da svrate u Ivanovu kuću na području Aranđelovca. Tu su ga savladali i vezali, a zatim ga držali zatočenog dva dana - kaže naš izvor iz istrage.

On dodaje da su Ivan i Zoran potom tražili od njegove porodice i saradnika otkup u visini od 100.000 evra.

Printscreeen

- Šaćirijev poslovni partner koji je pregovarao sa otmičarima stupio je u kontakt sa policijom. Dogovoreno je da on ide na sastanak sa Ivanom i Zoranom, kao i da sa sobom ponese 20.000 evra obeleženih novčanica. Takođe, rečeno mu je da ako ga otmičari budu pitali zašto donosi tako malo novca, da im kaže da nije mogao za tako kratko vreme da sakupi više - kaže izvor iz policije.
Otmičari nisu ni slutili da je Šaćirijev saradnik u međuvremenu sve to prijavio policiji i da će sa obeleženim novcem doći na dogovoreno mesto.

Određen pritvor

- Dvojica otmičara i Šaćirijev saradnik su se sastali u restoranu na Lionu u Beogradu. Inspektori su već bili postavljeni na sve strane. Pokrivali su sve izlaze, tako da otmičare ne mogu da pobegnu. Odmah prilikom primopredaje 20.000 evra koji su se nalazili u koverti, inspektori su skočili na otmičare i uhapsili ih. Ivan i Zoran su bili zaprepašćeni jer nisu očekivali da će ih Albanci prijaviti srpskoj policiji - otkriva naš sagovornik iz istrage.

Printscreeen

Imao oružje bez dozvole

Osim za otmicu, kako saznajemo, Ivan S. se tereti i za nedozvoljeno posedovanje oružja. Policija je, naime, prilikom pretresa njegove vikendice, u kojoj je bio zatočen Šaćiri, pronašla još pištolj, lovački karabin i 16 komada municije, pa je protiv njega podneta dodatna krivična prijava.

Uhapšeni su, kako saznajemo, odmah u policiji otkrili gde se nalazi Šaćiri, koji je ubrzo pronađen u Ivanovoj vikendici i oslobođen. Obojici je određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti privedeni u Više tužilaštvo, koje odlučuje o pokretanju istrage.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija