• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I. - M. S.

12.05.2018

11:46

VELJA NEVOLJA NEMA VEZE SA LIKVIDACIJOM KARATISTE, slobodni i Miljković i Kojić! Detalji presude za BRUTALNO UBISTVO u centru Beograda!

Vesti

VELJA NEVOLJA NEMA VEZE SA LIKVIDACIJOM KARATISTE, slobodni i Miljković i Kojić! Detalji presude za BRUTALNO UBISTVO u centru Beograda!

Podeli vest

Navijač Partizana Veljko Belivuk, kao i Marko Miljković i Mirko Kojić oslobođeni optužbi da su pomagali u ubistvu Vlastimira Miloševića, koji je izrešetan na šinama

Vođa navijača Partizana Veljko Belivuk (33), zvani Velja Nevolja, oslobođen je u petak optužbi da je pomagao nepoznatom ubici koji je izrešetao karatistu Vlastimira Miloševića (34) u Ulici kraljice Marije 30. januara prošle! Viši sud je, osim Belivuka, oslobodio i Marka Miljkovića i Mirka Kojića, kome se sudilo u odsustvu jer je u bekstvu.

Tužilaštvo je u završnoj reči predložilo da se sva trojica osude na "ne manje od 10 godina zatvora".

Kako saznajemo, sud je zaključio da protiv njih nisu ponuđeni dokazi za osuđujuću presudu, pa je Belivuku i Miljkoviću ukinut pritvor, u kojem su proveli više od godinu dana. Međutim, Belivuk je direktno prebačen u kućni pritvor pošto mora da odsluži kazna od godinu dana zatvora zbog prebijanja pripadnika obezbeđenja predsednika FK Partizan Miloša Vazure u septembru 2016.

OSOBOĐEN ZA UBISTVO, PLAĆA ZA TUČU: Belivuk ne ide na slobodu, već u kućni zatvor zbog NAPADA NA VAZURU!

U obrazloženju presude, sudija Slavica Nikolić je ipak naglasila da je ovo samo prvostepena presuda na koju tužilaštvo ima pravo da u zakonskom roku uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu:

U pritvoru
Velja Nevolja zbog prebijanja telohranitelja Milana Vazure iz zatvorskog prebačen u kućni pritvor

Suđenje završeno u rekordnom roku

Vrlo je neobično to što je ovo suđenje okončano u rekordnom roku, za svega četiri meseca, bez ijednog odloženog ročišta, što je gotovo nezapamćeno u sudskoj praksi u Srbiji. Tokom postupka, saslušani su brojni svedoci, koji su mahom izjavljivali da ništa nisu videli ili čuli o samom zločinu, što se razlikuje od njihovih iskaza iz istrage. Ostalo je sporno i svedočenje krim-tehničara sa uviđaja, koji je faktički priznao da je "nenamerno" kontaminirao neke DNK tragove, zbog čega veštaci nisu mogli precizno da se izjasne kome pripadaju! Na snimku ubistva karatiste, koji je zabeležila kamera sa obližnjeg hotela, vidi se čin brutalne likvidacije, ali ne i lice ubice koji je pucao! Razaznaje se samo da je u pitanju muškarac koji je na sebi imao tamnu odeću i kapuljaču na glavi.

- Navodi iz optužnice ostali su samo na nivou sumnji. Tokom suđenja je utvrđeno da su trojica optuženih imali veze sa nabavkom vozila iz kojeg je pucano na Miloševića. Međutim, izvedenim dokazima nije moglo da se zaključi da su oni bili svesni da će to vozilo biti upotrebljeno za izvršenje krivičnog dela za koje se terete - rekla je sudija.

Oslobađajuća presuda je izazvala neskriveno zadovoljstvo optuženih, njihovih supruga i brojnih navijača Partizana, koji su sa osmehom međusobno čestitali jedni drugima, uz povike: "Pravda je pobedila!"

Interesantno u ovom slučaju je da je Belivuk najpre bio označen kao direktni izvršilac ubistva. Međutim, posle istrage ostala je "samo" optužba da je pomogao "nepoznatom počiniocu" i to tako što je ukrao tablice sa jedne "škode" i stavio ih na "mazdu" koja je korišćena prilikom ubistva. U vezu sa zločinom dovodi ga jedino DNK nađen na ovim automobilima.

Veljko je, inače, više puta osuđivan za nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda. Bio je prijatelj i najbliži saradnik vođe navijača Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, koji je likvidiran u oktobru 2016. godine pored Okružnog zatvora, kada su se zajedno vraćali sa treninga iz teretane. Većina članova te grupe radila je kao obezbeđenje splavova i sa drogom.

Vlastimir Milošević je, podsetimo, izrešetan na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije krajem prošle godine u ranim jutarnjim časovima. Tužilaštvo smatra da je motiv ubistva bio njegov sukob sa Belivukom oko poslova obezbeđenja na splavovima.

Miljković izašao na slobodu

Informer

Optuženi Marko Miljković, svega sat vremena posle izricanja presude, napustio je Centralni zatvor, nasmejan i sa crnom kesom u rukama. Dočekali su ga brojni prijatelji, koji su ga izgrlili i izljubili i sa kojima je otišao kolima. Miljković je, inače, bio kum ubijenog karatiste. O trećeoptuženom Mirku Kojiću do danas se ne zna gde se krije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17