• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.05.2018

14:57

PRESUDA VELJKU BELIVUKU 11. MAJA: Tužilaštvo traži NAJMANJE 10 GODINA ROBIJE!

Vesti

PRESUDA VELJKU BELIVUKU 11. MAJA: Tužilaštvo traži NAJMANJE 10 GODINA ROBIJE!

Podeli vest

Viši sud u Beogradu zakazao je danas za 11. maj izricanje prvostepene presude optuženima za pomaganje u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića izrešetanog na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u januaru prošle godine

U ovom slučaju optuženi za krivično delo ubistvo u pomaganju su Veljko Belivuk, zvani Velja nevolja, Marko Miljković i Mirko Kojić kome se sudi u odsustvu, jer je u bekstvu. Belivuk i Miljković su u pritvoru.

Prethodno je Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo sudu da Belivuka osudi na zatvorsku kaznu ne manju od 10 godina.

U završnoj reči tužilac je predložio sudu da na iste kazne osudi i Marka Miljkovića i Mirka Kojića kome se sudi u odsustvu, jer je u bekstvu.

Tužilaštvo smatra da je motiv ubistva Miloševića bio sukob Belivuka i Miloševića oko poslova obezbeđenja.

ISTRAGA SAČEKUŠE NA TRAMVAJSKIM ŠINAMA: Kum ubijenog karatiste u bekstvu, NAGOVORIO BELIVUKA NA UBISTVO?!

Branioci optuženih zatražili su oslobađajuće presude i ukidanje pritvora navodeći da ne postpoji nijedan dokaz da su umešani u ubistvo.

Sva trojica su optuženi za pomaganje u izvršenju ubistva Miloševića.

Oni su se prvobitno sumnjičili za krivicno delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, ali je u toku istrage kvalifikacija dela promenjena, pa se sada terete kao pomagači, a ne izvršioci. 

Belivuk, koji je u medijima poznat i kao Velja Nevolja, uhapšen je početkom februara, a Miljković u maju.

Miloševićevo beživotno telo pronađeno je na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije u Beogradu. 

Mediji su pisali da je Milošević bio poznat po nasilničkom ponašanju i da se bavio borilačkom veštinom kjokušin karate. 

VELJA NEVOLJA KORISTIO RUPE U ZAKONU: Ubio karatistu dok je ČEKAO RED ZA ZATVOR?!

Belivuk je u septembru 2016. godine na osnovu sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, osuđen na godinu dana kućnog zatvora, zbog prebijanja pripadnika obezbedenja direktora FK Partizan Miloša Vazure, kada su incident zabeležile sigurnosne kamere kluba. 

Međutim, izvršenje te kazne prema kojoj ne bi mogao da napušta stan bez odobrenja suda, još nije bilo otpočelo u vreme Miloševićevog ubistva. 

Belivuk je bio jedan od najbližih prijatelja ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi. 

Stanković je likvidiran u oktobru 2016. godine u blizini Okružnog zatvora nakon što je u društvu Belivuka završio trening u teretani.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija