• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

26.04.2018

21:43

JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE KOD NIŠA: Doktor poginuo na motoru posle proslave unapređenja, NOSIO JE KACIGU ALI GA ONA NIJE SPASLA!

Vesti

JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE KOD NIŠA: Doktor poginuo na motoru posle proslave unapređenja, NOSIO JE KACIGU ALI GA ONA NIJE SPASLA!

Podeli vest

Hirurg u KC Niš Aleksandar Zlatić (48) proslavljao s drugovima jer je postao docent i profesor na Medicinskom fakultetu * U povratku kući motorom sleteo s puta i udario u banderu

Poznati niški hirurg Aleksandar Zlatić (48) poginuo je preksinoć u udesu dok se motorom vraćao sa proslave koju je priredio jer je tog dana postao docent i profesor na Medicinskom fakultetu u Nišu! Tragedija se dogodila oko 21.50, na lokalnom putu Nozrina - Moravac, kada je Zlatić motociklom "honda" sleteo s puta, pa udario u saobraćajni znak, a zatim u banderu.

Nesrećni doktor zadobio je stravične povrede glave, od kojih je na mestu poginuo!

Dežurao 24 sata

Zlatić je neposredno pre tragedije sa još dvojicom prijatelja bio u kafani "Marjan" u selu Draževac, gde je proslavljao dugo željeno zvanje docenta. Prema svedočenju njegovih prijatelja, on je u utorak ujutro okončao 24-časovno dežurstvo u Kliničkom centru, da bi ubrzo saznao da je potpisano rešenje o njegovom nastavničkom zvanju na Medicinskom fakultetu.

Odmah je pozvao svog najboljeg prijatelja Bojana Matkića i još jednog druga kako bi ih počastio.

Imao kacigu
Aleksandar je bio veoma dobar vozač motora, imao je i kacigu, ali, eto, nije ga spasla Bojan Matkić

- Bilo je to skromno slavlje, jer je Aleksandar planirao da uskoro napravi veliku feštu za svoje prijatelje i kolege. Mnogo je bio srećan, sve vreme je ponavljao: "Ovo je moj dan!" Kao da je slutio da mu je to poslednji u životu - priča Matkić.
Iz kafane su, kaže on, krenuli ka Moravcu, gde je Zlatić imao porodičnu kuću.
- Hteo je tamo da ostavi motor i da uzme auto, kojim bismo se vratili u Niš. Vozio me je na motoru do sela Tešica, a onda sam ja prešao u automobil našeg prijatelja. Išli smo autom ispred Aleksandra, ali mi smo nakratko zastali na putu, pa nas je on pretekao. Nismo ni slutili da je on ubrzo nakon toga stradao, sve dok jedan taksista nije stao kraj nas i upitao nas da li je jedan bajker bio s nama, jer je video da je sleteo s puta. Pojurili smo ka Aleksandru, ali smo ga zatekli mrtvog - opisuje Matkić.

Informer

MESTO NESREĆE Stub u koji se motorom zakucao Aleksandar

On ostavlja mogućnost da je velika brzina "kumovala" nesreći.

- Ne verujem da je motocikl otkazao, bio je siguran i ispravan. Aleksandar ga je dobro održavao, a gume su bile ganc nove. Aleksandar je, pritom, bio veoma dobar vozač, imao je i kacigu, ali, eto, nije ga spasla. Mnogo mi je teško, Aleksandar mi je bio kao brat... - priča Bojan.

Izvrstan lekar i kolega

Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović izrazio je žaljenje zbog Zlatićeve smrti, istakavši da je to veliki gubitak i za tu zdravstvenu ustanovu i za Medicinski fakultet.
- Zlatić je bio zaposlen na Klinici za digestivnu hirurgiju kao hepatobilijarni hirurg (za jetru, žuč i gušteraču, prim. aut.) Bio je vrstan profesionalac i sjajan kolega. Svi smo u šoku, stradao je baš kad mu se ostvarila velika želja da predaje na fakultetu - kazao je Radovanović.
Iza Zlatića ostali su supruga i dvoje dece. 

Bavio se i politikom

Aleksandar Zlatić se jedno vreme uspešno bavio politikom. Bio je član Srpskog pokreta obnove i odbornik u Skupštini grada Niša. Međutim, poslednjih desetak godina povukao se iz političkog života i bavio se isključivo medicinom.

TRAGEDIJA! POZNATI NIŠKI HIRURG MOTOROM SLETEO S PUTA I POGINUO, juče je imenovan za profesora Medicinskog fakulteta!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljube

pre 5 godina

Da čovek ne poveruje, slavio u kafani pa seo na motor, svaka mu čast na pameti, džaba svih diploma, zvanja i titula kad nije imao osnovno - RAZUM

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija