• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. T.

30.04.2018

13:57

NIŠTA MU NIJE SVETO! Opasan prevarant lažno se na FB predstavlja kao monahinja KAKO BI KRAO NOVAC!

Vesti

NIŠTA MU NIJE SVETO! Opasan prevarant lažno se na FB predstavlja kao monahinja KAKO BI KRAO NOVAC!

Podeli vest

Nepoznati počinilac otvorio je lažni profil na društvenoj mreži fejsbuk i predstavljao se kao monahinja Jelena, namesnica manastira Svetog Pantelejmona u Lepčincu kod Vranja, kako bi od vernika sakupio novac za navodne potrebe manastira!

Reč je o teškoj zloupotrebi, jer je za sada N.N. lice, pratiocima ovog profila preko ličnih poruka, slalo broj tekućeg računa, kako bi oni uplatili novac za manastir.

Siniša Piljanović, sekretar Episkopa vranjskog Pahomija, kaže da je čitav slučaj prijavljen policiji.

- Pojavio se  lažni profil monahinje Jelene pod imenom "Stancevic Jelena (Станчевић Јелена)", s ciljem zloupotrebe i navodnog prikupljanja sredstava za manastir. Iza ovog profila ne stoji monahinja Jelena, a neko je želeo da uruši ugled monahinje i samog manastira u Lepčincu. Sve smo prijavili policiji i apleujemo na ljude da se ne odazivaju na pozive sa tog profila - poručuje Piljanović.

Za sada nema podataka koliko je ljudi uplatilo novac za navodne potrebe manastira i koliko je fantom sa FB uzeo para na ovaj način.

Lažni profil monahinje Jelene ima veliki broj pratioca među kojima su i poznate ličnosti iz javnog života  Vranja, Pčinjskog okruga, a i šire.

"Stancevic Jelena (Станчевић Јелена)" tako za prijatelje na FB ima advokate, predsednike opština, ljude koji redovno idu na bogosluženja, studente, lekare, ali i one manje poznate široj javnosti. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija