• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Z. B.

04.05.2018

08:25

ĆUTAO SAM I ŽMURIO DOK ME JE TATA SILOVAO! Pretio je da će ubiti mamu i mene ako ga prijavim! POTRESNA ISPOVEST DEČAKA (13) KOG JE ZVERSKI ZLOSTAVLJAO ROĐENI OTAC!

Vesti

ĆUTAO SAM I ŽMURIO DOK ME JE TATA SILOVAO! Pretio je da će ubiti mamu i mene ako ga prijavim! POTRESNA ISPOVEST DEČAKA (13) KOG JE ZVERSKI ZLOSTAVLJAO ROĐENI OTAC!

Podeli vest

Otac mi je rekao da će ubiti i mene i mamu ako nekom kažem šta mi radi. Mislio sam, bolje da pretrpim to nego da nas premlati... A bilo mi je grozno, priča zlostavljani mališan

Jeste, tata mi je radio to... Tri puta to, a mnogo puta ono (analni i oralni seks, prim. aut)... Ćutao sam i žmurio, povraćalo mi se dok mi je to radio, ali nisam smeo da pisnem. Govorio mi je da će ubiti i mene i mamu ako nekom ispričam. Mislio sam, bolje da pretrpim to nego da nas premlati, priča mališan (13) iz okoline Knjaževca, čiji je otac B. V. (45) u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je u više navrata silovao rođenog sina. I analno i oralno, od dečakove 11. godine.

Prvi put kad mi je uradio to, rekao je da će me prebiti ako pisnem. I ne bih, od straha, ali on bi mi ipak stavio ruku na ustaZlostavljani dečak

Za monstruozno zlostavljanje saznalo se u junu prošle godine, kad je nesrećni dečak pokušao da se ubije nožem u školskom dvorištu. Mališan više nije mogao da istrpi stravičnu torturu, koja je trajala prethodne dve godine.

Nastavnici su mu tada oduzeli nož, a mališan je sve ispričao školskom psihologu. Majka i sin su potom upućeni u Sigurnu kuću, a posle višemesečne istrage B. V. je u ponedeljak uhapšen i određen mu je pritvor do 30 dana.

- Želeo sam da se ubijem prošle godine. Uopšte me nije bilo strah da umrem. Strah me bilo samo od tate, da mi nikad više ne radi ono, da me nikad više ne prebija kaišem, da me ne tera više da... - priča mališan drhtavim glasom, spuštenog pogleda.

Pomahnitali otac ga je zlostavljao kad god bi mališan išao u kupatilo da se okupa. Otac bi ušao u kupatilo za sinom i zaključao vrata, da ne uđe majka.

- Ja se skinem, a on me prvo okupa celog. Onda mi sipa šampon na kosu i naredi mi da širom otvorim oči i usta. To sam mrzeo. Sapunica mi je pekla oči, a morao sam i da gutam penu... Prvi put kad mi je uradio to, rekao je da će me prebiti ako pisnem. Ne bih ja ni glasa pustio, mnogo sam se plašio oca. On bi mi ipak stavio ruku na usta, za svaki slučaj... A kada me je terao na, znate, ono drugo, isto bi mi pretio. Rekao je da će ubiti i mene i mamu ako bilo kom kažem. Zato sam i trpeo, da nas ne premlati. A bilo mi je grozno, mnogo. Povraćalo mi se. Žmurio sam... Neću više da pričam o tome... - brecnuo se dečak, promuklim glasom, sve gledajući u pod. U očima mu se ne vide ni tuga ni bes, samo neka jeziva hladnoća, kao da je sav život isisan iz njega.

Otac negirao da je silovao dete

Uhapšeni B. V. je na saslušanju u tužilaštvu negirao da je seksualno zlostavljao sina, ali protiv njega je ipak podneta krivična prijava za obljubu deteta.
- Ovde imamo reč dečaka protiv reči njegovog oca. Otežavajuća okolnost je to što je od poslednjeg seksualnog zlostavljanja prošlo skoro godinu dana. Nema očevidaca ni vidljivih tragova, niti medicinskih dokaza. Stručnjaci i psiholozi će morati da ocene da li je dečak možda lagao o torturi - kaže naš izvor iz istrage.

Govoreći o batinama koje je trpeo od najranijeg detinjstva, mališan kaže da mu je najgore bilo kad ga je otac tukao šnalom od vojničkog opasača, koji je krvnik svojevremeno doneo sa ratišta:

- Svi u selu su znali da me otac tuče, svi su videli da sam uvek modar. Meni je to vremenom već postala normalna stvar, uobičajena...

Dečakova majka S. V. ispričala nam je da je pretprošle godine posumnjala da se nešto čudno dešava iza zaključanih vrata kupatila.

- Bilo mi je sumnjivo što se moj muž toliko dugo zadržava u kupatilu kupajući dete. Pitala sam ga jednom šta tamo rade toliko dugo, a on mi je rekao da umuknem, da on kao otac može valjda da okupa svog sina. Jednom prilikom sin je zaplakao pre nego što je trebao da uđe u kupatilo. Malo kasnije čula sam strašan vrisak iz kupatila! Pitala sam muža šta se desilo, a on mi je rekao da je malom ušla pena u oči. Primetila sam nekoliko puta i da je sin nakon kupanja neprestano pljuvao... Ipak, tad nisam mogla ni da pomislim da moj muž siluje naše dete... Nisam znala, a trebala sam da znam... - kaže očajna majka.

Informer

Zlostavljani dečak sa majkom

Ona dodaje da su i ona i njen sin trpeli stravične batine od B. V.

Zašto?
Neki me sad pitaju zašto sam sve to trpela. Ali ne znate vi taj strah, to se ne može objasnitiMajka dečaka

- Mene je muž tukao čim god je stigao, štapom, pesnicama, šutirao me... Uterao mi je strah u kosti! Ali najgore mi je bilo dok je tukao dete... Kad bih viknula da prestane, muž bi nas oboje tukao još više. Neki me sad pitaju zašto sam sve to trpela. Ali ne znate vi taj strah, to se ne može objasniti. Kao da nisam bila ni žena, ni majka, nego neka životinja, koja mora da trpi. Tako sam se osećala. Nisam bila čovek... - kaže ova napaćena žena.

Ona je sa sinom u julu 2017. napustila Sigurnu kuću i preselila se kod svog strica, koji im je pružio krov nad glavom i sigurnost. Što se dečaka tiče, on se i dalje leči kod psihijatra i svakodnevno pije nekoliko različitih lekova. Ostaje pitanje da li će vremenom uspeti da pobedi strašne traume i da potisne jezive misli koje su mu urezane u pamćenju. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija