• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

18.05.2018

18:48

OVAKO SE LEGIJA BRANIO NA SUĐENJU: Neka advokat pročita završnu reč,  SKROZ SAM OĆORAVIO U SAMICI!

Vesti

OVAKO SE LEGIJA BRANIO NA SUĐENJU: Neka advokat pročita završnu reč, SKROZ SAM OĆORAVIO U SAMICI!

Podeli vest

Milorad Ulemek zatražio od sudije da njegov advokat pročita završnu reč na suđenju za pobunu JSO jer ne vidi dobro. Pošto mu to nije dozvoljeno, najpopularniji osuđenik se služio naočarima

Bivši komandant JSO Milorad Ulemek Legija požalio se juče u završnici suđenja za pobunu te jedinice novembra 2001. godine da je zbog dugogodišnjeg boravka u samici "oćoravio" i da nije u stanju samostalno da pročita završnu reč! On je zato zamolio sudiju da to uradi njegov advokat, ali mu taj predlog nije dozvoljen!

Legija je potom, žmirkajući, koristio naočare i počeo sa detaljnim izlaganjem, koje je nekoliko puta prekidano, pošto mu se "mutilo pred očima".

Spasojević i Čeda

Optužnicu za pobunu JSO 2001. je po ko zna koji put nazvao "političkim cirkusom", pa je na sebi svojstven način ponaosob govorio o svakom "nazovisvedoku kog je predložilo tužilaštvo". Posebno se osvrnuo na lik i delo lidera LDP Čedomira Jovanovića:

- Jovanović je omiljeni svedok tužilaštva, a ustvari je dokazani lažov i dramaturg. Verovatno su ga u društvu zvali "kraljica drame"!

Komentarišući što u optužnici centralno mesto zauzima ubijeni

"Drama kvin"

Čeda Jovanović je dokazani lažov i dramaturg. Verovatno su ga u društvu zvali "kraljica drame"!

Milorad Ulemek

vođa "zemunskog klana" Dušan Spasojević, kao osoba koja je inicirala pobunu i koja je često bila u kontaktu sa čelnicima Jedinice, Ulemek je kazao da je Dušan zapravo bio "partner jednog službenika Vlade".

- Spasojević je definitivno "zvezda" optužnice. Zaključak o tome ću ostaviti vama jer ja očigledno nisam dovoljno pametan da shvatim o čemu se ovde radi!

Legija je još jednom uputio sve pohvale pripadnicima JSO i stao u odbranu njihove časti i ugleda:

- Dobro znam šta je istina i zato vas molim da mi verujete. Prava zamisao ovog cirkusa je da se radilo o oružanoj pobuni, ali do danas nisam video da je izveden ijedan dokaz kojim se to potvrđuje. Nijednog trena Srbija nije bila ugrožena od JSO, pa čak ni učesnici u saobraćaju - istakao je Ulemek i pojasnio:

- U Jedinici nije mogao da bude bilo ko, jer je vladala spartanska atmosfera. U njoj su bili profesionalci koji su služili državi, niko nije komentarisao naređenja i ona su se izvršavala. Neki od njih su, nažalost, sada u zatvoru. Da nije bilo tako, možda bi današnja istorija Srbije bila drugačija.

Bivši komandant JSO je, inače, još na početku prvog suđenja, u oktobru 2012. godine, istakao da se u ovom postupku ne sudi njemu i JSO, nego bivšem predsedniku Vojislavu Koštunici:

- Ovaj proces nije pokrenut po službenoj dužnosti, već po krivičnoj prijavi sestre i majke ubijenog premijera Zorana Đinđića, koje su preko advokata pokušale da dokažu da je protest JSO bio uvertira za atentat. Tužilaštvo je prihvatilo tu prijavu kako bi se izvuklo iz "nebranog grožđa" nakon što je Koštunica tužioca otkačio rečima: "Važi, pričaćemo, dođi juče."

Ulemek je na kraju zaključio da su u pozadini optužnice protiv JSO bili i interesi pojedinih moćnika pred izbore 2011, aludirajući na Borisa Tadića.

U strogoj izolaciji je čak 14 godina

Legija je, inače, već punih 14 godina u strogoj izolaciji! Uhapšen je u maju 2004. godine, kada je sam izašao iz podruma svoje kuće u kojoj se krio od 2001. nakon atentata na premijera Zorana Đinđića. Do 11. jula 2010. godine bio je u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, a potom je prebačen u čuveni "Alkatraz" u Požarevcu, koji još zovu "zatvor u zatvoru". 

Za sve to vreme je u samici i pod posebnim režimom koji podrazumeva da ni sa kim ne može da kontaktira lično, već samo preko stakla. Na maksimalnih 40 godina osuđen je četiri puta. I ove godine će Viši sud, po automatizmu, u julu odlučivati da li će Ulemeku biti ukinut specijalni režim, čime bi stekao pravo, između ostalog, i na korišćenje "ljubavne sobe" sa suprugom.

- U svakom sistemu tužilac, ako samo namiriše oružanu pobunu, preduzima sve radnje i pokreće čitav sistem, a u Srbiji je Tužilaštvo čekalo 10 godina i reagovalo tek na prijavu punomoćnika dva privatna lica. Mogu da glumim budalu pred drugima, ali ne i da glumim pred samim sobom - zaključio je Ulemek.

Penziju poklanja

Podsetimo, ovo suđenje je krenulo u oktobru 2012, ali je tri puta počinjalo iznova zbog promene sudskog veća. Legija je i zbog toga više puta reagovao, tvrdeći da zbog toga trpe građani, jer svako njegovo dovođenje iz zatvora skupo košta poreske obveznike!

Prilikom iznošenja ličnih podataka naveo je još da je penzioner, ne želeći da otkrije visinu primanja. Istakao je samo da svu svoju penziju prosleđuje za decu poginulih policajaca, a izdržava se od pisanja knjiga, kojih je iz zatvora objavio čak 19!

TUŽILAŠTVO TRAŽI 12 GODINA ZATVORA ZA ULEMEKA zbog organizovanja oružane pobune JSO!

15 GODINA OD UBISTVA ĐINĐIĆA: Politička pozadina atentata I DALJE JE MISTERIJA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jezivo strašmo da odlepiš

pre 5 godina

"Zatvor u zatvoru"," Alkatraz". Mozda ce mu biti ukinut specijani rezim i omoguciti mu izmedju ostalog "ljubavnu sobu", koju bi koristio sa suprugom. Eeee, toliko bitna stvar. Čovek truli u zatvoru, kao oruđe i paravan politučara, a vi cete tako senzacionalno da napisete da ce mozda dobiti sobu za seks sa zenom? To mu je najbitnije u trenutnom zivotu. Vama je puna flava tudje nesrece, tudjeg seksa. Dokle cete vise da nas tako jezivo, kako znate da kazete, obavestavate o mnogim glupostima, koje su vam dusevna hrana.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija