• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

07.05.2018

07:59

CRNOGORAC LIKVIDIRAN JER JE ZNAO SVE TAJNE ZLOGLASNOG DŽEJKOBA ZUME! Špijun iz Južne Afrike NEMILOSRDNO UBIJEN u mafijaškoj sačekuši na Novom Beogradu!

Vesti

CRNOGORAC LIKVIDIRAN JER JE ZNAO SVE TAJNE ZLOGLASNOG DŽEJKOBA ZUME! Špijun iz Južne Afrike NEMILOSRDNO UBIJEN u mafijaškoj sačekuši na Novom Beogradu!

Podeli vest

Crnogorac Gorgija Gorg Darmanović (58) ubijen sa dva hica u glavu ispred zgrade u kojoj je povremeno boravio * Gorg je bio specijalac i pripadnik kontraobaveštajne službe Južnoafričke Republike

Špijun iz Južnoafričke Republike Gorgija Gorg Darmanović (58) ubijen je juče sa dva hica u glavu u klasičnoj mafijaškoj sačekuši ispred zgrade u kojoj je povremeno boravio na Novom Beogradu! Darmanović je imao crnogorsko i južnoafričko državljanstvo, a u Johanezburgu je godinama bio pripadnik Jedinice za specijalne operacije i tamošnje kontraobaveštajne službe!

Gorg Darmanović bio je tajni izvor informacija za knjigu južnoafričkog novinara Žaka Poa "The President's Keepers", koja je razotkrila sumnjive poreske malverzacije bivšeg predsednika Južne Afrike Džejkoba Zume, tvrdi južnoafrički sajt "Njuz 24". Ovaj sajt navodi i da je ubijeni Darmanović bio povezan sa Nafizom Modakom, koji hara podzemljem u toj zemlji.

Informer

Pretpostavlja se da se motiv likvidacije krije i u međunarodnom švercu oružja ili narkotika!

Sumnjivi kontakti
Operativna saznanja govore da je imao kontakte sa kriminalnim krugovima, kako u Africi tako i u zemljama bivše SFRJ

Izvor iz istrage kaže da je Darmanovića oko 11 sati napadač čekao u zasedi ispred ulaza u zgradu u Ulici aleksinačkih rudara, u kojoj je povremeno boravio kad je dolazio u Srbiju.

- Ubica je Gorgu prišao s leđa i ispalio ka njemu četiri metka, od kojih su ga dva pogodila u glavu. Napadač je nakon toga pobegao sa saučesnikom koji ga je čekao na skuteru. Darmanović je još nekoliko sati davao znake života, ali je podlegao povredama u zemunskoj bolnici - navodi naš izvor.

Informer

M. M., novinarka Radio-televizije Srbije koja živi u komšiluku, čula je pucnje i istrčala iz stana.

- Videla sam čoveka kako leži na betonu u lokvi krvi i odmah sam pozvala hitnu pomoć, koja je stigla tek posle dvadesetak minuta - rekla je M. M.

Darmanović je bio suvlasnik nekoliko firmi u regionu, a partner u tim kompanijama mu je bio Bojan Al Pinto Brkić iz Foruma za međunarodne odnose. Međutim, Gorgovo ubistvo se, prema prvim rezultatima iz istrage, dovodi se u vezu sa organizovanim kriminalnim grupama koje se bave međunarodnom trgovinom oružja i droge.

Pucano u blizini dečjeg igrališta

U neposrednoj blizini mesta ubistva u Ulici aleksinačkih rudara na Novom Beogradu nalazi se dečje igralište. Međutim, zbog slave Đurđevdan na igralištu, srećom, nije bilo dece u trenutku pucnjave.

- Operativna saznanja govore da je imao kontakte i veze sa kriminalnim krugovima, kako u Africi tako i na prostorima bivše Jugoslavije. Drugi pravac istrage ide u smeru njegovih poslova u Južnoj Africi kao obaveštajca i špijuna - kaže naš sagovornik iz MUP-a.

On dodaje da Darmanović nije imao dosije u srpskoj policiji i da se čeka razmena informacija o Gorgu sa crnogorskim kolegama, s obzirom na to da ima njihovo državljanstvo.

Inače, Gorgija Gorg Darmanović je rođen u Johanezburgu, gde se i školovao u privatnim školama. Radio je kao agent Jedinice za specijalne operacije u Južnoafričkoj Republici i pripadnik njihove kontraobaveštajne službe.

Pre četiri godine u toj zemlji se našao u centru medijskog skandala jer je navodno učestvovao u pokušaju da se diskredituje glavni tužilac Glinis Brejtenbah plasiranjem u javnost lažnih informacija da je on bivši pripadnik izraelske obaveštajne agencije Mosad.

U tamošnjim novinskim tekstovima Darmanović se predstavlja kao Srbin koji radi za kontraobaveštajnu jedinicu, dobija mesečnu platu, bonuse i novac za operacije. Navodno je sam tvrdio da direktno odgovara jedino zameniku generalnog direktora Agencije za državnu bezbednost. Novinari u Johanezburgu tvrde da je Darmanović u to vreme nosio sedam mobilnih telefona, a posedovao je 11 dozvola za različito oružje.

Prema tvrdnjama južnoafričkih medija, Darmanović se 2014. hvalio kako je u redovnom kontaktu sa predsednikom te zemlje Džejkobom Zumom, a u svom mobilnom telefonu je čuvao njihovu zajedničku sliku. Novinari, međutim, nikad nisu utvrdili da li je ta slika bila foto-montaža. 





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dijaspora

pre 5 godina

Zasto ne objavljujete komentare,stitite crnogrske kriminalce u Beogradu.Zar to nije dovoljno sta obicni gradjani misle u vezi Crnogoraca u Srbiji?Ili se plasite njih?Ako je ovo drugo,jadna li nam drzava?

Lala iz Banata

pre 5 godina

Jel on bio pacovski kanal za one, Arkanove ubice...?

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija