• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.04.2018

15:45

NASTAVLJENO SUĐENJE U VRANJU! Janković:Inspektor koji nas je napao i dalje u policiji

Vesti

NASTAVLJENO SUĐENJE U VRANJU! Janković:Inspektor koji nas je napao i dalje u policiji

Podeli vest

U Osnovnom sudu u Vranju danas je saslušanjem tri svedoka nastavljeno suđenje policijskom inspektoru iz Vranja Nenadu Jovanoviću i još petorici optuženih zbog optužbi da su u septembru 2012. godine na svadbenoj proslavi u Vranju novinarki Tanji Janković i članovima njene porodice naneli teške telesne povrede

U pitanju su svedoci Slađan Spasić, Boban Mladenović i Marijan Ðorđević koji su, tokom saslušanja, naveli da je Darko Sekulić (zet Tanje Janković) staklenim predmetom Spasića gađao u glavu, a nakon toga u predeo slabine.

Oni su tokom ispitivanja davali kontradiktorne izjave, čak je u jednom trenutku iskaz navodno oštećenog Spasića bio potpuno suprotan od izjava druga dva svedoka.

Sestra Tanje Janković, Bojana, je nakon suđenja za Tanjug rekla da je glavni akter svega ovoga inspektor Nenad Jovanović protiv koga je podignut optužni predlog i koji je i dalje aktivni službenik MUP-a u Vranju.

- S razlogom sumnjamo da on svojom aktivnom policijskom ulogom vrši pritisak i uticaj i na svedoke i na sud i na tužilaštvo. S obzirom na to, od ovog suđenja očekujem da nastavi ovako da se proteže, da se opstruira i da se dovode novi nepoznati i lažni svedoci - rekla je Janković.

Ona je navela da su prekoračeni svi rokovi za suđenje u razumnom roku.

Kako je dodala, po novom Zakonu o policiji koji je skladu sa poglavljima 23 i 24 koja se otvaraju, inspektor Jovanović ne bi više smeo da bude aktivni pripadnik MUP-a.

- To se i dalje dešava i s tim u vezi očekujem da on i dalje nastavi da dolazi sa značkom i da mi i dalje imamo problem jer se ništa nije pomerilo ni na koji stranu zato što se njega svi u ovom gradu boje - rekla je Janković.

Kako je dodala, stiče se utisak da se njena porodica nalazi u potpuno bezizlaznoj situaciji i začaranom krugu jer je prošlo šest godina od događaja kada su napadnuti.

Janković je rekla da je pitanje svih pitanja zbog čega suđenje traje već šest godina a postoji snimak na kome se, kako je dodala, jasno vide policijski inspektor i pet njegovih izvršilaca u ovom "teškom krivičnom delu".

- Trebalo je da gledamo snimak i da ovo završimo još 2013. godine kada je i podignut optužni predlog. Očigledno je da oni na ovaj način žele da odugovlače ovaj postupak, da on ide u zastarelost i da od svega ovoga na kraju ne bude ništa - dodala je Janković.

Nakon suđenja inspektor Jovanović nije želeo da daje izjavu za medije, a iz suda je izašao na sporedni izlaz, kroz koji su okrivljeni i ušli kada su primetili novinarske ekipe ispred glavnog ulaza.

Za razliku od njega, jedan od okrivljenih Goran Ilić u prolazu je nakon suđenja kratko odgovorio da je nevin.

Inspektoru Nenadu Jovanoviću i još petorici okrivljenih sudi se za nasilničko ponašanje i teške telesne povrede koje su 22. septembra 2012. godine na svadbenoj proslavi u Vranju nanete novinarki Tanji Janković i članovima njene porodice.

Sledeće suđenje zakazano je za 30. maj kada je najavljeno i gledanje snimka sa sigurnosnih kamera koje su zabeležile ceo događaj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija