• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.S.

08.05.2018

08:47

UBISTVO ŠPIJUNA GORGIJA NARUČENO IZ JUŽNE AFRIKE! Ubice znale za "štek" KOD LJUBAVNICE NA NOVOM BEOGRADU!

Vesti

UBISTVO ŠPIJUNA GORGIJA NARUČENO IZ JUŽNE AFRIKE! Ubice znale za "štek" KOD LJUBAVNICE NA NOVOM BEOGRADU!

Podeli vest

Gorgije Gorg Darmanović bio specijalac južnoafričkih bezbednosnih službi, ali je blisko sarađivao i sa tamošnjim šefom mafije. U Srbiju je retko dolazio

Ubistvo Gorgija Gorga Darmanovića (58), koji je prekjuče likvidiran na Novom Beogradu, najverovatnije je naručeno iz Južne Afrike, kaže za Informer izvor blizak istrazi!

Gorg je u toj zemlji radio za bezbednosne službe, ali je bio blisko povezan i sa najmoćnijim ljudima u kriminalnim krugovima!

Imao tri sina

Prijateljica
Na Novom Beogradu je imao stan, u kom je boravila Gorgova mnogo mlađa prijateljica (26), rodom iz Šapca

Darmanović je, naime, rođen i odrastao u Johanezburgu, a zvanično je bio pripadnik južnoafričke Jedinice za specijalne operacije i kontraobaveštajne službe. Imao je crnogorsko i južnoafričko državljanstvo, ali je i u Srbiju i u Crnu Goru retko dolazio, gde je boravio kratko.

Izvor iz istrage kaže da su male šanse da je neko sa ovdašnjih prostora želeo smrt Darmanovića.

CRNOGORAC LIKVIDIRAN JER JE ZNAO SVE TAJNE ZLOGLASNOG DŽEJKOBA ZUME! Špijun iz Južne Afrike NEMILOSRDNO UBIJEN u mafijaškoj sačekuši na Novom Beogradu!

- U Srbiji je provodio samo nekoliko dana godišnje. U Južnoj Africi mu žive tri sina, koja su obaveštena o očevoj smrti. Na Novom Beogradu je imao stan, u kom je boravila Gorgova mnogo mlađa prijateljica (26), rodom iz Šapca, koju je verovatno "sponzorisao", a imao je i kućnu pomoćnicu. Kad je ubijen, kod njega su nađeni 50 evra, crnogorska lična karta i mobilni telefon. Međutim, u stanu u kom je neprijavljeno boravio nađena su još četiri mobilna telefona - kaže naš sagovornik.

Informer


On dodaje da je Gorgova prijateljica saslušana nakon zločina, ali ona nije bila od pomoći inspektorima, jer nije bila upućena u Gorgove poslove.

- Na snimcima sigurnosnih kamera uoči ubistva vidi se Darmanović kako izlazi iz zgrade, a u sledećem trenutku mu prilazi ubica i ispaljuje dva metka u potiljak. Nakon toga ubica seda na skuter, na kom ga je čekao saučesnik i potom beže kroz park iza zgrade - navodi naš izvor.

Proveravaju se skuteri

Policija je započela opsežnu proveru skutera nalik onom koji se koristio u likvidaciji Gorgija Gorga Darmanovića. Proveravaju se, takođe, i sve prijave o krađi skutera ne bi li se nekako ušlo u trag ubicama. 

Darmanović je, inače, nedavno bio u centru skandala u Južnoafričkoj Republici jer je navodno bio izvor informacija za knjigu "Predsednikovi čuvari", koja govori o poreskim aferama bivšeg predsednika ove zemlje Džejkoba Zume.

U prilog činjenici da je ubistvo naručeno iz Južne Afrike govori i podatak da je Darmanović, prema tvrdnjama južnoafričkih medija, bio čvrsto povezan i sa vođom tamošnje mafije Nafizom Modakom.

"Njuz 24" je u izveštaju sa suđenja Modaku, koji se tereti za reketiranje i sumnjive poslove sa obezbeđenjem u noćnim klubovima u Kejptaunu, objavio da je jedan od svedoka, policajac koji istražuje taj slučaj, rekao da postoje snimljeni razgovori Modaka sa "nekim iz Srbije". Kasnije se ispostavilo da je reč o Gorgiji Darmanoviću.

Policijski pukovnik Čarl Kinear tvrdio je na suđenju da se Darmanovićev glas čuje na nekim od snimljenih razgovora sa Modakom.

- Osoba koju je Modak zvao u Srbiji je ista osoba koja je dala informacije za prvih nekoliko poglavlja knjige "Predsednikovi čuvari", koja govori o navodnoj visokoj korupciji predsednika Džejkoba Zume - svedočio je Kinear.

Na suđenju se govori i o navodnim planovima Modaka da likvidira neke od šefova podzemlja kako bi preuzeo posao obezbeđenja u klubovima, kao i o milionskim dugovanjima koja želi da naplati od češkog milionera i osuđenog kriminalca Radovana Krejčira.

Inače, Krejčir se pre nekoliko godina u britanskim medijima spominjao kao "dobar prijatelj Darka Šarića i Dobrosava Gavrića, koji je u Srbiji osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana 2000."

Kola, keš i oružje

Zanimljivo je i što se Darmanović u knjizi "Predsednikovi čuvari" opisuje kao čovek koji voli preterano da se hvali i "kiti tuđim perjem". Pisac ove knjige opisuje ga kao specijalnog agenta koji operiše iz "sigurne kuće", vozi brza kola i ima puno oružja, novca, kao i policijska ovlašćenja.

- Početkom 2013. godine upoznao sam pritupastog Srbina, koji izgleda kao pitbul terijer. Bio je građen kao rvač, a verovatno toliko i jak. On i njegova ekipa ljudi voleli su da pucaju iz oružja i vežbaju gađanje. Bili su naoružani do zuba. Darmanović je voleo svoj pištolj "duga devetka" i uvek ga je nosio sa sobom - glasi jedan od odlomaka iz knjige "Predsednikovi čuvari". 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija