• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

15.05.2018

18:19

HIT PRIČA IZ VALJEVA! PIJANI POP VOZIO SA 2,06 PROMILA: Ovo su detalji slučaja zbog kojeg je sveštenik "pod gasom" DOBIO 15 DANA ROBIJE!

Vesti

HIT PRIČA IZ VALJEVA! PIJANI POP VOZIO SA 2,06 PROMILA: Ovo su detalji slučaja zbog kojeg je sveštenik "pod gasom" DOBIO 15 DANA ROBIJE!

Podeli vest

Miloš LJ. (70), sveštenik iz Vrela kod Uba, u subotu uhvaćen pijan za volanom, a sudija u Valjevu ga osudio na zatvor. Ljudi, bio sam na tri parastosa, morao sam na svakom da pijem za pokoj duše, pravdao se Miloš kod sudije

Miloš LJ. (70), sveštenik iz sela Vrelo kod Uba, uhvaćen je u subotu pijan za volanom, zbog čega je osuđen na 15 dana zatvora, saznaje Informer! Saobraćajci su Miloša zaustavili i izmerili mu 2,06 promila alkohola, za šta po novom zakonu sledi kazna zatvora od 30 do 60 dana.

Međutim, sudija u Valjevu mu je "odrezao" tek 15 dana robije, jer je prihvatio njegovo obrazloženje da je tokom dana bio na tri parastosa i da je na svakom morao da pije za pokoj duše.

Krivudao putem

Prema rečima našeg sagovornika upućenog u ovaj slučaj, saobraćajci su, uprkos činjenici da su morali da kazne sveštenika u ozbiljnim godinama, odlučili da se striktno drže propisa.

Sudija se smilovao Minimalna kazna za ovaj prekršaj je 30 dana, ali je sudija iskoristio zakonsku mogućnost da mu prepolovi broj dana iza rešetaka Izvor iz istrage

- Saobraćajci su u subotu tokom redovne kontrole zaustavili sveštenika Miloša Lj. (70) iz tamnavskog sela Vrelo. Bio im je sumnjiv jer je krivudao dok je vozio, pa su rešili da ga provere. Kada su mu dali da duva, šokirali su se jer su mu izmerili čak 2,06 promila alkohola u krvi. Po novom zakonu, za preko dva promila se obavezno ide u zatvor i saobraćajci su, nemajući kud, morali da poštuju propise, pa su popa odmah poslali u stanicu na trežnjenje, a zatim i kod sudije za prekršaje - kaže naš izvor iz istrage, upoznat sa ovim događajem, i dodaje:
- Kada je shvatio da ga čeka robija, Miloš se uspaničio i počeo da se pravda kako nije bio svestan da je toliko popio. Rekao je sudiji da je prethodno bio na čak tri parastosa i da su ga svuda nudili ljutom prepečenicom, da popije za pokoj duše. Objašnjavao je sudiji da nije mogao to da odbije jer se radi o starom običaju. Obećavao je da nikada više neće sedati za volan posle parastosa, pa se sudija ipak malo smilovao. Umesto minimalnih 30 dana robije, iskoristio je zakonsku mogućnost da prepolovi kaznu onome ko prizna prekršaj. Tako je pop Miloš dobio samo 15 dana robije. Sada čeka da ga pozovu da ode na odsluženje kazne, pošto treba da prođe rok za žalbu - objašnjava naš izvor.

Prema rečima našeg sagovornika iz Saobraćajne policije, primer sveštenika iz Vrela kod Uba samo je još jedan dokaz da, posle uvođenja novog zakona sa rigoroznim kaznama, vlada nulta tolerancija prema vozačima koji čine prekršaje.
- Ovaj vozač je naduvao samo 0,06 preko dva promila za koja se ide u zatvor i tu nije bilo gledanja kroz prste. Saobraćajcima verovatno nije bilo lako da starijeg čoveka, pa još sveštenika, pošalju kod sudije za prekršaje i tako mu praktično potpišu zatvorsku kaznu, ali su oni u ovom slučaju potpuno ispravno postupili poštujući propise. Zakon važi za sve i nema izuzetaka - kaže naš sagovornik.

Sprečene tragedije

Prema njegovim rečima, Miloš Lj. je samo jedan od 168 vozača koji su od početka primene novog zakona, 3. aprila, pa do danas osuđeni na zatvorsku kaznu zbog vožnje sa dva promila alkohola u krvi.
- To znači da smo u proseku za ovih 40 dana svakodnevno hvatali četvoricu vozača u stanju potpune alkoholisanosti i isključivali ih iz saobraćaja. Na taj način sprečena su na dnevnom nivou najmanje četiri teška udesa sa potencijalno smrtnim ishodima - otkriva naš izvor.

RED JE DA SE NAZDRAVI ZA DUŠU POKOJNIKA! Kod Uba UHVATILI POPA KAKO VOZI MRTAV PIJAN!

Rebić: Broj udesa smanjen za 48 odsto

rts.rs

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je od stupanja na snagu novog zakona o bezbednosti saobraćaja broj poginulih u udesima smanjen za 48 odsto.

- Od 3. aprila, kada je stupio na snagu novi zakon o bezbednosti saobraćaja, prvi efekti su izuzetni dobri s obzirom da je broj poginulih smanjen za 48 odsto u odnosu na isti period prethodne godine - rekao je Rebić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija