• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

09.05.2018

08:16

STRAVIČAN ZLOČIN U KOSJERIĆU JE MOGAO DA SE SPREČI! Svi su znali da Ivan zlostavlja Jelenu, I SVI SU ĆUTALI!

Vesti

STRAVIČAN ZLOČIN U KOSJERIĆU JE MOGAO DA SE SPREČI! Svi su znali da Ivan zlostavlja Jelenu, I SVI SU ĆUTALI!

Podeli vest

Na groblju u Kosjeriću sahranjena majka troje dece koju je nožem usmrtio nevenčani suprug Ivan Radovanović. Pored majčinog kovčega nemo stajali Dejan (17) i Darko (13). Najmlađi David (3), u šoku posle zločina, ostao je kod komšija

Jelena Grbić (38), koju je u noći između nedelje i ponedeljka, u porodičnoj kući u Kosjeriću, pred troje dece, svirepo zaklao njen nevenčani suprug Ivan Radovanović (35), sahranjena je juče na Baranskom groblju. Kraj njenog kovčega nepomično, ispuštajući tihe jecaje, stajali su sinovi iz prvog braka - Dejan (17) i Darko (13). Trogodišnji David - prestravljen užasnim prizorom od nedelje veče, a još nesvestan da je ostao bez majke, ostao je u kući komšija koji su ga pazili.

UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO! Ivan je upao u kuću i brutalno IZBO ŽENU PRED DECOM!

Ubici je bio zabranjen pristup Jeleninoj kući i bilo kakvo uznemiravanje, jer ju je ranije zlostavljao. Kako smo saznali, tragičnog dana slao je nesrećnoj ženi više pretećih poruka na mobilni telefon.

- Pisao joj je da će je ubiti, ali ona, po svemu sudeći, nije pretnje shvatala ozbiljno, sve dok ga nije ugledala na vratima kuće, kada je i pozvala policiju - rekao nam je izvor blizak istrazi. - Bio je pod dejstvom alkohola. Nakon što je obio ulazna vrata i polupao prozore, upao je u kuću i pred troje njene dece je svirepo zaklao. Mrtva žena pala je preko najstarijeg sina Dejana, koji je pokušao da zaštiti majku.

Centar za socijalni rad: Sve smo uradili

facebook

Centar za socijalni rad je u ovoj porodici dugo prisutan, i sve naše službe su bile uključene. Oni su dobijali finansijsku pomoć, kao i savete, a nasilje je prvi put prijavljeno 2015. godine. Mi smo naš posao uradili kako treba, ali, nažalost, nismo mogli da sprečimo tragediju. Bili smo nemoćni, dok druge službe treba da se zapitaju da li su mogli više da urade da do ovoga ne dođe - rekla nam je Mirjana Kostić, direktorka Centra za socijalni rad u Kosjeriću.Ona nam je kazala da su deca iz nesrećne porodice sada briga Centra.

Ubica se odmah dao u bekstvo, a deca su kukala, dozivala u pomoć. Dejan je otrčao u obližnji Dom zdravlja, ali kada su lekari stigli, bilo je kasno. Zatekli su Jelenu u lokvi krvi, bez vitalnih funkcija. Mogli su, nažalost, samo da konstatuju smrt.

Teški uzdasi, kuknjava i plač - to je paralo mučnu tišinu kosjerićkog groblja, gde se danas okupilo nekoliko stotina meštana koji su došli na Jelenin poslednji ispraćaj. Među njima i Dejanovi i Darkovi drugari iz škole... Izjave saučešća primala su skrhana čeljad, kao i Milan Grbić, brat Jeleninog prvog muža, koji je preminuo pre pet godina. Sada je on sa svojom suprugom preuzeo brigu o deci.

- Jelena je stradala od zločinačke ruke čoveka koji nema ni dobrote, ni čestitosti, ni ljudskosti. Ona danas odlazi, ostavlja svoju decu da je večno oplakuju i da se za nju mole Gospodu Bogu našem. Mnogi ljudi u današnje vreme nemaju ljubavi, nemaju osećaja, dobrote, milosrđa... Posežu za onim što je najteže, što je najstrašnije, da drugom čoveku oduzmu život od Boga dat - rekao je nakon opela sveštenik Rade Tripković, tamošnji paroh.

ZAKLAO ŽENU ZBOG FEJSBUKA! Ovo je ŠOKANTNA pozadina STRAVIČNOG ZLOČINA u Kosjeriću!

On se potom obratio Milanu:

- Pred tobom je od danas velika duhovna obaveza, da ti sa suprugom ovoj deci zameniš i oca i majku, da im olakšate tešku bol, da od njih stvorite čestite, vredne, poštene i dobre ljude.

Radovanović, koga je policija uhapsila u ponedeljak, a koji se 15 sati krio u šupi u blizini kuće u kojoj je počinio zločin, biće saslušan danas pred tužiocem. Policija je, kako saznajemo, kod ubice pronašla nož kojim je ubijena Jelena. Nalazi lekara pokazali su da je tri puta zario sečivo nesrećnoj ženi u grlo, i tako je bukvalno zaklao pred njenom decom.

Jelenine komšije na groblju su ispričale da su ona i Ivan počeli da se zabavljaju 2015. godine, kada su i dobili sina Davida. Često ju je tukao, ona je to prijavljivala policiji, ali nikako nije mogla da se razdvoji od njega, jer ga je, kako je i sama govorila, mnogo volela.

facebook


On je zbog toga što ju je pretukao bio osuđen na devet meseci zatvora. Jelena je čak išla da ga posećuje i da mu nosi cigarete i hranu. Kada je izašao, opet ju je tukao, pa je trebalo da ide na novo izdržavanje kazne od godinu dana - ispričale su Jelenine komšije.

Kako je potvrđeno u Centru za socijalni rad, deca nemaju nikakve fizičke povrede, ali su pretrpela veliku traumu:

- Posebno je potresen srednji sin Darko, koji od nedelje ne prestaje da plače.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija